Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Dashboard Skoda Superb

30 augustus 2023

Innovatieve interieurs in de nieuwe Kodiaq en Superb

Aanpasbare draai-drukknoppen met digitale displays 

Een volledig herontworpen interieur 

Voorafgaand aan de wereldpremières van de nieuwe Kodiaq en Superb, presenteert Škoda met trots het volledig herontworpen interieur van beide modellen. Beide voertuigen worden uitgerust met een geavanceerde digitale cockpit, een head-up display en een indrukwekkend vrijstaand infotainmentdisplay van maar liefst 12,9 inch. Bovendien is de bediening van de DSG-transmissie verplaatst naar de stuurkolom, wat heeft geresulteerd in extra opbergruimte in de ruim opgezette middenconsole.

Skoda Smart Dials; een opvallende toevoeging

Een opvallende toevoeging is de aanwezigheid van aanpasbare Škoda Smart Dials, waardoor de bediening van de voertuigfuncties vereenvoudigd wordt. Met elke draai-drukknop krijgen bestuurders intuïtieve toegang tot diverse functionaliteiten van het voertuig. Een digitaal display biedt te allen tijde een snel en uitgebreid overzicht van deze functies. Niet alleen wordt er gestreefd naar geavanceerde technologie, maar ook naar duurzaamheid. Škoda maakt nu gebruik van bekleding vervaardigd uit 100% gerecycled polyester voor zowel de nieuwe Kodiaq als de Superb, wat bijdraagt aan een milieubewuste benadering.

Hoofd Interior Design Skoda aan het woord

“Škoda-interieurs staan ​​voor intuïtiviteit, eenvoud, klantgerichtheid en slimme oplossingen,” aldus Peter Olah, hoofd Interior Design bij Škoda. “Met de Škoda Smart Dials - onze nieuwste innovatie - breiden we de intuïtieve opties voor het bedienen van de autofuncties verder uit. Daarbij combineren we het beste van twee werelden: draai-drukknoppen die op slimme wijze haptische en digitale componenten integreren voor een meer intuïtieve ervaring en digitale displays. Het interieur van de Kodiaq en Superb is nu voorzien van een groot, vrijstaand scherm, DSG-bediening aan de stuurkolom en een overzichtelijke middenconsole. Deze verbeteringen hebben de weg vrijgemaakt voor een ruimer en behaaglijker interieur dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook functionaliteit en toegevoegde waarde biedt voor de inzittenden.

Slimme nieuwe functies voor nog meer comfort

Het interieur van beide nieuwe modellen is volledig herontworpen vanaf de basis, waarbij verbeteringen zijn aangebracht aan het stuurwiel, het instrumentenpaneel, het dashboard en de verfraaiende afwerkingsdetails. Opmerkelijke toevoegingen zijn onder andere een head-up display als aanvulling op het bestaande 10,25 inch Virtual Cockpit-scherm, evenals een vrijstaand centraal infotainmentdisplay dat nu een indrukwekkende grootte van 12,9 inch heeft, wat groter is dan ooit tevoren.

Škoda Smart Dials: draai-drukknoppen met digitale displays

Met de introductie van Škoda Smart Dials tilt de Tsjechische autofabrikant de bewezen combinatie van tastbare en digitale bedienelementen in zijn auto's naar een nog geavanceerder niveau. Dit innovatieve systeem omvat drie draai-drukknoppen geplaatst onder het infotainmentscherm, elk voorzien van een digitaal display. Afhankelijk van het uitrustingsniveau bieden deze knoppen snelle toegang tot een scala aan voertuigfuncties.

De buitenste Smart Dials, bestemd voor zowel de bestuurder als de voorpassagier, nemen de controle over interieurtemperatuur, stoelverwarming en stoelventilatie op zich, terwijl ze ook de actieve functie op dat moment weergeven. De middelste Smart Dial regelt tot wel vier verschillende functies, zoals het infotainmentvolume, ventilatorsnelheid, luchtuitstroom, slimme airconditioning, rijmodi en kaartzoom. Deze innovatieve Škoda Smart Dials tillen het gemak van voertuigbediening naar nieuwe hoogtes, waarbij tastbare interactie naadloos samensmelt met digitale mogelijkheden.

Uitgebreid assortiment Simply Clever-functies

Het verhoogde comfortniveau komt ook tot uiting in nieuwe opties zoals de Phone Box met snelle draadloze oplaadmogelijkheden tot 15 W voor smartphones (tot twee telefoons in de Kodiaq). Er zijn maximaal vier USB-C-poorten met een uitgangsvermogen van 45 W en een handige 15 W USB-C-poort aan de achteruitkijkspiegel. De Kodiaq biedt ergonomische stoelen met massagefunctie en een nieuw opbergvak in de middenconsole. In de Superb zijn het stuur, instrumentenpaneel en decoratieve afwerking vernieuwd, met verbeterde optionele massagestoelen, nu met tien massagekussens en diverse programma's, inclusief lendensteunverstelling in vier richtingen.

Duurzame materialen en populaire Simply Clever-functies

Škoda maakt gebruik van duurzame materialen voor het interieur. De nieuwe modellen behouden twee herkenbare Simply Clever-kenmerken: de paraplu in het bestuurdersportier en de ijskrabber. De traditionele uitrustingslijnen zijn vervangen door het Design Selections-concept. In de Kodiaq kunnen klanten kiezen uit Loft, Lounge of ecoSuite, beschikbaar in zwart of cognac, met textiel gemaakt van 100% gerecycled polyester. De ecoSuite Design Selection maakt gebruik van milieuvriendelijk gelooid leer, waarbij resten van koffiebonen worden gebruikt. Keuzes voor uitrustingsniveaus omvatten Loft, Lounge en Design Selection Suite in zwart en cognac. Het topmodel Laurin & Klement biedt de Design Selection L&K Suite in zwart en cognac, met duurzaam gelooid leer met behulp van olijvenverwerkingsafvalwater.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.