Audi AdBlue

Milieuvriendelijk rijden dankzij AdBlue van Audi. AdBlue is een milieuvriendelijke synthetische vloeistof (67,5% gedemineraliseerd water, 32,5% ureum) die je uitlaatgas controleert zodat jouw Audi altijd voldoet aan de laatste uitlaatgasnormen.

Wanneer moet je Adblue bij jouw Audi laten bijvullen?


Bekijk de video over Audi AdBlue


Waarom AdBlue laten bijvullen bij Pon Dealer?

Bijvullen door de expert: Pon Dealer Audi monteurs zijn getraind in het druppelvrij en reukloos bijvullen van de AdBlue-tank. De ureumoplossing die zij gebruiken voldoet aan de strenge eisen van Audi. Ook weet je door een bezoek aan de Audi werkplaats zeker dat de boordcomputer wordt gereset, waardoor jouw auto het AdBlue-verbruik correct bijhoudt.

Mocht je onverhoopt onderweg zelf AdBlue moeten bijvullen, bijvoorbeeld omdat de tank leeg is, gebruik dan alleen de speciale flacons die bij tankstations verkrijgbaar zijn. Door de flesdop op de vulopening te draaien, mors je geen AdBlue en is er minder geuroverlast. Bovendien zit er een speciaal ontluchtingsventiel in de flacon, waardoor de AdBlue beter de tank instroomt.

Tank nooit AdBlue aan de pomp. Deze krachtige pompen zijn bedoeld voor vrachtauto’s en de druk ervan is te hoog voor een personenauto. Een ander groot nadeel is dat het vulpistool geen adapter heeft voor de tankontluchting.

Ons advies is helder: voorkom geuroverlast, morsen op de autolak, te veel of te weinig AdBlue bijvullen en het niet automatisch resetten van de boordcomputer. Kies voor service, gemak en kwaliteit en ga naar de Audi dealer. Maak nu direct een afspraak.

Maak direct een afspraak