Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
hero mobile kodiaq-selection-suite-f-crop.png-v007

Nieuwe Kodiaq: groot(s) in ruimte, gebruiksgemak en efficiency

De nieuwe Kodiaq is in alles next level

Krachtig Design, Geavanceerde Technologie en Efficiëntie

De nieuwe Kodiaq tilt alles naar een hoger niveau. Het design straalt meer kracht uit, het vernieuwde interieurconcept maakt bediening nog eenvoudiger, en met de toevoeging van mild-hybride- en plug-in hybridetechnologie zet de grote SUV ook een volgende stap op het gebied van efficiency. De Kodiaq PHEV heeft zelfs een indrukwekkende elektrische range tot 100 kilometer*. In de nieuwe Kodiaq krijgt geavanceerde technologie volop ruimte. Alle modellen zijn standaard uitgerust met een automatische DSG-transmissie, en de nieuwste generatie LED-verlichting maakt zijn opwachting.

Meer Ruimte, Comfort en Flexibiliteit

De nieuwe Kodiaq heeft zijn afmetingen vergroot tot 4,76 meter (+6,1 cm), met een breedte van 1,86 meter en een hoogte van 1,66 meter. De wielbasis is vastgesteld op 2,79 meter. Deze veelzijdige SUV is beschikbaar als vijf- en zevenzitter. In de zevenzitsversie hebben de inzittenden nu 1,5 cm extra hoofdruimte. De vijfzitter biedt een ruimere bagageruimte van 910 liter (+75 l). Met de achterbank neergeklapt stijgt het volume zelfs tot 2.105 liter (+40 l). Achter de derde zitrij in de zevenzitter bevindt zich een bagageruimte van 340 liter (+80 l). Het neerklappen van de derde rij resulteert in een indrukwekkend volume van 2.035 liter (+30 l).

Krachtig design

Efficiëntie bij de nieuwe Kodiaq begint met een gestroomlijnd ontwerp. De verlengde, licht aflopende daklijn met een geïntegreerde dakspoiler, geoptimaliseerde vorm van bumpers en buitenspiegels, en het gebruik van air-curtains en 'glad' afgewerkte wielen dragen bij aan een verbeterde cW-waarde van 0,282. De kenmerkende zeshoekige grille, samen met andere elementen, is afgewerkt in donker chroom, met de mogelijkheid voor een optionele verlichte grille.

Elke Kodiaq is standaard uitgerust met LED-verlichting. De nieuwe TOP LED Matrix LED-koplampen, met een optionele LED-verbindingsstrip, laten de Kodiaq stralen. De lichtopbrengst van deze TOP LED-lampen is met 15% toegenomen. Ze creëren een opvallende 'vier-oogs-look' door de Bi-LED- en Matrixmodule onder elkaar te plaatsen, en gekleurde Crystallinium-elementen dragen bij aan de elegante uitstraling. Alle Kodiaq-modellen hebben scherp getekende, onderling verbonden LED-achterlichten met een C-signatuur. Bij de luxere varianten hebben de achterlichten ook een welkomfunctie en dynamische richtingaanwijzers. De Kodiaq kan worden uitgerust met lichtmetalen velgen in maten variërend van 17 tot 20 inch, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Ruimtelijk interieurontwerp, maximaal gebruiksgemak

Het interieur van de Kodiaq is volledig vernieuwd en komt nu nog ruimtelijker over. Een opvallende wijziging is de plaatsing van de DSG-transmissieselector op de stuurkolom, waardoor er in de middenconsole 2,1 liter extra opbergruimte ontstaat. Een interessante toevoeging zijn de draai-drukknoppen met geïntegreerd kleurendisplay, ook wel Smart Dials genoemd. Met een Smart Dial kan de bestuurder verschillende functies bedienen, variërend van geluidsvolume en ventilatiekracht tot smart airconditioning, driving mode en inzoomen op de navigatiekaart. Vier extra fysieke knoppen bieden directe toegang tot andere klimaatfuncties, en met de configureerbare knop van het Climate Control Menu is ook de verwarming van stoelen, stuur en voor- en achterruit eenvoudig te activeren en te stoppen.

Standaard is de nieuwe Kodiaq voorzien van een Virtual Cockpit (10,25 inch) en een centraal geplaatst 10 inch touchdisplay. Optioneel zijn een 13 inch scherm en een head-up display beschikbaar. DAB+, voice- en gesture-control zijn standaard, evenals vier USB-C-aansluitingen met voldoende vermogen (45 W) voor het opladen van laptops. In de optionele phonebox kunnen twee smartphones tegelijk draadloos worden opgeladen, waarbij de telefoons ook worden gekoeld.

