Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Hero Porsche Verti

2 december 2022

ASCA Amersfoort gecertificeerd Porsche schadehersteller

Ook na reparatie in topvorm

ASCA Amersfoort is door Porsche AG en Pon Porsche Import gecertificeerd als erkend schadehersteller. Met deze certificering zijn klanten verzekerd van een Porsche die ook na reparatie zo goed als nieuw is. De garantie op de reparatie onderstreept dat nog eens. 

ASCA Amersfoort voldoet aan alle eisen

“De medewerkers van ASCA Amersfoort staan klanten bij schade met raad en daad bij”, zegt Richard van Wijngaarden, Manager After Sales & Service bij Pon Porsche Import. “De certificering als erkend schadehersteller bewijst dat de Porsche Centra alles in huis hebben voor het perfecte schadeherstel. Porsche AG en Pon Porsche Import hebben de certificering afgegeven omdat ASCA Amersfoort aan 74 zeer strenge eisen voldoet. 

Eén ervan is dat technici van de schadeafdeling een gespecialiseerde opleiding bij Porsche volgen. Deze neemt per persoon vijf dagen in beslag. Ook het gebruik van speciaal Porsche-gereedschap en het volgen van door de fabriek voorgeschreven inbouw- en afstelgegevens zijn belangrijke criteria. Porsche controleert jaarlijks of ASCA Amersfoort aan alle bestaande én nieuwe eisen voldoet. Dit alles met maar één doel: een Porsche die ook na reparatie zo goed als nieuw is.”

Gegarandeerd goed

Voor elke schade, van een sterretje in de vooruit tot een structuurschade waarbij een auto op de richtbank moet, heeft ASCA Amersfoort de perfecte reparatiemethode. Het vakmanschap van de door Porsche zelf opgeleide technici staat daarbij aan de basis. Zij kennen elke Porsche tot in detail en beheersen de fijne kneepjes van het werken met geavanceerde assistentiesystemen en hightech materialen, zoals carbon en CRFP (met koolstofvezel versterkt kunststof). Bij alle werkzaamheden nemen de technici van ASCA Amersfoort de officiële fabrieksrichtlijnen in acht. In de werkplaats hebben ze de beschikking over speciaal voor Porsche ontwikkelde meet-, richt- en kalibratieapparatuur en uiteraard maken ze gebruik van originele Porsche-onderdelen. Voor de klanten van de Porsche Centra heeft deze gedegen en vakkundige aanpak belangrijke voordelen: na herstel is hun Porsche weer in topvorm, de reparaties zijn gegarandeerd en eventuele fabrieksgaranties blijven van kracht.