Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Adblue hero Audi

Audi Adblue

AdBlue bijvullen

Snel en eenvoudig AdBlue bijvullen in uw Audi

AdBlue wordt in de uitlaat geïnjecteerd en daarom is af en toe bijvullen noodzakelijk, bijvoorbeeld tijdens een onderhoudsbeurt of tussendoor. Pon Dealer is er het perfecte adres voor.

AdBlue® is een biologisch afbreekbare vloeistof van gedemineraliseerd water (67,5%) en ureum (32,5%). In een Audi met TDI-motor wordt AdBlue gebruikt voor de nabehandeling van het uitlaatgas, net zoals het roetfilter en de SCR-katalysator. AdBlue® is een geregistreerd handelsmerk van het Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA), een organisatie van Duitse autofabrikanten en toeleveranciers.

Uw Audi weet hoeveel AdBlue er is

AdBlue zit in een aparte tank. De inhoud en vulopening verschillen per model. Vaak is de vulhals achter de tankklep van jouw Audi te vinden, naast de tankdop voor de dieselbrandstof.

Het AdBlue-verbruik hangt af van de afgelegde afstand, de rijstijl en diverse omgevingsfactoren. Op het display op uw Audi instrumentenpaneel verschijnt een melding als het nodig is om de AdBlue-tank bij te vullen. Pon Dealer heeft hier veel ervaring in, waardoor deze klus snel en eenvoudig is uitgevoerd. Een reguliere onderhoudsbeurt is daarvoor een goed moment, maar ook tussendoor bijvullen is mogelijk.

Bijvullen door de expert: Pon Dealer

Onze Audi monteurs zijn getraind in het druppelvrij en reukloos bijvullen van de AdBlue-tank. De ureumoplossing die zij gebruiken voldoet aan de strenge eisen van Audi. Ook weet je  door een bezoek aan de Audi werkplaats zeker dat de boordcomputer wordt gereset, waardoor jouw auto het AdBlue-verbruik correct bijhoudt.

Mocht je  onverhoopt onderweg zelf AdBlue moeten bijvullen, bijvoorbeeld omdat de tank leeg is, gebruik dan alleen de speciale flacons die bij tankstations verkrijgbaar zijn. Door de flesdop op de vulopening te draaien, mors je geen AdBlue en is er minder geuroverlast. Bovendien zit er een speciaal ontluchtingsventiel in de flacon, waardoor de AdBlue beter de tank instroomt.

Tank nooit AdBlue aan de pomp. Deze krachtige pompen zijn bedoeld voor vrachtauto’s en de druk ervan is te hoog voor een personenauto. Een ander groot nadeel is dat het vulpistool geen adapter heeft voor de tankontluchting.

Ons advies is helder: voorkom geuroverlast, morsen op de autolak, te veel of te weinig AdBlue bijvullen en het niet automatisch resetten van de boordcomputer. Kies voor service, gemak en kwaliteit en ga naar Pon Dealer.