Diesel Terugroepactie

  • Pon Dealer Groep
HEADER-Recall-3.jpg

Heeft u een brief ontvangen m.b.t. de diesel terugroepactie? Op deze pagina kunt u dan een werkplaatsafspraak maken.

Werkplaatsafspraak Diesel Terugroepactie

Bent u in het bezit van een auto met EA189 dieselmotor en heeft een brief vanuit uw merk ontvangen? Dan is uw auto onderdeel van de terugroepactie. Op deze pagina kunt u een werkplaatsafspraak plannen m.b.t. tot de terugroepactie.

U kunt hieronder aangeven of u een werkplaatsafspraak wilt inplannen m.b.t. de terugroepactie. Vanzelfsprekend kunt u de terugroepactie ook laten plaatsvinden i.c.m. regulier onderhoud, zoals bijv. een servicebeurt. U kunt dit in onze werkplaatsplanner zelf aangeven.
Wanneer u op klikt op de afbeelding gaat u naar de werkplaatsplanner waar u de afspraak verder kunt afronden.


Werkplaatsafspraak Diesel Terugroepactie

werkplaatsafspraak-recall-final.jpg

Maak werkplaatsafspraak terugroepactie

 

Vragen?

Heeft u nog vragen omtrent de "Diesel Terugroepactie"?
Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Aan de rechterkant van deze pagina vindt u onze contactgegevens. Chatten kan natuurlijk ook. Dit kunt u doen middels het chatvenster aan de onderzijde van deze pagina.


 

Veel gestelde vragen over de terugroep actie

Wat is er nu eigenlijk aan de hand en wat betekent dit voor Nederlandse berijders?

De software die is geïnstalleerd in bepaalde auto’s met een EA189 dieselmotor zorgt tijdens rollentestbanktests mogelijk voor lagere NOx-waarden dan die onder dezelfde omstandigheden op de weg zouden zijn gemeten. Volkswagen AG heeft aangekondigd dat de software-updates die zijn ontwikkeld voor de betrokken TDI-motoren door het KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport, zijn goedgekeurd. De modellen met een 1.6 TDI-motor worden tevens voorzien van een zogenaamd stromingsrooster. Zodra de aanpassingen beschikbaar zijn ontvangen de eigenaren van de betrokken auto’s daarover een persoonlijk bericht.

Maatregelen terugroepactie
Wat is de functie van de motorregeling?
Nabehandeling van dieseluitlaatgas


Hoe kan ik bepalen of mijn auto betrokken is?

U kunt uw chassisnummer invoeren om zo te controleren of uw auto betrokken is. Het chassisnummer staat voorin het onderhoudsboekje of onderaan in de voorruit van de auto.
Hieronder kunt u per merk controleren of uw auto betrokken is.

Chassisnummer check Audi

Chassisnummer check Volkswagen

Chassisnummer check ŠKODA

Chassisnummer check SEAT

Chassisnummer check Volkswagen Bedrijfswagens


Ik rijd op dit moment in een auto met dieselmotor van een van uw merken. Moet ik actie ondernemen?

De betrokken eigenaren zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de procedure. Zodra de aanpassing is vrijgegeven door de officiële, onafhankelijke instanties, zal contact worden opgenomen voor het maken van een werkplaatsafspraak. U hoeft tot dat moment zelf geen actie te ondernemen. Het is belangrijk om te weten dat er geen sprake is van impact op de veiligheid of het weggedrag van de betrokken auto’s.

Maatregelen terugroepactie


Vanaf wanneer vinden de updates plaats en wat houden ze in?

Het aanpassen van de betrokken auto’s wordt in een aantal fases uitgevoerd. In de loop van het eerste kwartaal van 2016 zijn de eerste software-updates voor de betrokken auto’s met 2.0 TDI- motor beschikbaar. De eerste updates voor modellen met de 1.2 TDI-motor zijn beschikbaar vanaf het einde van het tweede kwartaal. Het uitvoeren van de software-updates van de 2.0 TDI- en 1.2 TDI- motoren kan binnen 30 minuten worden uitgevoerd. Voor de modellen met een 1.6 TDI-motor is naast een software-update ook de plaatsing van een zogenaamd stromingsrooster noodzakelijk. Deze update is vanaf het derde kwartaal van dit jaar in fases beschikbaar en kan binnen een uur worden uitgevoerd.


Wanneer word ik geïnformeerd over de terugroepactie?

De betrokken eigenaren zijn inmiddels schriftelijk geinformeerd over de procedure. 
Het aanpassen van de betrokken auto’s wordt in een aantal fases uitgevoerd. Zodra de update van een betrokken type/uitvoering is vrijgegeven  door het KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport, wordt contact opgenomen met de eigenaren van de betrokken auto's voor het maken van een werkplaatsafspraak.

In de loop van het eerste kwartaal van 2016 zijn de eerste software-updates voor de betrokken auto’s met 2.0 TDI- motor beschikbaar. De eerste updates voor modellen met de 1.2 TDI-motor zijn beschikbaar vanaf het einde van het tweede kwartaal. Het uitvoeren van de software-updates van de 2.0 TDI- en 1.2 TDI- motoren kan binnen 30 minuten worden uitgevoerd. Voor de modellen met een 1.6 TDI-motor is naast een software-update ook de plaatsing van een zogenaamd stromingsrooster noodzakelijk. Deze update is vanaf het derde kwartaal van dit jaar in fases beschikbaar en kan binnen een uur worden uitgevoerd.


Zijn er kosten verbonden aan de update en is er vervangend vervoer?

De aanpassing is uiteraard geheel kosteloos. Indien gewenst, kunt u gebruik maken van passende, vervangende mobiliteit, zoals haal- en brengservice of een leenauto.


Heeft de terugroepactie gevolgen voor mijn auto?

Het is de doelstelling van Volkswagen AG dat de aanpassingen geen effect hebben op de rijeigenschappen, de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik. Het KBA (Kraftfahrt-Bundesamt), de Duitse Federale Autoriteit voor het Motortransport, zal voor elke betrokken uitvoering een certificaat van goedkeuring afgeven. Inmiddels is dat voor de Volkswagen Amarok gebeurd. Het KBA heeft bevestigd dat deze update voor de Amarok geen invloed heeft op de prestaties, het verbruik en de CO2-uitstoot.