Schadeservice

  • Pon Dealer Groep
ASCA-Autoschade-Amersfoort-Nijkerk.jpg

Blikschade

Even de concentratie weg en het is zo gebeurd. Gelukkig heeft uw Schadeherstelbedrijf wel een scherpe blik. Altijd kunt u rekenen op de beste zorg. Uw auto is snel weer in oude staat hersteld. Wel zo’n geruststellende gedachte. Een schade heeft u vaak niet zelf in de hand. Medeweggebruikers, opspattende stenen en weersomstandigheden als storm en hagel kunnen heel wat (ruit)schadeleed veroorzaken. Het is dus goed om te weten hoe te handelen bij een schade. Er bestaan bovendien heel wat soorten schades. Elk geval vraagt om een andere afwikkeling. Wat moet u weten en wat kunt u doen?

Aanrijding

Bij een aanrijding met letsel of flinke materiële schade moet u altijd de politie bellen, en indien nodig de ambulance. Als er geen letsel is en de schade is klein, kunt u er met de andere partij vaak wel alleen uitkomen. Bij twijfel kunt u altijd de politie bellen. Maak indien mogelijk ook foto’s van de situatie, bijvoorbeeld met de camera van uw mobiele telefoon.

Vul altijd het Europees schadeformulier in. Bij autoschade met een ander motorvoertuig vult u het hele formulier in, en zonder ander motorvoertuig de punten 1 t/m 13. In beide gevallen kan de achterkant van het schadeformulier thuis worden ingevuld.
Noteer naam, adres en kenteken van eventuele getuigen. Als de sleepdienst eraan te pas moet komen, houd dan de groene kaart bij de hand.

Parkeerschade

Als u niet weet wie uw auto heeft beschadigd, laat de auto dan staan. Het is dan veel makkelijker na te gaan wat de oorzaak van de beschadiging was. Doe aangifte bij de politie en vraag om een kopie van de aangifte. Als er getuigen zijn, noteer dan hun naam, adres en het kenteken. Maak indien mogelijk foto’s. 

Ruitschade

Uw Schadeherstelbedrijf biedt u een snel en zorgvuldig herstel van uw ruitschade. Kleine beschadigingen kunnen vaak prima gerepareerd worden met een speciale hars.