Audi A6 allroad quattro

De nieuwe Audi A6 allroad quattro

De nieuwe Audi A6 allroad quattro beschikt standaard over quattro vierwielaandrijving, extra bodemvrijheid, adaptieve luchtvering en krachtige V6 TDI-motoren, waardoor deze markant gelijnde alleskunner overal in zijn element is. De nieuwste generatie is bovendien meer dan ooit aan persoonlijke wensen aan te passen.

De nieuwe Audi A6 allroad quattro heeft een eigen gezicht. Naast de extra bodemvrijheid en grote lichtmetalen velgen (18 inch, optioneel tot 21 inch) zijn de contrasterende wielkastafwerkingen (optioneel in carrosseriekleur) en aluminium accenten de blikvangers. Voor het interieur is er keuze uit drie kleuren. De stoelen zijn standaard bekleed met een combinatie van stof en leer. Met diverse optiepakketten en individuele opties is de A6 allroad quattro meer dan ooit volgens eigen smaak samen te stellen.

Standaard is de nieuwe Audi A6 allroad quattro uitgevoerd met progressive steering. Naarmate de stuurhoek toeneemt, wordt de besturing directer. Dynamische vierwielbesturing is als optie leverbaar. Bij lage snelheden zorgt dit voor een kleinere draaicirkel en bij hoge snelheden voor extra stabiliteit. Met Audi drive select kan de bestuurder kiezen uit de rijprogramma’s dynamic, comfort, efficiency, allroad en lift.

De nieuwe Audi A6 Allroad quattro is zeer veelzijdig. De inhoud van de bagageruimte varieert dankzij de in drie delen neerklapbare achterbank van 565 tot 1.680 liter. De achterklep en de afdekking van de bagageruimte worden elektrisch bediend. Een railsysteem helpt bij het veilig vastzetten van bagage.

Met MMI navigatie plus beschikt de nieuwe Audi A6 allroad quattro over een 10,1 inch display en een LTE-module inclusief wifi-hotspot. Het navigatiesysteem is zelflerend. Het geeft suggesties op basis van eerder gereden routes. De routeberekening vindt ook online plaats. Op een 8,6 inch display bedient de bestuurder comfortfuncties inclusief de airco. Tekstinput is hier mogelijk, evenals natural voice control. Optioneel zijn de Audi virtual cockpit en een head-up display leverbaar. De Audi connect diensten zijn gebundeld in twee pakketten (navigatie & infotainment en emergency call & service). Ook de assistentiesystemen zijn gebundeld. Er is keuze uit Tour en City. Een Android telefoon kan dankzij NFC (near field communication) fungeren als sleutel van de auto (openen en sluiten van de portieren en starten motor).

De nieuwe Audi A6 allroad quattro: Stoer, veelzijdig en comfortabel

De nieuwe Audi A6 allroad quattro biedt alle praktische eigenschappen van een Avant, verpakt in een extra stoer uiterlijk. De techniek maakt waar wat het design belooft, want met zijn standaard quattro vierwielaandrijving, instelbare luchtvering en voldoende bodemspeling kan deze auto ook echt wat zodra u het asfalt verlaat. Voeg daar de onberispelijke afwerking, verregaande digitalisering en strakke lijnen aan toe en u begrijpt dat de Audi A6 allroad quattro op elk terrein een stoere, veelzijdige en comfortabele alleskunner is.

Dynamisch sturen

Standaard heeft de nieuwe Audi A6 allroad quattro een progressief werkende besturing. Deze reageert direct en draagt zo bij aan de rijdynamiek en het comfort. Optioneel is er de dynamische vierwielbesturing waarbij ook de achterwielen sturen. Deze techniek verbetert op lagere snelheid de wendbaarheid, want door het tegensturen van de achterwielen wordt de draaicirkel kleiner. Op hogere snelheid rijdt de auto stabieler door het in dezelfde richting meedraaien van de achterwielen. Kortom, bij elke snelheid heb je voordeel van de vierwielbesturing.

