Audi nieuwe A3 Sportback

De nieuwe Audi A3 Sportback

De compleet nieuwe Audi A3 Sportback heeft een sportief design, is volledig gedigitaliseerd en krijgt krachtige en efficiënte motoren. Slimme assistentiesystemen dragen bij aan veiligheid, efficiency en comfort van hoog niveau. De nieuwe Audi A3 Sportback valt op door zijn sportieve proporties en eyecatchers als stijlvolle flanken, schuin geplaatste C-stijlen en de krachtige schouderlijn die de koplampen en vlakke achterlichten optisch met elkaar verbindt. Andere sportieve details zijn de grote luchtinlaten, dakspoiler en diffuser. LED-koplampen zijn standaard. De geïntegreerde digitale LED-dagrijverlichting heeft afhankelijk van de gekozen versie een eigen signatuur. Optioneel zijn matrix LED-koplampen leverbaar.

De nieuwe Audi A3 Sportback heeft een cockpit met een overzichtelijk black panel design. Een 10,25 inch digitaal instrumentenpaneel en een centraal 10,1 inch touchscreen zijn standaard. De Audi virtual cockpit (12,3 inch) met verschillende weergavemogelijkheden is evenals een head-up display optioneel. De S tronic-automaat met dubbele koppeling wordt bediend via een compacte controller, terwijl de volumeregeling van het sound system met gebaren is aan te sturen. In het MMI bedieningsconcept zijn meer connectiviteitsfuncties dan ooit verwerkt.Daarnaast beschikt iedere nieuwe A3 Sportback over een DAB+ radio. Online en hybride-radiosystemen zijn evenals het Bang & Olufsen surround sound system optioneel. De Audi smartphone interface maakt de Apple CarPlay of Android Auto-omgeving zichtbaar op het MMI-display, terwijl draadloos laden van een smartphone via de Audi phone box verloopt.

Het standaard onderstel van de nieuwe Audi A3 Sportback biedt een mooie balans van comfort en sportiviteit. De versies met S line exterieur zijn uitgevoerd met een verlaagd (15 mm) sportonderstel. Ook adaptieve dempercontrole is beschikbaar. Via Audi drive select kan de bestuurder kiezen voor onderstelsettings variërend van zeer comfortabel tot uitgesproken sportief. Een elektromechanische stuurinrichting met snelheidsafhankelijke bekrachtiging is op alle modellen standaard, progressive steering is optioneel. Modellen met een vermogen vanaf 110 kW/150 pk zijn standaard uitgevoerd met een multilink achterwielophanging. Een interessante noviteit is de electric brake booster, die onnodige wrijving tussen remblokken- en schijven voorkomt. Voor de nieuwe A3 zijn lichtmetalen velgen met maten variërend van 16-19 inch beschikbaar.

Audi pre sense front, dat helpt bij het voorkomen aan aanrijdingen is evenals lane departure warning standaard op de nieuwe Audi A3 Sportback. Desgewenst waarschuwt de auto ook voor naderend verkeer bij rijbaanwissels of uitritten. De adaptive cruise assist is het meest geavanceerde assistentiesysteem. Hiermee houdt de A3 Sportback automatisch een veilige afstand aan ten opzichte van de voorligger en tegelijkertijd blijft de auto binnen de wegmarkeringen. Bij filerijden of in druk verkeer kan dit systeem de auto ook automatisch afremmen tot stilstand. Adaptive cruise assist is onderdeel van het assistentiepakket. Ook de grootlichtassistent, emergency assist, efficiency assist en de parkeerfuncties park assist en parking system plus (automatisch inparkeren mogelijk) zijn hierbij inbegrepen.

De nieuwe Audi A3 Sportback. Focus op sportiviteit.

De nieuwe Audi A3 Sportback heeft een sportief design, is volledig gedigitaliseerd en heeft de beschikking over krachtige en efficiënte motoren. Slimme assistentiesystemen dragen bij aan veiligheid, efficiency en comfort van hoog niveau. Een auto die alle uitdagingen aankan in een snel veranderende wereld. De nieuwe Audi A3 Sportback schittert met zijn cleane lijnen en slimme technologieën zoals de Audi connect-dataverbinding.

Audi drive select

Rijden is genieten in de nieuwe Audi A3 Sportback. Met zijn progressief werkende besturing en de mogelijkheid om via Audi drive select het rijkarakter aan te passen, is hij geschikt voor elke route. Met Audi drive select laat je de auto de nadruk leggen op comfortabel, sportief of extra zuinig rijden. Je kunt het denkwerk ook aan de A3 Sportback zelf overlaten of via het Audi drive select-menu een eigen mix van settings bepalen.

Sportief interieur

Het interieur heeft een sportieve uitstraling, zeker in combinatie met de S line-uitrusting. In de afbeelding zie je een in hoogglans zwart afgewerkt dashboard. Het scherm en de knoppen in de middenconsole zijn licht naar de bestuurder gedraaid, voor extra gebruiks- en bedieningsgemak. Let ook op de elektronisch werkende pook voor de S tronic-automaat.

Connectiviteit

De nieuwe Audi A3 Sportback is voorzien van de modernste communicatietechnieken. Zo koppel je jouw telefoon via bluetooth aan het infotainmentsysteem van de auto, wordt het toestel draadloos opgeladen in de Audi phone box en gebruikt je Apple CarPlay via de Audi smartphone interface. Het volledig geïntegreerde MMI navigatie plus-navigatiesysteem toont dankzij een mobiele dataverbinding Google Earth-kaarten. Met onboard wifi kunnen ook apparaten zonder simkaart online, bijvoorbeeld de tablets van meereizende kinderen.Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De nieuwe Audi A3 Sportback is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de nieuwe Audi A3 Sportback het beste bij jou past.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.