Audi e-tron

De Audi e-tron

De nieuwe Audi e-tron is het eerste volledig elektrische aangedreven productiemodel van Audi. De grote en sportieve elektrische Audi SUV heeft een actieradius van 400 km** (Audi e-tron 55 quattro), waardoor de Audi e-tron zowel voor korte als lange ritten goed inzetbaar is.

De Audi e-tron is altijd spannend om te zien of hij nu stil staat of rijdt. Tal van accenten, waaronder de lichtgrijze singleframe grille, verwijzen stuk voor stuk naar de hoogvoltage-technologie die voor een bijzondere rijervaring zorgt. De Audi SUV wordt aangedreven door twee krachtige elektromotoren. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie quattro, zorgt voor optimale tractie en dynamiek. Het quattro-systeem van de Audi e-tron zorgt continu voor de optimale, variabele verdeling van aandrijfkracht over de twee aangedreven assen.

De sleutelfactor voor het sportieve karakter en het dynamische weggedrag van de Audi e-tron is de lage, centrale plaatsing van het batterijsysteem. Deze constructie zorgt bovendien voor een actieradius die geschikt is voor lange afstanden. Bij meer dan 90 procent van alle afremacties wint de Audi e-tron alleen via de elektromotoren energie terug door nagenoeg uitsluitend op zijn motoren af te remmen. Het volledige recuperatiepotentieel benut hij samen met het elektrohydraulische remsysteem. Audi is de eerste fabrikant die een dergelijk systeem in een elektrisch aangedreven productiemodel gebruikt. De slimme aerodynamica levert ook een belangrijke bijdrage aan de efficiency van de Audi e-tron. Een highlight daarbij is het gebruik van de Audi virtual mirrors (optioneel). Deze buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en tillen digitalisering naar een compleet nieuw niveau.


De Audi e-tron 55 quattro in cijfers


De Audi e-tron. Electric has gone Audi

De Audi e-tron staat voor gaan en staan waar je wilt en een nieuwe vorm van mobiliteit. Met de 100% elektrisch Audi e-tron is dat heel vanzelfsprekend. Of je nu door de stad rijdt of met vrienden onderweg bent naar de zeilboot, de Audi e-tron is er geschikt voor. De eerste fully electric Audi is niet alleen sportief, maar ook net zo veelzijdig inzetbaar als een auto met brandstofmotor. De twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving van de Audi e-tron zorgen voor opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen.

Dynamisch rijden en een elektrische aandrijving

De Audi e-tron wordt aangedreven door twee elektromotoren. Daarmee versnelt de e-SUV vlot vanuit stilstand. Voluit wegrijden doet denken aan een sportauto. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie van quattro, zorgt daarbij voor optimale tractie en dynamiek. De Audi e-tron voelt zich niet alleen thuis in het drukke Nederlandse verkeer, maar is ook een genot om te rijden op lege, kronkelende wegen. De quattro-aandrijving is actief als de situatie daarom vraagt. Het aandrijfkoppel wordt variabel over de assen en wielen verdeeld.

Audi Virtual Mirrors

Bekend van concept cars, maar heel bijzonder op een productieauto: de digitale buitenspiegels waarmee de Audi e-tron optioneel leverbaar is. Deze cameraspiegels zijn niet alleen technologisch een unicum, maar bieden ook praktische voordelen qua beeld en veiligheid. De slanke pootjes dragen een platte behuizing met daarin een kleine camera. De beelden worden digitaal bewerkt en dan op contrastrijke oled-schermen van 1.200 x 800 pixels in het interieur getoond. Deze schermen zitten op de overgang van dashboard naar portieren.

Snel laden

Nederland is ideaal om elektrisch te rijden, want er staan heel veel laadpalen, zowel in steden en dorpen als langs de snelwegen. Ook de rest van Europa werkt inmiddels flink aan de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Voor thuis en op kantoor zijn er compacte wallboxen, die helemaal mooi zijn in combinatie met zonnepanelen of op zijn minst een groenestroomcontract. De elektrische laadklep van de Audi e-tron scharniert ruimtebesparend aan de onderkant. Na het verwijderen van de stekker sluit de klep na vijf seconden automatisch.Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De Audi e-tron is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de Audi e-tron het beste bij jou past.


** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Voorraad nieuw 48

Audi e-tron

50 quattro Business edition Plus

 • Elektrisch
 • 2020
 • Automaat
 • 10 km

€ 76.330

BTW verrekenbaar

Audi e-tron

55 quattro S edition

 • Elektrisch
 • 2020
 • Automaat
 • 10 km

€ 91.930

BTW verrekenbaar

Audi e-tron

50 quattro S edition

 • Elektrisch
 • 2020
 • Automaat
 • 10 km

€ 80.530

BTW verrekenbaar

Occasions 2

Audi e-tron

55 quattro advanced volledig 4% bijtelling

 • Elektrisch
 • 11/2018
 • Automaat
 • 3.221 km

€ 87.950

BTW verrekenbaar

Audi e-tron

55 quattro advanced volledig 4% bijtelling

 • Elektrisch
 • 12/2018
 • Automaat
 • 8.906 km

€ 86.850

BTW verrekenbaar