Vernieuwde Audi SQ7 -9

1 februari 2024

Vernieuwde Audi SQ7

Design, technologie en sportiviteit in een nieuw maatpak

Audi SQ7: Strak Design en Geavanceerde Technologie

Audi heeft de sportieve SQ7 vernieuwd met een strakker design en geavanceerde technologie. Het frisse exterieur met nieuwe sportieve accenten benadrukt het krachtige karakter van deze power-SUV, die ruimte biedt aan zeven inzittenden. De vernieuwde SQ7 wordt standaard geleverd met geavanceerde Matrix LED-koplampen en biedt optionele HD Matrix LED-koplampen met lasertechnologie voor extra grootlichtfunctionaliteit. De digitale OLED-achterlichten met vier selecteerbare lichtdesigns benadrukken Audi's filosofie van 'Voorsprong door techniek' aan de achterzijde.

Moderne Sportiviteit in Design en Kleur

Als meest sportieve variant binnen de vernieuwde Audi Q7-familie belichaamt de SQ7 de moderne designtaal van Audi met strakke lijnen en groot formaat. Opvallende elementen zijn de nieuwe voorspoiler, indrukwekkende diffuser, ovale dubbele uitlaatpijpen en de kenmerkende Singleframe-grille met verticale, L-vormige inleg. Drie nieuwe lakkleuren - Sakhir Gold, Ascari Blue en Chili Red - bieden klanten de mogelijkheid de SQ7 optisch te personaliseren.

Veelzijdig, ruim en comfortabel

De vernieuwde Audi SQ7 combineert sportiviteit met veelzijdigheid en comfort. Beschikbaar in zowel vijf- als zevenpersoonsconfiguraties biedt de sportieve SUV hoogwaardig comfort en flexibel gebruiksgemak. De bagageruimte varieert van 780 tot 1.908 liter, afhankelijk van de configuratie. Standaard is de elektrische bediening van de achterklep, optioneel met voetgebaar. De optionele achterbank 'plus' biedt individuele aanpassingen voor de zitting en rugleuning van alle drie zitplaatsen achterin. Het interieur van de SQ7 is verfijnd met details, zoals contrasterende grijze naden op de stoelbekleding en nieuwe opties voor interieurafwerking, waaronder mat carbon en geborsteld mat aluminium.

Veiligheidsverbeteringen

In de vernieuwde Audi SQ7 wordt met name het omgevingsdisplay van de rijhulpsystemen geüpgraded. De Audi virtual cockpit toont nu waarschuwingen voor rijstrookwisseling, andere weggebruikers (zoals vrachtwagens, auto's en motoren), afstandswaarschuwing, assistentie bij kruispunten en verkeerslichtinformatie, allemaal in verbluffende full HD-kwaliteit.

Verlichting met eigen signatuur

De vernieuwde Audi SQ7 heeft standaard Matrix LED-koplampen, en optioneel zijn HD Matrix LED-koplampen met Audi laserlicht beschikbaar. Deze koplampen, met 24 LED's en een krachtige laserdiode, herken je aan het blauwe omgevingslicht. Het topmodel van de koplampen heeft nieuwe digitale dagrijverlichtingsignaturen waarbij gebruikers via het MMI een van de vier lichtsignaturen kunnen kiezen. Optioneel heeft de Audi SQ7 achteraan grotendeels gedigitaliseerde OLED-achterlichten met keuze uit vier digitale lichtdesigns. Als onderdeel van de update breidt Audi het in-car apps-aanbod uit, waardoor alle inzittenden voor het eerst gebruik kunnen maken van populaire apps zoals Spotify en Amazon Music, terwijl regelmatige over-the-air software-updates zorgen voor een geavanceerder en persoonlijker infotainmentsysteem.

Dynamischer dan ooit

De Audi SQ7 behoudt zijn vertrouwde aandrijving met de krachtige 4.0 TFSI V8 biturbo benzinemotor, die 373 kW/507 pk en 770 Newtonmeter levert. Standaard gekoppeld aan de snelle 8-traps tiptronic-automaat en quattro vierwielaandrijving, accelereert de SQ7 in slechts 4,1 seconden van nul naar 100 km/u met een topsnelheid van 250 km/u. De TFSI V8 produceert een sportieve sound en maakt gebruik van cilinder-on-demand voor efficiënter brandstofverbruik, waarbij bij lage belasting vier cilinders worden uitgeschakeld.

Optioneel is het advanced suspension pakket beschikbaar voor de Audi SQ7, met een sportdifferentieel inclusief torque vectoring-functie en geavanceerde elektromechanische actieve rolstabilisatie. Dit pakket maximaliseert de stabiliteit in bochten en vermindert rolneigingen van de carrosserie. Verdere details, specificaties en prijzen van de vernieuwde Audi SQ7 worden onthuld in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.