ŠKODA CITIGOᵉ iV

De nieuwe SKODA CITIGOᵉ iV

De nieuwe SKODA CITIGOᵉ iV is de eerste volledig elektrische stadsauto van SKODA. Het compacte model met plaats voor vier heeft een elektromotor met een vermogen van 61 kW en een koppel van 210 Nm. Een lithium-ion batterij maakt een actieradius van 260 kilometer* volgens de WLTP-norm mogelijk. Daarmee is de elektrische SKODA CITIGOe iV, die naar verwachting begin 2020 bij Pon Dealer in de showroom staat, op maat gemaakt voor lokaal emissievrij rijden in de stad.

De krachtige elektromotor van de nieuwe SKODA CITIGOᵉ iV zorgt voor pittige prestaties. Zo sprint de compacte en elektrische SKODA CITIGO in 12,5 seconden van 0-100 km per uur. Met een topsnelheid van 130 km/u is de CITIGOe iV ook op de snelweg in zijn element. Bovendien is hij praktisch als elke CITIGO: hij biedt ruimte voor vier en de bagageruimte heeft een inhoud van 250 liter. Door de achterbank neer te klappen wordt dat maar liefst 923 liter.

De elektromotor van de nieuwe SKODA CITIGOe iV krijgt zijn energie van een 60 Ah-accu met een energie-inhoud van 36,8 kWh. Deze accu met 168 individuele cellen is slechts 30 cm dik (1,1 meter lang, 1,7 meter breed) en is in de wagenbodem geïntegreerd. Met een 40 kW-gelijkstroomlader en het CCS (Combined Charging System) duurt het slechts een uur om een lege accu tot 80 procent op te laden. Bij een wisselstroomwallbox (7,2 kW) vergt het volledig laden van een lege accu ruim 4 uur en bij een 2,3 kW thuislaadstation 12,5 uur. Uiteraard is het accupakket ook via een traditionele 230 V-aansluiting te laden.

De elektrische SKODA CITIGOe iV heeft een nieuw dashboard en krijgt een rijke standaarduitrusting met onder meer elektrisch bedienbare ramen vóór, Climatronic (volautomatische airconditioning), afstandsbediening voor de centrale deurvergrendeling en Radio Swing II. Ook het Move&Fun dockingstation voor smartphones is altijd inbegrepen. Met de Move&Fun app verandert de smartphone in een extra display in de auto. Hij geeft dan bijvoorbeeld voertuig- of navigatiegegevens weer. Via de app zijn ook onlinediensten beschikbaar, zoals Remote Access en de aansturing van de airconditioning of het laadproces. Ook als het gaat om veiligheid loopt de SKODA CITIGOe iV voorop. Zo is hij standaard uitgevoerd met Lane Assist en front-, hoofd- en zijairbags.

De nieuwe SKODA CITIGO ͤ iV: de eerste elektrische stadsauto van SKODA

Elektrische stadsauto's zijn enorm populair onder de mensen die zich veel in drukke steden begeven. De SKODA CITIGO ͤ iV is de eerste 100% elektrische auto van SKODA. De moderne looks die je van een stadsauto verwacht, gecombineerd met nog meer ruimte door zijn compacte techniek. Een garantie voor rijplezier, aantrekkelijk ontwerp, bijdrage aan een beter milieu, connectiviteit, grote actieradius en een snelle laadtijd. Kortom: waar voor je geld.

Actieradius tot

260* km

Oplaadtijd

±5 uur


Kenmerken van de nieuwe SKODA CITIGO ͤ  iV

Standaard 5 deurs

De SKODA CITIGOᵉ wordt uitsluitend geleverd in vijfdeursuitvoering. De voorste twee deuren beschikken over elektrisch bedienbare ramen.

Behuizing buitenspiegels

De behuizing van de buitenspiegels is uitgevoerd in zwart of carrosseriekleur. Geïntegreerde richtingaanwijzers zijn standaard.

Bumper met geïntegreerde mistlampen

De nieuwe bumper met honingraatstructuur en standaard geïntegreerde mistlampen is een echte blikvanger.

Grille in carrosseriekleur

Een typisch kenmerk van de elektrisch aangedreven SKODA CITIGO-modellen is de in carrosseriekleur uitgevoerde grille.

Geïntegreerde richtingaanwijzers

Geïntegreerde richtingaanwijzers zijn standaard op de nieuwe SKODA CITIGOᵉ iV.


Meer over de elektrische SKODA CITIGOᵉ iV

SKODA CITIGOe iV

Actieradius

De actieradius van de CITIGO ͤ iV is vastgesteld op 260* kilometer. Gemiddeld legt een inwoner van Nederland 22 kilometer af met de auto voor woon-werk verkeer. Dit houdt in dat je op een volle accu 12 dagen van thuis naar je werk kunt rijden. Hiermee biedt de CITIGO ͤ iV een zeer grote actieradius aan voor een stadsauto, waardoor de elektrische auto praktisch is voor werk en privé.

SKODA CITIGOe iV

Opladen

De CITIGO ͤ iV als volledig elektrische auto beschikt over een lithium-ion accu die opgeladen dient te worden na het maken van een rit. De volledige oplaadtijd van de CITIGO ͤ iV bedraagt ongeveer 5 uur. Snelladen tot 80% met het Combined Charging System (CSS) duurt máár 1 uur. Nederland beschikt inmiddels over een groot netwerk laadpalen, waardoor het opladen erg gemakkelijk is. Dit kan thuis (zelfs met 230V aansluitingen), onderweg of op kantoor zodat jij altijd opgeladen onderweg gaat.


Onderhoud

Een elektromotor heeft slechts één bewegend onderdeel: de rotor. Zodoende heeft de elektromotor in vergelijking met een verbrandingsmotor veel minder onderhoud nodig, omdat er minder slijtage plaatsvindt op minder onderdelen. Er wordt geen olie gebruikt en er zitten geen brandstof- en luchtfilter op. In het algemeen vereisen elektrische auto’s minder onderhoud dan een auto met een conventionele motor.

Financieel

De CITIGO ͤ iV is voor zowel zakelijke als particuliere rijders aantrekkelijk door diverse financiële voordelen. Zo ben je bij de aankoop van een elektrische auto t/m 2020 vrijgesteld van BPM en betaal je tot en met 2020 geen Motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting). Als zakelijke rijder betaal je in plaats van de normale 22% bijtelling maar 4% voor een volledig elektrische auto.

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto's. De onderdelen van de CITIGO ͤ iV zijn zo gebouwd dat ze naderhand kunnen worden hergebruikt en gerecycled.


Meer weten over de nieuwe elektrische
SKODA CITIGOᵉ iV?

 

Bekijk veelgestelde vragen

Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De SKODA CITIGOe iV is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de SKODA CITIGOe iV het beste bij jou past.


* De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.