Wij hebben altijd de beste banden voor jouw SEAT.

  • Pon Dealer Groep
Seat-banner-onderhoud.jpg

De rijprestaties en veiligheid van je SEAT zijn voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van de banden. Elke SEAT(-rijder) vereist een type band die het beste past bij de auto én de tijd van het jaar. Wij staan klaar met het beste advies!

Banden zijn letterlijk de basis van het rijgedrag van je auto. Bij ons kun je altijd terecht voor een uitgebreid bandenaanbod, met Continental als belangrijkste (huis)merk. Voor elke SEAT en voor elke gebruikerswens hebben wij - het hele jaar door - de passende band in huis óf snel besteld.

Kies op tijd voor winterbanden

In het winterseizoen hebben de weersomstandigheden meer invloed op je rijgedrag. Winterbanden zorgen bij koud weer, regen en sneeuw dankzij het specifieke profiel en hun rubbersamenstelling voor aanzienlijk meer grip dan zomerbanden. Al bij temperaturen onder 7 graden Celsius bewijzen winterbanden hun nut.

Bandenwissel én opslag

Waar laat je jouw zomer- of winterbandenset als je die niet gebruikt? Ons ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen voor een aantrekkelijke prijs.

Bandentips Top 5

  • Controleer regelmatig de bandenspanning
  • Meet de profieldiepte. Advies is om bij 2 mm de band te vervangen. Vanaf 1.6 mm wordt de band afgekeurd.
  • Vervang beide banden op dezelfde as, ook wanneer slechts één band is afgesleten.
  • Check geregeld de banden op beschadigingen.
  • Controleer regelmatig de reserveband