De nieuwe Volkswagen Polo al vanaf € 15.550,-


16 juni 2017

Volkswagen presenteert de nieuwe Polo. De zesde generatie van deze bestseller valt op door zijn nieuwe design, het aanmerkelijk ruimere interieur en een cockpit met de modernste digitale gemakken. De nieuwe Polo is er met TSI- (benzine), TGI- (aardgas) en TDI- (diesel) motoren en met assistentiesystemen die tot nu alleen in grotere Volkswagens verkrijgbaar waren. De marktintroductie voor de nieuwe Polo staat in Nederland voor eind oktober gepland en wordt leverbaar vanaf € 15.550,-.

De nieuwe Volkswagen Polo al generaties lang de beste 

De zesde generatie van de bestseller van Volkswagen is qua grootte op alle fronten gegroeid. Dat vertaalt zich in duidelijk meer interieur- en bagageruimte. De inhoud van de kofferruimte groeide met 25 procent, van 280 tot 351 liter. Toch is de Polo nog altijd compact: hij is 4,05 m lang (huidige Polo: 3,97 m), 1,75 m breed (1,68 m) en 1,45 m hoog (1,45 m). De wielbasis maakt een forse sprong en meet nu 2,56 m (2,47 m). Om een idee te geven: de wielbasis van de zesde generatie Polo is ruim 5 cm langer dan die van een Golf van de vierde generatie uit 1997. Daardoor én door slimmer gebruik van ruimte biedt de Polo aanzienlijk meer interieur- en bagageruimte (+21 l) dan de Golf 4.

Sportiever en krachtiger design

Volgens Klaus Bischof, hoofd Design van Volkswagen, heeft de toepassing van het MQB-platform ook positieve gevolgen voor het design van de nieuwe Volkswagen Polo: “De proporties zijn nu nog beter. De Polo komt volwassen en zelfverzekerd voor de dag. Hij is progressief, hedendaags en vriendelijk. Ons doel was om de Polo een sportiever en krachtiger uiterlijk te geven met behoud van zijn herkenbaarheid. Hij is er nu uitsluitend in vijfdeursuitvoering. Met zijn looks én met zijn toptechnologie is hij helemaal van nu.”

Leverbaar met TGI-motor op aardgas

In totaal komen er negen motoren beschikbaar voor de nieuwe Polo. Bij de marktintroductie in oktober dit jaar omvat het spectrum motoren met vermogens van 48 kW/65 pk (1.0 MPI) tot 110 kW/150 pk (1.5 TSI EVO met ACT cilinderuitschakeling). De Polo is voor het eerst ook leverbaar met een nieuwe 1.0 TGI (66 kW/90 pk) die geschikt is voor aardgas. De TDI dieselmotor levert 70 kW/95 pk. Al deze modellen hebben een start-/stopsysteem en maken gebruik van recuperatie (terugwinning van energie). Polo-modellen met een motorvermogen vanaf 70 kW zijn leverbaar met de DSG-transmissie. De Polo GTI krijgt de beschikking over een 147 kW/200 pk sterke 2.0 TSI.

Hightech assistentiesystemen

Dat de nieuwe Polo tot de meest vooruitstrevende compacte auto’s ter wereld behoort, komt ook tot uiting in het brede aanbod assistentiesystemen. Vele ervan waren tot nu toe voorbehouden aan de Golf en/of de Passat. Zelfs de basisuitvoering van de nieuwe Polo beschikt al over het afstandswaarschuwingsysteem Front Assist met City Emergency Braking en Voetgangersherkenning. Ook de automatische afstandsregeling Adaptive Cruise Control (ACC) is leverbaar. Deze is nu in te schakelen bij snelheden tot 210 km/u. In combinatie met de DSG-transmissie biedt het ACC ook een Stop & Go-functie. Nieuwe opties zijn Lane Assist met dodehoekherkenning en Rear Traffic Alert en het semiautomatische inparkeersysteem Park Assist. Hierbij is een ‘manoeuvreerfunctie’ inbegrepen. Deze biedt bescherming tegen kleine, maar vaak dure parkeerschades. Keyless Acces is ook beschikbaar.