Voor maximaal comfort zijn Ergo-stoelen beschikbaar, waarbij de pneumatische massagefunctie naar eigen voorkeur kan worden ingesteld.

Duurzame materialen, handiger dan ooit

Bij alle nieuwe Kodiaq-modellen is de stoelbekleding, vloerbedekking en hemelbekleding vervaardigd uit 100% gerecycled polyester. In de Kodiaq Design Selection wordt gerecycled garen met 40% natuurlijke wol gebruikt, terwijl het leder van de ecoSuite Design Selection op een milieuvriendelijke wijze is gelooid. De typische Simply Clever-kenmerken, zoals de paraplu en ijskrabbers, zijn vervaardigd van gerecyclede materialen. De handige deurbeschermers zijn behouden gebleven, en nieuw in de Simply Clever line-up zijn schermreinigers voor de displays.

Goed verbonden

De nieuwe Kodiaq is constant verbonden met het internet. Hierdoor zijn over-the-air-updates en nauwkeurige online routeplanning mogelijk. Daarnaast biedt het altijd toegang tot Škoda Connect-diensten. Voor de nieuwe Kodiaq PHEV zijn via de app tal van functies online bedienbaar. Zo is het zelfs mogelijk om functies zoals navigatie, klimaatregeling en ambient light online aan te schaffen en te activeren.

Parkeergemak

Dankzij het nieuwe, intelligente Park Assist kan de Kodiaq automatisch inparkeren, waarbij de snelheid en stuurbewegingen automatisch worden aangestuurd. Indien nodig, bijvoorbeeld bij een obstakel of passerende voetganger, stopt de auto automatisch. Het systeem is uiterst nauwkeurig dankzij het gebruik van niet alleen sensoren, maar ook een Rear View Camera. Met Remote Park Assist kan de Kodiaq zelfs via de app worden geparkeerd, zolang de bestuurder zich dichtbij de auto bevindt (max. 5 m). De app fungeert dan als afstandsbediening, waarbij het systeem de parkeermanoeuvre automatisch kan stoppen bij naderende objecten en verkeersdeelnemers.

Nog beter: Side Assist en Travel Assist

Dankzij nieuwe sensoren kan Side Assist nu achteropkomend verkeer detecteren op een afstand van 90 meter, in plaats van de vorige 70 meter. Front Assist is uitgerust met een anticiperende fietserbeschermingsfunctie. Travel Assist verbetert de zichtbaarheid van voertuigen in de buurt via de Virtual Cockpit en het head-up display. Travel Assist maakt deel uit van het Assisted Drive-pakket, waarbij ook Adaptive Lane Assist en Adaptieve Cruise Control zijn inbegrepen. Dankzij de samenwerking met het navigatiesysteem en verkeerstekenherkenning kan Travel Assist automatisch de snelheid van de auto aanpassen. Het systeem kan ook geautomatiseerd starten, afremmen en sturen in druk verkeer (tot 60 km/u). In noodsituaties zorgt Crew Protect Assist voor het automatisch sluiten van ramen en het panoramadak (indien aanwezig), aanspannen van de gordels en inschakelen van de alarmlichten. Emergency Assist vermindert het risico op een ongeval als de bestuurder niet meer in staat is de auto te besturen, bijvoorbeeld door een medisch noodgeval. Wanneer het systeem een dergelijke situatie detecteert, zorgt het ervoor dat de auto in de rijbaan blijft, schakelt het de alarmlichten in en brengt het de auto tot stilstand. Vervolgens worden de deuren ontgrendeld, gaat de interieurverlichting aan en wordt er een noodoproep gedaan via eCall.

Design Selections: de Enyaq-analogie

Net als de Enyaq biedt de nieuwe Kodiaq vier Design Selections, elk met een unieke uitstraling. Het vlaggenschip van het assortiment is de sportieve Kodiaq Sportline. Opvallende kenmerken aan de buitenkant zijn onder andere de TOP LED Matrix-koplampen, de D-stijl uitgevoerd in hoogglans zwart, en diverse zwarte accenten. Het interieur trekt de aandacht met sportstoelen voorzien van specifieke bekleding en afwerkingsaccenten in een metal-look.

De verwachting is dat de nieuwe Kodiaq medio mei op de Nederlandse markt zal verschijnen. Prijzen en aanvullende specificaties worden bekendgemaakt in de aanloop naar de marktintroductie.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.