ŠKODA ENYAQ iV

De SKODA ENYAQ iV

De nieuwe 100% elektrische SKODA ENYAQ iV is de eerste 100% elektrische SUV van SKODA en biedt keuze uit achter- of vierwielaandrijving en een actieradius die perfect geschikt is voor dagelijks gebruik. Met een maximale afstand van 510 km* volgens de WLTP-cyclus en een grote interieurruimte. SKODA blijft zijn emotionele designtaal op consequente wijze doorontwikkelen – zodoende beschikt de nieuwe SUV over een volledig nieuw interieurconcept dat Design Selections biedt in plaats van klassieke afwerkingsniveaus.


Houd mij op de hoogte?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom de nieuwe 100% elektrische SKODA ENYAQ iV? Schrijf je dan in!

Schrijf je in!


De nieuwe SKODA ENYAQ iV beschikt over een geheel nieuw aandrijfconcept, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het modulaire MEB-platform voor de elektrische auto's van de Volkswagen Group te bieden heeft. Er zijn drie accuvarianten, vijf vermogensniveaus variërend van 109 tot 225 kW en achter- of vierwielaandrijving, zorgen er voor dat dit model inspeelt op de zeer uiteenlopende wensen en behoeften van berijders. Met een bereik van maximaal 510 km* volgens de WLTP-cyclus is de ENYAQ iV een ideale dagelijkse begeleider. Bovendien kan hij aanhangwagens tot 1.200 kg (maximale hellingshoek 12%) trekken.

Voor wat betreft het interieur van de SKODA ENYAQ iV vervangen de nieuwe designselecties de klassieke afwerkingsniveaus. Elke Design Selection zorgt voor een smaakvol interieur met een uitzonderlijk gevoel van welbevinden en is voorzien van natuurlijke, op duurzame wijze verwerkte en gerecyclede materialen. Een nieuwe, duidelijkere structuur van de beschikbare opties – in de vorm van tien themapakketten en enkele individuele opties – maakt het mogelijk om het model snel en eenvoudig af te stemmen op de smaak van de eigenaar. Het centrale display in het interieur van de SKODA ENYAQ iV is met 13 inch groter dan dat van elke andere SKODA. Bovendien is de gloednieuwe SUV altijd online en biedt het model slimme connectiviteit. Het opladen van de accu en de airconditioning in het interieur kunnen comfortabel op afstand worden aangestuurd via de SKODA Connect-app.

Speciaal voor elektrische modellen heeft SKODA Simply Clever-oplossingen ontwikkeld, zoals een reinigingsmiddel voor de laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een opbergvak voor de laadkabel onder de vloer van de bagageruimte. De nieuwe, in twee niveaus ingedeelde middenconsole, biedt veel ruimte. Een slim inzetstuk zorgt ervoor dat de vloer van de bagageruimte netjes en opgeruimd oogt. Bij de SKODA ENYAQ iV bevindt de traditionele SKODA-ijskrabber zich in de auto – om precies te zijn in de achterklep. Verder zijn er nieuwe assistentiesystemen zoals de Travel Assist, die nu nog meer functies heeft, en de mogelijkheid biedt om de auto op afstand in te parkeren.

De SKODA ENYAQ iV. Onze eerste elektrische SUV.

De nieuwe 100% elektrische SKODA ENYAQ iV is onthuld. Het nieuwe design is vooruitstrevend, evenwichtig en zelfverzekerd. Een belangrijke verandering is het ontbreken van de middentunnel, waardoor er extra ruimte ontstaat. Ook is de bagageruimte opmerkelijk ruim: 585 liter. Naast de enorme binnenruimte, een snellaadfunctie en een actieradius tot maximaal 500* km komen er ook verschillende uitvoeringen beschikbaar, waaronder een variant met vierwielaandrijving die van 0 naar 100 km/u accelereert in slechts 6,2 seconden.

Designconcept

Het nieuwe designconcept van de SKODA ENYAQ iV combineert maximale interieurruimte met een 'loungegevoel'. In plaats van de gebruikelijke uitvoeringen en tal van opties biedt de SKODA ENYAQ iV voor het eerst onze nieuwe Design Selections aan. Het interieur sluit aan bij leefomgevingen, met perfect op elkaar afgestemde kleuren en materialen. Daarnaast komen er gestructureerde optiepakketten met verschillende thema's beschikbaar, waarbij voor alle modellen enkele afzonderlijke opties mogelijk zijn.

Actieradius

De SKODA ENYAQ iV komt beschikbaar in 5 vermogensvarianten. Een 109 kW sterke basisversie met een 55 kWh accu (range van 340* kilometer), de 132 kW sterke versie met een 62 kWh accu (range van 390* km) en een 150 kW sterke versie met 82 kWh accu (range van 510* km).

De twee versies met vierwielaandrijving leveren respectievelijk 195 kW of 225 kW, zijn voorzien van de 82 kWh accu en hebben een range van maximaal 460* km. De krachtigste variant sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 6,2 seconden*.

Lichtdesign

In het nieuwe lichtdesign van de SKODA ENYAQ iV vallen meteen de Full-LED Matrix koplampen op. Naast de verwerkte kristalelementen, zijn ook specifieke details verfijnd. Zoals de nieuwe dagrijverlichting en de nieuwe zeshoekige vorm van de LED-modules. Deze innovatieve LED-technologie benadrukt het duurzame karakter van onze eerste volledig elektrische SUV.

Digital cockpit

Vier weergaven, te weten Standaard, Navigatie, Assistentiesystemen en Rijstatistieken (Good Bye View), zijn mogelijk via een 5,3 inch digitaal instrumentenpaneel. Dit kan eenvoudig worden bediend via de ‘View’-knop op het stuurwiel.Uitvoeringen SKODA ENYAQ iV

De SKODA ENYAQ iV gaat keuze bieden uit een groot aantal verschillende uitvoeringen. De basisversies krijgen achterwielaandrijving, net als de iconische ŠKODA’s van vroeger. De meest krachtige uitvoeringen hebben een tweede elektrische motor, die de vooras aandrijft en de topversie kan tot wel 1.200 kg trekken.

Elektrisch laden

De SKODA ENYAQ iV kan op drie verschillende manieren worden geladen. Dat kan thuis met zowel een 230-volt aansluiting (2.3kW) of een 11kW wallbox. Afhankelijk van de grootte van de batterij is hij op deze manier in 6 tot 8 uur op te laden. Met een DC snellader tot 125 kW kan de accu naar verwachting in 40 minuten worden geladen van 10% naar 80%*.


Standaard garanties op jouw SKODA ENYAQ iV


Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De SKODA ENYAQ iV is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de SKODA ENYAQ iV het beste bij jou past.


Houd mij op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe 100% elektrische SKODA ENYAQ iV? Vul dan hieronder het formulier in!
* Cijfers nog niet definitief bevestigd. Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.