SKODA SCALA: nieuwe naam voor nieuw compact model


22 oktober 2018

De naam voor het nieuwe compacte model van SKODA wordt SCALA. Na eerst het silhouet van het toekomstige compacte model te hebben getoond, geeft SKODA nu prijs hoe hij gaat heten. De naam stamt af van het Latijnse woord ‘scala’, dat letterlijk ‘trap’ of ‘ladder’ betekent.

De SKODA SCALA: volgende stap voor SKODA in het compacte segment

De naam SCALA staat ook synoniem voor de volgende grote stap van de Tsjechische autofabrikant in het compacte segment. Daarnaast heeft de SKODA SCALA nog een nieuwe feature: als eerste Europese productiemodel van het merk is de achterklep nu voorzien van afzonderlijke ‘SKODA’-letters in plaats van een logo.

“’Met de SKODA SCALA starten we een nieuw hoofdstuk in de compacte klasse,” verklaart Bernhard Maier, Voorzitter van de Raad van Bestuur van SKODA AUTO. “De auto is een compleet nieuwe ontwikkeling die in deze klasse standaarden zet op het gebied van technologie, veiligheid en design.’’

Met de SCALA presenteert SKODA voor de eerste keer zijn nieuwe ontwerptaal voor het exterieur en de binnenzijde. De nieuweling vertaalt het aansprekende design van de onlangs op de Autosalon van Parijs onthulde SKODA VISION RS concept car door naar een productiemodel. Daarnaast maakt SKODA met de SCALA ook een grote sprong voorwaarts op het gebied van technologie en biedt het Tsjechische merk straks innovatieve functies die tot nu toe alleen in het hogere segment te vinden zijn. Met de SCALA zet SKODA grote stappen voorwaarts op het gebied van verschillende belangrijke ontwikkelingsstadia.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.