Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Audi A8 - Hero Mobile

27 september 2022

Een klasse apart: vernieuwde Audi A8 nu te bestellen

Een nieuw design met hoogwaardige technologieën

Meer dan ooit is de Audi A8 een klasse apart. Zijn nieuwe design springt direct in het oog. Daarnaast dragen hoogwaardige technologieën en een buitengewoon complete standaarduitrusting bij aan een unieke comfort- en rijbeleving. In Nederland is de vooruitstrevende limousine er met krachtige en efficiënte plug-in hybridetechnologie en als sportieve S8. De nieuwe Audi A8 is leverbaar vanaf € 124.145*.

Indrukwekkend exterieur

De toch al indrukwekkende presence van de Audi A8 krijgt een nieuwe impuls. De singleframe grille is breder en voorzien van extra chroomaccenten. In het front maken nieuw ontworpen lichtunits gebruik van HD matrix LED-technologie. Digital matrix LED-koplampen met DMD-technologie (digital micromirror device) zijn voorbehouden aan de Audi S8. 1,3 miljoen microspiegels kunnen het LED-licht ‘breken’. Zo zijn lichtbundels op basis van de omstandigheden zeer precies aan te sturen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om vooral de eigen rijbaan maximaal te verlichten en om een unieke lichtsignatuur te creëren. OLED-achterlichten (Organic Light Emitting Diodes) zijn standaard. Ter waarschuwing lichten ze automatisch op als andere weggebruikers binnen twee meter afstand komen. Voor het eerst is de Audi A8 ook leverbaar met het sportief getinte S line exterieurpakket. De A8 60 TFSI e quattro is er ook in L-uitvoering met een tot 3 meter verlengde wielbasis en daardoor extra binnenruimte. Het bijzondere karakter van de A8 is te accentueren door een ruime keuze aan (nieuwe) exterieurkleuren. Ook matte laktinten zijn vanaf nu beschikbaar.

Een nieuw level van comfort en ontspanning

Voor de vernieuwde Audi A8 is er keuze uit verschillende zitconfiguraties. Valcona-lederen bekleding is altijd standaard. De A8 L met relaxfauteuil achterin staat voor het toppunt van luxe en comfort. De stoel is op vele manieren elektrisch verstelbaar en beschikt over een uitklapbare voetsteun. In die voetsteun zijn zelfs massage- en verwarmingsfuncties voor de voetzolen geïntegreerd. Met de optionele 10,1 inch HD-schermen kunnen passagiers achterin genieten van bijvoorbeeld films of series. Het standaard Bang & Olufsen Premium Sound System staat garant voor 3D-sound van topklasse.

Intuïtief bedieningsgemak

De vernieuwde Audi A8 heeft standaard een Virtual Cockpit. Het bedieningsgemak is groot dankzij MMI touch response en natural voice operation, dat is te activeren door ‘Hey Audi’ uit te spreken. Het MMI navigatie plus-systeem wordt ondersteund door online data en Car-2X-diensten van Audi Connect. Dit maakt de routeplanning nog efficiënter. Hierin zijn allerlei innovatieve diensten inbegrepen, waaronder navigatie met satelliet kaart, online verwerking van gesproken instructies en een zeer gedetailleerde 3D-weergave van steden. Daarnaast zijn door middel van Audi Connect zelfs files te vermijden.

Veiligheid van het hoogste niveau

Er zijn maar liefst veertig geavanceerde veiligheidssystemen beschikbaar voor de vernieuwde A8. Diverse daarvan - zoals Audi pre sense basis en pre sense front, lane departure warning, automatische snelheidsregeling en verkeersbordherkenning - zijn standaard. Veel andere systemen zijn gebundeld in de Park-, City- en Tour-pakketten. Ook zijn er individuele opties, zoals de Nachtzichtassistent, Top View 360 graden camera’s en remote park assist plus waarmee de A8 automatisch kan inparkeren zonder dat de bestuurder in de auto zit.

Het gamma voor Nederland

In Nederland zijn de Audi A8 en A8 L leverbaar als 60 TFSI e quattro met plug-in hybridetechnologie. Ze hebben een aandrijflijn waarbij de 3.0 TFSI zescilinder turbomotor ondersteuning krijgt van een krachtige elektromotor. De lithium-ion batterij heeft een capaciteit van 17,9 kWh en maakt volledig elektrisch rijden mogelijk. Naast de EV-modus voor volledig elektrisch rijden heeft de bestuurder keuze uit de rijprogramma’s ‘Hybrid’ (maximale efficiency van de combinatie TFSI/elektromotor), ‘Hold’ (behoud van laadstatus van de batterij) en Charge (opladen van de batterij door middel van de TFSI-krachtbron).

Het systeemvermogen van de A8 60 TFSI e quattro-modellen bedraagt 340 kW/462 pk. 

 

Samen met het maximale koppel vertaalt zich dat in een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 4,9 seconden.

De Audi S8 dankt zijn sportiviteit aan een 4,0-liter biturbo V8 met een vermogen van 420 kW/571 pk en een koppel van 800 Nm (beschikbaar tussen 2.050 en 4.500 tpm). De acceleratie van 0-100 km/u neemt slechts 3,8 seconden in beslag. Actieve vierwielbesturing, een actief onderstel, een sportdifferentieel, progressive steering en de mogelijkheid om de uitlaatsound te intensiveren dragen ook bij aan het dynamische karakter van de Audi S8. Cilinderuitschakeling helpt bij het verlagen van het verbruik.

Ontdek de vernieuwde Audi A8

Alle luxe, altijd standaard

De nieuwe A8 wordt standaard altijd zeer luxe en compleet geleverd. Naast de al genoemde elementen zijn de volgende features standaard: adaptive air suspension (elektrisch geregelde luchtvering), 19 inch lichtmetalen velgen (20 inch voor de S8), servosluiting van de portieren, comfortsleutel met virtual pedal (kofferklep opent na een voetbeweging), diefstalalarm, comfortstoelen vóór met verwarming, automatische airconditioning (4 zones), ambienteverlichting, Audi Smartphone interface, Audi connect diensten en digitale radio. Met diverse in- en exterieurpakketten en individuele opties van bijvoorbeeld Audi Sport en Audi exclusive is de uitrusting verder naar eigen smaak in te vullen.

Nu te bestellen, marktintroductie in maart

De nieuwe Audi A8 en S8 worden in maart in Nederland verwacht en zijn nu te bestellen bij Pon Dealer. Online zijn de limousines inmiddels naar eigen wens en smaak samen te stellen in de configurator op Audi.nl.


Dit zijn de prijzen:
Audi A8 60 TFSI e quattro € 124.145*
Audi A8 L 60 TFSI e quattro € 126.775*
Audi S8 € 193.885*

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie pondealer.nl/algemene-verkoopinformatie.