Interieur in harmonie met digitale wereld

In de Polo debuteert de nieuwe generatie van het Active Info Display. Het digitale instrumentenpaneel is nu nog helderder en makkelijker in gebruik dan ooit. Voor het eerst is het mogelijk om met slechts een knop op het stuur te switchen van menu. Ook krijgt de Polo de beschikking over de nieuwste infotainmentsystemen met displays van 6,5 tot 8,0 inch. Dankzij het heldere glas is ook hun uiterlijk net zo geavanceerd als dat van high-end smartphones. Het cleane, hightech karakter van het interieur wordt in de Polo Highline en GTI onderstreept door standaard fraaie sfeerverlichting en afwerkingsdetails met keus uit vele kleuren.

Debuut van ‘We by Volkswagen’

Volkswagen slaat op het gebied van connectiviteit nieuwe wegen in. Om te beginnen is de Polo leverbaar met ‘App Connect’ Car-Net-toepassingen (met MirrorLink®, Android Auto en Apple CarPlay) en ‘Guide & Inform’. Nieuw is ‘We by Volkswagen’, een digitaal platform dat een nieuw niveau van online mobiliteit onder handbereik brengt.

Vijf versies, volop individualiseringsmogelijkheden

De nieuwe Polo wordt leverbaar als Trendline, Comfortline, Highline en GTI. Zelfs de Polo Trendline heeft al LED-dagrijverlichting, het Radio-en multimediasysteem 'Composition Colour', centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een coming-home/leaving-home lichtfunctie. Vanaf de Comfortline zijn Climatic airconditioning, telefoonvoorbereiding ‘bluetooth’, een USB-aansluiting, middenarmsteun en een multifunctioneel lederen stuur standaard. De Highline voegt daar onder meer een adaptief onderstel ‘Sport Select’ aan toe, evenals sport-comfortstoelen, LED-achtergrondverlichting, automatische airconditioning ‘Climatronic’ en lichtmetalen velgen. De Polo GTI heeft nu een 2.0 TSI met 147 kW/200 pk. De nieuwe Polo is naar eigen wens te bestellen met bijvoorbeeld het sportief getinte R-Line pakket of het elegante Black and Style pakket. Ook zijn er individuele opties als LED-koplampen, draadloze oplaadmogelijkheid voor telefoons, een panoramisch dak en een onderstel met actieve schokdempers.

Veel meer luxe en technologie tegen lagere vanafprijzen

De standaarduitrusting van de nieuwe Polo is fors uitgebreid terwijl de vanafprijzen voor de meest verkochte modellen scherper zijn. Het klantvoordeel ten opzichte van de huidige Polo kan oplopen tot maar liefst 2.225** euro.

De nieuwe Polo Trendline

De Polo Trendline 1.0 MPI (48 kW/65 pk) met handgeschakelde 5-versnellingsbak staat aan de basis van het gamma en is er vanaf € 15.550*. Daarmee is hij goedkoper dan zijn voorganger, terwijl hij nu meer vermogen (48 kW/65 pk ipv 44 kW/60 pk) en meer luxe biedt. De standaarduitrusting is uitgebreid met ondermeer: Radio Composition Colour met 16,5 cm kleuren touchscreen, 4 deuren, 6 airbags (i.p.v. 4), Front Assist, Voetgangersherkenning en City Emergency Braking. Het klantvoordeel van deze nieuwe basisuitvoering van de Polo is maximaal 1.500** euro ten opzichte van de huidige Polo Trendline met 60 pk.