Een intense rijervaring

Zijn veelzijdige eigenschappen lopen als een rode draad door het verhaal van de Audi A6 allroad quattro. De standaard quattro vierwielaandrijving levert een goede tractie op en draagt bij aan de veiligheid en de vlotte rijeigenschappen. De geïntegreerde ultra-technologie registreert permanent de rijomstandigheden en past de verdeling daarop aan. De eveneens standaard luchtvering met adaptieve dempers regelt automatisch de rijhoogte. Ten opzichte van de A6 Avant is maximaal 45 millimeter extra bodemspeling beschikbaar. Met Audi drive select beïnvloedt u daarnaast diverse parameters. Er zijn zeven instellingen, waaronder Allroad en Offroad.

Onder de motorkap ligt altijd een 3.0 V6 TDI-motor met 48-volt elektrificatie en vermogens van 170 kW/231 pk, 210 kW/286 pk of 257 kW/349 pk. Daarmee is de Audi A6 allroad quattro een serieus snelle auto, die in de sterkste versie in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/h kan.


Stoere en elegante carrosserielijnen

Diverse exterieurdetails maken dat de Audi A6 allroad quattro stoer en daadkrachtig voor de dag komt. Dat begint bij de singleframe-grille met verticale spijlen en de specifieke voorbumper. Van opzij bekeken springen de contrasterende wielkastranden, dorpelaankleding met quattro-aanduiding en dakrails in het oog. De wielmaat is 18 inch, maar optioneel is op de Audi A6 allroad quattro tot en met 21 inch mogelijk. Tot slot is er nog de unieke allroad-achterbumper met designdiffusor annex -bodembeschermer. De afwerking van wielkastranden, dorpels en bumpers is standaard in mat Scandiumgrijs, maar tegen meerprijs zijn ook hoogglans zwart of meespuiten in carrosseriekleur mogelijk.

Een sportief en exclusief interieur

De Audi A6 allroad quattro is een grote auto en daar profiteert u in het interieur van. Iedereen heeft meer dan voldoende hoofd- en beenruimte, zowel voor- als achterin. De mogelijkheden voor personaliseren zijn legio. De afgebeelde auto heeft bijvoorbeeld het allroad-interieurpakket met onder meer verlichte instaplijsten met aluminium strips en edelstalen pedalen. Allroad-aanduidingen zijn bij de voordeuren en op de voorstoelen te vinden. Het sportstuur is voorzien van schakelhendels en staalgrijze stiksels. Voor nog meer sfeer aan boord zijn er de optionele contour- en ambianceverlichting en het premium airpakket met ionisator en parfumeur.


Ruime kofferbak met slimme accessoires

Boodschappen, hobby’s en vakanties: aan ruimte geen gebrek in de Audi A6 allroad quattro. De achterklep opent en sluit elektrisch; dit is een standaardvoorziening. Optioneel opent de klep met een voetzwaai onder de achterbumper, waarbij je meteen sleutelloze toegang tot de rest van de auto verkrijgt. De bagageruimte heeft een inhoud van 565 liter. De achterbank is 40:20:40 gedeeld neerklapbaar. Met de bank volledig plat komt het bagagevolume uit op 1.680 liter. Om te voorkomen dat spullen door deze grote ruimte schuiven, is er het handige vastzetsysteem met uitschuifbare stangen die over de bodemrails zijn te verschuiven. De attributen van dit optionele systeem zijn onder de bagagevloer op te bergen.


Digitaal dashboard

Alle infotainmenttechnologieën zijn binnen handbereik geplaatst en zorgen voor minimale afleiding. De optionele ‘Audi virtual cockpit plus’ is een volledig digitaal instrumentarium. Op dit 12,3 inch high-res HD-scherm ziet je de gebruikelijke snelheidsmeter en toerenteller. Je hebt keuze uit een klassieke, dynamische en sportieve presentatie. Bij de optionele ‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ is gebruik van Audi connect* inbegrepen. De bediening van alle onboard- en onlinetoepassingen werkt via de beide touchscreens in de middenconsole en met spraaksturing.

