De eerste van 1039 zonnepanelen zijn gisteren op het dak van Pon Dealer aan de Industrieweg 11 in Amersfoort geplaatst. Alle zonnepanelen waren in vijf maanden vergeven.

Rijden op zonne-energie van Pon Dealer Amersfoort

Directeur Dirk Koelewijn van Postcodestroom, die het project realiseert: ,,90 procent van de zonnepanelen is aan Amersfoorters verkocht, het merendeel afkomstig uit Amersfoort-Zuid en nog specifieker het Bergkwartier. De overige kopers komen uit Bunschoten, Soest en Baarn.”

Vanaf 1 mei krijgen de zonnepaneeleigenaren stroom van het dak van het autobedrijf. Directeur Pon Dealer Groep Eric Hoekstra: ,,Niks is zo groen als rijden op je eigen zonnestroom. We hebben onze klanten die elektrische auto’s rijden, benaderd en de helft van de panelen aan hen verkocht. Zij vonden het erg leuk de stap naar nog meer duurzaamheid te zetten.”

,,Wie wil er niet rijden op de zon?” zegt directeur van Postcodestroom Dirk Koelewijn met een lach. Met directeur Eric Hoekstra van Pon Dealer Groep liet hij gisteren trots de eerste zonnepanelen op het dak van het autobedrijf aan de Industrieweg in Amersfoort zien.

Postcodestroom realiseert dit project in samenwerking met energiebedrijf PonEnergie. Koelewijn: ,,Het is het op één na grootste postcoderoosproject in Nederland, op Haarlem na. Inwoners van Amersfoort konden de zonnepanelen op het dak van Pon Dealer in de afgelopen vijf maanden kopen voor 330 euro per paneel. Een paneel levert 250 kilowattuur per jaar en een voordeel van 30 euro per jaar op de energierekening op. Om een gezin energieneutraal te maken zijn vijftien panelen nodig.”

Verdiepen

PonEnergie gaat de komende jaren in de regio meerdere van dit soort projecten realiseren. Koelewijn noemt als voorbeeld Voskuilen Projectinrichting in Hoevelaken. ,,Mensen gaan zich er steeds meer in verdiepen. Vaak willen ze het niet op het eigen dak. Er zijn daken genoeg, de goede regelingen zijn er en wij als bedrijf ook. Nu moeten alleen de mensen een stap richting verduurzaming zetten. Dan is dit met 1039 panelen een mooi eerste succes.”

Bronvermelding: Artikel geplaatst op AD.nl op 18-04-2017 / Auteur artikel: Rachel van Kommer / Foto: Saskia Berdenis van Berlekom