De nieuwe Polo Comfortline

Afhankelijk van de gekozen motor is de aanschafprijs van de nieuwe Polo Comfortline tot zo’n 400 euro lager dan die van zijn voorganger. Daar komt een extra complete standaarduitrusting bij. Het nieuwe model beschikt namelijk over Radio Composition Colour met 16,5 cm kleuren touchscreen, Telefoonvoorbereiding Bluetooth® en USB-aansluiting, Adaptive Cruise Control (vanaf 90 pk), Voetgangersherkenning, City Emergency Braking, lederen multifunctioneel stuurwiel, lederen handremgreep en versnellingspook en 6 airbags. De nieuwe 1.0 TSI levert bovendien 70 kW/95 pk (1.2 TSI uit de voorganger 66 kW/90 pk). Het totale klantvoordeel ten opzichte van zijn voorganger bedraagt hier maximaal 2.140** euro.

De nieuwe Polo Highline

De prijzen van de nieuwe Polo Highline zijn tot 800 euro lager dan die van zijn voorganger. Ook hier geldt dat de standaarduitrusting tegelijkertijd fors is uitgebreid. Standaard op het nieuwe model zijn bijvoorbeeld Telefoonvoorbereiding Bluetooth® en USB-aansluiting, Adaptive Cruise Control, Adaptief onderstel ‘Sport Select’, Voetgangersherkenning, City Emergency Braking en 6 airbags. Ook voor dit model geldt dat de nieuwe 1.0 TSI meer vermogen levert dan de 1.2 TSI die hij opvolgt (70 kW/95 pk i.p.v. 66 kW/90 pk). Het totale Highline-voordeel ten opzichte van de huidige Polo kan oplopen tot 2.225** euro.

De nieuwe Polo GTI

Het sportieve topmodel, de Polo GTI krijgt de beschikking over een 147 kW/200 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor. Hij is in eerste instantie leverbaar met DSG-transmissie en vanaf begin 2018 ook met een handgeschakelde 6-bak. De nieuwe Polo GTI is niet alleen krachtiger, maar heeft net als de andere uitvoeringen een veel rijkere standaarduitrusting met nu ondermeer een adaptief onderstel 'Sport Select', Adaptive Cruise Control, Front Assist, Voetgangersherkenning, City Emergency Braking, mistlampen in de voorbumper, LED achterlichten, een lederen multifunctioneel stuurwiel met schakelpaddels, telefoonvoorbereiding met Bluetooth® en een USB-aansluiting. Het totale klantvoordeel van deze nieuwe Polo GTI DSG bedraagt 1.725** euro ten opzichte van de huidige Polo GTI DSG.

Koploper in compacte klasse

De nieuwe Volkswagen Polo arriveert naar verwachting eind oktober 2017 bij Pon Dealer. De prijzen en specificaties worden binnenkort bekend gemaakt.

“De nieuwe Polo is een jonge, frisse auto. Hij combineert uitstraling met toptechnologie en geen andere auto in deze klasse biedt zo veel ruimte. Dat zorgt ervoor dat de nieuwe Polo de nummer 1 blijft”, aldus Herbert Diess, merkdirecteur van Volkswagen. Frank Welsch, bij Volkswagen verantwoordelijk voor ontwikkeling, vult aan: “De nieuwe Polo brengt de toekomst naar de compacte klasse. Dankzij het MQB-platform biedt hij volop ruimte en is hij klaar voor duurzame motoren zoals de nieuwe TGI, die op aardgas rijdt. Samen met een nieuwe generatie van het Active Info Display, de nieuwste infotainmentsystemen, geavanceerde online mogelijkheden en slimme assistentiesystemen verlegt hij de grenzen in zijn klasse.”

De nieuwe Volkswagen Polo arriveert naar verwachting eind oktober 2017 bij Pon Dealer. De prijzen en specificaties worden binnenkort bekend gemaakt.

 
Zie voor verkoopinformatie :www.production.pondealer.nl/algemene-verkoopinformatie.
De nieuwe Volkswagen Polo
*)Het genoemde consumentenvoordeel kan per motorisering verschillen. Genoemd bedrag is maximaal voordeel.
**) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.