De nieuwe Volkswagen ID. - antwoorden op veelgestelde vragen


25 maart 2019

De Volkswagen ID. is het boegbeeld van nieuwe elektrische mobiliteit: emissievrij en volledig verbonden met de buitenwereld. Deze baanbrekende Volkswagen gaat eind 2019 in productie en binnenkort kunnen de eerste exemplaren al worden gereserveerd. Er is veel interesse in deze nieuwe elektrische Volkswagen. Hier een overzicht van de tot nu toe meest gestelde vragen.

1. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de ID. en bijvoorbeeld een Golf?

De nieuwe ID. Family is een complete modelreeks gebaseerd op het gloednieuwe MEB-platform voor elektrische auto’s. Het accupakket is in de vloer ondergebracht. Door deze constructie zitten de passagiers hoger in de auto en hebben ze veel meer ruimte. De compacte ID. is van buiten zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een Passat.


2. Wat wordt het bereik van de ID.?

De ID. wordt leverbaar met twee verschillende accu’s. De ‘kleine’ accu biedt naar verwachting een bereik van maximaal 330 kilometer*, en met de grote accu kan de ID. tot maar liefst 550* kilometer ver komen. Voor mensen die vooral korte ritten in de stad maken, is die kleinere accu meer dan genoeg.


3. Kan ik met de ID. probleemloos op vakantie naar het buitenland gaan?

Er wordt hard aan een internationaal netwerk van snellaadpalen gewerkt. Op dit moment bouwt IONITY, een samenwerkingsverband tussen meerdere autofabrikanten, een netwerk van 400 snellaadparken langs snelwegen in Europa. Wie met een ID met grote accu bijvoorbeeld naar Italië wil rijden, dient over een afstand van 1.100 kilometer naar verwachting drie korte laadstops in te plannen. Na een laad- en koffiepauze van maximaal 30 minuten kan de reis weer worden voortgezet.


4. Heeft een elektrische auto nog wel rijplezier te bieden?

Jazeker! Elektrische auto’s zoals de ID. zijn geweldige sprinters. Daarbij maken tal van nieuwe digitale features van iedere autorit een belevenis. De riante binnenruimte en de stilte in het interieur zorgen voor extra reiscomfort.


5. De ID. wordt een smartphone op wielen. Wat betekent dat?

Net als bij een smartphone kan iedere koper een persoonlijke gebruiker-ID aanmaken, om tal van functies te ontsluiten. Smartphone op wielen betekent ook dat de ID. altijd online is. Belangrijke updates voor de auto kunnen gemakkelijk via de lucht worden uitgevoerd. Zo blijft de ID. altijd up-to-date, en wordt hij gedurende zijn levensduur zelfs steeds beter.


6. Welke elektrische modellen gaat Volkswagen nog meer bouwen?

Na de compacte ID. volgen onder meer de lifestyle-van ID. BUZZ, de ID. CROZZ SUV en de ID. VIZZION limousine. Al deze modellen staan op het nieuwe MEB-platform, dat speciaal voor volledig elektrische auto’s is ontwikkeld. Volkswagen heeft nog veel meer op stapel staan: tot 2025 verschijnen er meer dan twintig nieuwe elektrische modellen.


7. Wanneer komt de eerste ID. en wat gaat hij kosten?

De eerste ID. komt begin 2020 in Nederland op de markt. De wereldpremière van de productieversie van deze auto is in de tweede helft van dit jaar. Vanaf 8 mei is het mogelijk om de eerste exemplaren te reserveren. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.


Reserveer jouw ID.3 1st

3 redenen om nu te reserveren

  • Je rijdt als eerste in de ID.3 1ST.
    Als je nu reserveert, heb je één van de eerste plekken in het productieproces te pakken.
  • Je ontvangt de unieke eerste editie.
    De eerste editie wordt uitgerust met unieke badges en features. Dan rijd je niet alleen in de eerste, maar ook in een wel heel speciale ID.3.
  • Zakelijke rijder? Dan betaal je slechts 4% bijtelling*
    Tot en met 2020 geldt het lage bijtellingstarief van 4% bijtelling* voor electrische auto's

Reserveer nu jouw nieuwe ID.3

Direct reserveren
*) De definitieve technische specificaties van de Volkswagen ID. worden in een later stadium bekend gemaakt. De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.