A6_Allroad_Intuitieve_bediening.jpg

Intuïtieve bediening

‘MMI navigatie plus met MMI touch response’ is de topversie van de infotainmentsystemen. Daarbij horen twee grote touchscreens in de middenconsole. Als je de schermen aanraakt, activeer je niet meteen een functie. Pas als je met dezelfde kracht drukt alsof het een fysieke knop betreft, reageert het systeem. Ter bevestiging voelt en hoor je een mechanische klik. Daarnaast is er spraaksturing. Optioneel wordt jouw Audi A6 allroad quattro geleverd met de virtuele assistent Alexa van Amazon**. Dan kunt je informatie opvragen zonder je handen van het stuur te halen. Onder de vlag van Audi connect* worden onlinefuncties naadloos in de bediening geïntegreerd. Zo kan je bijvoorbeeld POI’s zoals parkeergarages en bezienswaardigheden opzoeken met behulp van de ingebouwde 4G-verbinding. Ook realtime verkeersinformatie komt op deze manier binnen. Specifiek voor de allroad is het afgebeelde menu met de hellingshoekweergave.

A6_Allroad_Driedimensionaal_geluid.jpg

Driedimensionaal geluid

Het optionele Bang & Olufsen Sound System met 3D-sound levert een concertwaardige muziekbeleving op. Bij de advanced-versie daarvan horen negentien luidsprekers en een 1.820-watt versterker. Het 3D-effect is zowel voor- als achterin hoorbaar en maakt het interieur gevoelsmatig nog groter. Geluiden van buitenaf worden gecompenseerd.


Assistenten op de achtergrond

Afhankelijk van de configuratie beschikt jouw Audi A6 allroad quattro over radarsystemen, surround-camera’s en ultrasone sensoren. Alle informatie komt in een centrale computer bijeen, die daarmee voortdurend een beeld van de auto-omgeving samenstelt***. Die database komt dan weer van pas voor de – al dan niet optionele – assistentiesystemen, die ongekend goed in hun soort zijn. Veel technologieën zijn in aantrekkelijke pakketten bijeengebracht, met de duidelijke namen City en Tour. In Tour zit onder meer Adaptive Drive Assist, waarvan de elektronica ondersteunt bij accelereren, remmen en afstand bewaren. Dat rijdt veilig en aangenaam. De standaard Hill Descent Control zorgt ervoor dat de auto op een steile helling niet sneller dan 2 tot 30 km/h gaat. Je stelt de gewenste snelheid in en de auto remt dan de vier wielen selectief en onafhankelijk van elkaar af.


Opvallende en doeltreffende verlichting

De vooruitstrevende koplampen passen naadloos bij de strakke uitstraling van de Audi A6 allroad quattro. De standaard led-units zijn optioneel te vervangen door HD-matrix led-koplampen. Deze passen hun lichtbeeld voortdurend aan de omstandigheden aan. Ook dynamische knipperlichten zijn dan inbegrepen. Jouw auto heeft zo goed herkenbare verlichting met een duidelijke meerwaarde voor jou en je medeweggebruikers.


Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De nieuwe Audi A6 allroad quattro is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de nieuwe Audi A6 allroad quattro het beste bij jou past.


*Kijk voor informatie over Audi connect op www.audi.nl/connect of raadpleeg Pon Dealer.

**Amazon Alexa is een toepassing binnen Audi connect. Kijk voor informatie over de beschikbaarheid op www.audi.nl/connect of raadpleeg uw Audi dealer. Amazon, Alexa en alle bijbehorende logo’s zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of dochterondernemingen daarvan.

***Goed om te weten: de systemen werken alleen binnen de systeemgrenzen. Zij ondersteunen de bestuurder. Die blijft zelf verantwoordelijk, onder andere door goed op te letten in het verkeer.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.