Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

6 september 2023

De vernieuwde Audi Q8 

Next level in design, technologie en elegantie

Een uitgebreide update voor de Audi Q8

Het exterieurdesign is op tal van fronten vernieuwd en er zijn nieuwe velgdesigns, lakkleuren en interieuropties beschikbaar. Naast nieuwe verlichtingstechnologie met HD Matrix LED-koplampen inclusief grootlicht met lasertechnologie wordt ook het motorenaanbod verder verfijnd. De meest in het oog springende veranderingen in het design van de vernieuwde Q8 zijn onder andere de herziene grille met honingraatstructuur en de standaard in contrastkleur uitgevoerde diffusors aan de voor- en achterzijde. Verder is de nieuwe Audi Q8 herkenbaar aan de vernieuwde lichtsignatuur in de koplampen en achterlichtunits.

HD Matrix LED-verlichting met lasertechnologie

De Audi Q8 is voorzien van geavanceerde HD Matrix LED-verlichting met lasertechnologie. Dankzij het herziene ontwerp straalt deze SUV-coupé de kenmerkende Audi-designtaal uit. Met zijn korte overhangen en lange wielbasis toont de Q8 elegantie in zijn proporties, die verder kunnen worden benadrukt met opvallende exterieurkleuren en velgen. Het optionele S line exterieurpakket voegt een opvallende grille met honingraatstructuur toe.

Standaard worden de wegen verlicht vóór de Q8 met LED-koplampen van hoge intensiteit, maar voor wie meer geavanceerde verlichting wenst, zijn er optionele Matrix LED-koplampen beschikbaar. De HD Matrix LED-koplampen met laser-lichttechnologie, bestaande uit 24 individuele LED's, zijn direct herkenbaar aan het blauwe omgevingslicht dat in de koplampen is geïntegreerd. Deze laserlichttechnologie wordt geactiveerd bij snelheden vanaf 70 km/u en vergroot aanzienlijk het bereik van het licht. Een nieuwe toevoeging is ook de digitale dagrijverlichting, waarmee de Q8 een unieke uitstraling krijgt. Via het MMI-systeem kan de gebruiker kiezen uit vier verschillende lichtsignaturen, waardoor de Q8 een karakteristiek en onmiskenbaar uiterlijk krijgt.

Sportieve Audi SQ8 met V8 TFSI-benzinemotor 

De sportieve Audi SQ8 wordt aangedreven door een krachtige V8 TFSI-benzinemotor. Het vernieuwde exterieur springt in het oog met een herontworpen voorspoiler, sportieve diffusor en indrukwekkend uitlaatsysteem. Opvallend zijn de L-vormige sleuven in de grille en de honingraatstructuur van de luchtinlaten. Onder de motorkap schuilt een 507 pk sterke vier liter achtcilinder benzinemotor met een snelle achttraps tiptronic-automaat en quattro vierwielaandrijving. De SQ8 sprint in slechts 4,1 seconden naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 250 km/u, met standaard cilinderuitschakeling voor efficiënt brandstofverbruik.

Vernieuwde Audi Q8 -9

Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red

De optioneel verkrijgbare Black en Black Plus-pakketten voorzien de Audi Q8 van opvallende, hoogglans zwarte accenten rondom de grille, de raamlijsten en de voor- en achterbumper. Om het karakter van de Q8 verder te onderstrepen, zijn er drie nieuwe metallickleuren beschikbaar: Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red. Ook is het velgassortiment uitgebreid met vijf nieuwe designs, die in maat variëren van 21 tot 23 inch. De stiksels op de stoelbekleding zijn bij de instapversie voortaan standaard in een contrasterende grijze kleur uitgevoerd. Voor het interieur is er de keuze uit negen decoratieve accenten.

Ontdek de Audi Q8 in Sakhir Gold

Audi virtual cockpit in Full HD

Als onderdeel van de update breidt Audi ook het aanbod aan apps uit. Met regelmatige software-updates en een groeiend aanbod van apps is verdere individualisering van het infotainmentsysteem mogelijk. Op het gebied van rijhulpsystemen heeft vooral de Audi virtual cockpit een flinke upgrade gekregen. Deze geeft nu alle waarschuwingen en verkeersinformatie weer in verbluffende Full HD-kwaliteit.

Het leveringsprogramma van de Audi Q8 voor Nederland wordt inclusief alle specificaties en prijzen in een later stadium bekendgemaakt.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.