SEAT Leon Sportstourer

De nieuwe SEAT Leon Sportstourer

Het design van de nieuwe SEAT Leon Sportstourer valt op door een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. Standaard wordt de nieuwe SEAT Leon Sportstourer geleverd met LED-koplampen. Optioneel is hij er ook met full LED-verlichting. 22 LED’s per koplampunit verzorgen daarbij alle lichtfuncties (dimlicht, grootlicht, dagrijverlichting en dynamische richtingaanwijzers). Elke SEAT Leon heeft in de buitenspiegels geïntegreerde LED-richtingaanwijzers. Ook de achterzijde met een prominente spoiler en LED-verlichting over de gehele breedte maken de nieuwe Leon Sportstourer zeer herkenbaar.

Ook het interieur van de nieuwe SEAT Leon Sportstourer is zeer modern. Het centraal geplaatste, (10,1 inch) grote infotainmentdisplay is een echte eyecatcher. Het is te bedienen door aanraking en met gebaren. Hierdoor is het aantal knoppen en schakelaars sterk teruggebracht. Het ambient lighting system creëert met een boog van licht een interieursfeer naar wens, en zorgt voor de nodige interactie. Het verwelkomt de inzittenden en speelt een belangrijke rol op het gebied van veiligheid. Assistentiesystemen als dodehoekherkenning en vermoeidheidsherkenning maken voor het waarschuwen van de bestuurder namelijk gebruik van de lichtsignalen die dit systeem kan afgeven. De nieuwe SEAT Leon Sportstourer is daarnaast 100% connected.

Doordat de nieuwe SEAT Leon Sportstourer wordt gebouwd op het doorontwikkelde (evo-)MQB platform is de ruimte flink toegenomen. De ruimte van het passagierscompartiment is gegroeid en de inhoud van de bagageruimte van de Leon hatchback bedraagt 380 liter. De nieuwe SEAT Leon Sportstourer beschikt over een bagageruimte met een inhoud van liefst 617 liter (30 liter meer dan bij de vorige generatie) is tekenend voor de veelzijdigheid van de nieuwe Leon Sportstourer.

Veiligheid is een kerneigenschap van de nieuwe SEAT Leon Sportstourer. Assistentiesystemen, zoals de predictive adaptive cruise control, dodehoekherkenning (Blind Spot Detection) en uitparkeerassistent (Rear Cross Traffic Assist), ‘lezen’ de omstandigheden en de omgeving en komen op basis daarvan automatisch in actie. Zo maken ze de nieuwe Leon tot de veiligste SEAT ooit. Adaptieve onderstelregeling (DCC) maakt het mogelijk om het rijgedrag aan te passen aan eigen wensen en/of aan de wegomstandigheden. Zo komt het systeem onder alle omstandigheden tot een optimale afstemming van vering en demping. Daarmee biedt de nieuwe SEAT Leon Sportstourer zowel comfort als dynamiek van zeer hoog niveau.

De nieuwe SEAT Leon Sportstourer. Geen tijd voor doorsnee.

Hij is er: de vierde generatie SEAT Leon. Bijzonder intelligent. Maximale connectiviteit. Gedurfd design. En een lekker kontje. De nieuwe SEAT Leon en SEAT Leon Sportstourer zijn geen doorsnee auto's. Met een breed motorenaabod, inclusief hybride, is er keuze voor iedereen. Maak je leven weer spannend - stap in de wereld van de nieuwe SEAT Leon.

Het design: vorm en functie in perfecte harmonie.

Dag middenmoot, hallo opvaller. Met de nieuwe SEAT Leon Sportstourer weet je zeker dat alle ogen op jou gericht zijn. Het design is uitgesproken, met een perfecte mix van scherpe en ronde lijnen. Vorm en functie gaan bovendien uitstekend samen: met zijn gestroomlijnde body zorgt hij voor optimale efficiëntie.

Stay connected

De nieuwe SEAT Leon is de eerste SEAT die volledig connected is. Daarbij werken het infotainmentsysteem en je smartphone naadloos samen via Apple CarPlay of Android Auto. Daarnaast blijf je altijd online met de geïntegreerde SIM-kaart (eSIM). Zo kun je gebruik maken van realtime informatie en updates uit de cloud.

Nieuwe verlichting

Een nieuw tijdperk is aangebroken. De vierde generatie Leon maakt zowel van binnen als buiten gebruik van geavanceerde lichttechnologie. De standaard LED-koplampen en LED-balk aan de achterzijde van de auto zorgen ervoor dat de auto altijd opvalt. Het ambient lighting system binnen de auto zorgt voor de juiste sfeer én maakt rijden veiliger met lichtsignalen.Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De nieuwe SEAT Leon Sportsourer is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de nieuwe SEAT Leon Sportstourer het beste bij jou past.

Voorraad nieuw 2

SEAT Leon Sportstourer

Sportstourer 1.5 eTSI FR

  • Benzine
  • 2020
  • Automaat
  • 10 km
€ 41.918

€ 39.750

BTW verrekenbaar

SEAT Leon Sportstourer

Sportstourer 1.5 eTSI Style Launch Edition

  • Benzine
  • 2020
  • Automaat
  • 10 km
€ 42.095

€ 37.150

BTW verrekenbaar