Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
4egeneratieskodasuperb-hero-tel

Nieuwe Škoda Superb: topmodel met inhoud

De nieuwe Superb kenmerkt zich door een scherp design

Onthulling van Refined Excellence: De Nieuwe Škoda Superb 4th Gen!

Vandaag maakt de gloednieuwe Škoda Superb zijn werelddebuut, terug als zowel Hatchback als Combi. De vierde generatie modellen vallen op met hun strakke, nieuwe ontwerp. Het intelligente interieurconcept, inclusief Smart Dials, biedt maximaal bedieningsgemak, en in het nog ruimere interieur zijn duurzame materialen prominent aanwezig. Voor het eerst wordt de Superb aangedreven door mild-hybridetechnologie. De Superb Combi, met de nieuwste plug-in hybridetechnologie, heeft nu een indrukwekkende elektrische actieradius van maar liefst 100 kilometer**. Uiteraard is de nieuwe Superb uitgerust met de nieuwste rijassistentiesystemen. Verwacht in het voorjaar van 2024 op de markt.

 

Groter, Ruimer, Superb

De nieuwste Superb-modellen hebben iets meer lengte gekregen dan hun voorgangers. De Hatchback meet nu 4,91 meter (+4,0 cm), terwijl de Combi 4,90 meter (+4,3 cm) is. De breedte is 1,85 meter (-1,5 cm). Zowel de Hatchback als de Combi behouden een hoogte van 1,48 meter en hebben een riante wielbasis van 2,84 meter. Hierdoor genieten alle inzittenden van ruime beenruimte, en zowel voor- als achterin bieden de nieuwe Superb-modellen nog meer hoofdruimte. Zelfs de bagageruimtes zijn gegroeid: de Hatchback heeft nu een capaciteit van 645 liter (+20 l), terwijl de Combi beschikt over 690 liter (+30 l). Klap je de achterbank van de Combi neer, dan breidt dit uit tot maar liefst 1.920 liter.

Innovatief Design, Optimaal Efficiënt

De nieuwste Superb valt op door zijn scherpe design, met dank aan actieve aero-elementen zoals een afsluitbare centrale luchtinlaat en een gecontroleerde luchtstroom van de radiatorventilator naar de remmen. Hierdoor geniet de Superb Hatchback van een gunstige Cw-waarde van slechts 0,23 (0,25 voor de Combi), wat bijdraagt aan de indrukwekkende efficiëntie. Het ontwerp weerspiegelt tevens de nieuwe Škoda-designtaal, met een opvallende achthoekige grille, vooral in combinatie met de nieuwe LED Matrix-koplampen. Deze slanke lichtunits bevatten aparte LED-modules met in totaal 36 matrix-segmenten voor dim- en grootlicht, vergezeld door kristalvormige dagrijverlichting. Een lichtstrip verbindt elegante C-vormige achterlichtunits. Met wielmaten variërend van 16-19 inch, biedt de nieuwe Superb diverse mogelijkheden, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Interieur: clean, slim, opgeruimd en intuïtief

De Virtual Cockpit (10 inch) is nu standaard in elke Superb. Het vlaggenschip van Škoda komt voor het eerst met een vrijstaand 13-inch infotainmentscherm, compleet met stem- en gebarenbediening. Optioneel is een head-up display beschikbaar. De middenconsole oogt georganiseerd met de standaard DSG-transmissieselector nu op de stuurkolom.

Smart Dials dragen bij aan maximaal bedieningsgemak. De bestuurder kan deze draai- en drukknoppen met geïntegreerd kleurendisplay (32 mm) zelf configureren. Zo kan onder andere het geluidsvolume, de ventilatiestroom, smart airconditioning en driving modes worden aangepast. Een Smart Dial kan ook worden gebruikt om in te zoomen op de navigatiekaart. Fysieke knoppen voor raamventilatie, achterruitverwarming, luchtrecirculatie en functies van de automatische airco zijn beschikbaar. Met de Climate Control Menu-knop kunnen eenvoudig de verwarming van stoelen, stuur, en voor- en achterruit worden geregeld. In de nieuwe Phonebox kunnen twee telefoons snel draadloos worden opgeladen (15 W), terwijl het interieur verschillende 45 W USB-C-poorten biedt voor het opladen van bijvoorbeeld laptops en tablets.

Altijd online 

Dankzij de continue online connectiviteit van de nieuwe Superb zijn over-the-air updates voor het infotainmentsysteem een optie. Dit stelt de bestuurder in staat om online routeplanning en diverse andere online diensten te benutten. Veel (laad)functies van de Superb Combi Plug-In Hybrid kunnen eenvoudig worden bediend via de bijbehorende app.

Comfort op maat, duurzame materialen

Net als de Enyaq en de nieuwe Kodiaq, biedt de nieuwe Superb verschillende Design Selections om uit te kiezen. Optioneel kan de Superb worden uitgerust met Ergo-stoelen, bekleed met geperforeerd leder en voorzien van verwarmings-, ventilatie-, massage- en geheugenfuncties, inclusief Smart Comfort Entry. In alle modellen zijn de bekledingsstoffen, inclusief die van de hemelafwerking, vervaardigd uit 100% gerecyclede materialen.

Een nieuwe Superb introduceert tevens nieuwe Simply Clever-functies. Zo beschikt de Combi nu over een elektrisch bediende bagageruimteafdekking. De Jumbo Box onder de centrale armsteun biedt een inhoud van maar liefst 5,5 liter en bevat een 12V-aansluiting, een uitneembaar brillenvak en een houder voor display-cleaners. Nieuw zijn ook de in de achterzijde van de stoelleuningen geïntegreerde houders voor smartphones, en de verschuifbare middenarmsteun achter met bekerhouders en opbergruimte voor tablets.

Aandrijving: altijd hybride

In Nederland kun je de nieuwe Superb kiezen met zowel mild-hybride- als plug-in hybride-aandrijflijnen, waarbij de automatische DSG-transmissie altijd standaard is. De Škoda Superb Combi Plug-In Hybrid levert een systeemvermogen van 150 kW/204 pk en maakt gebruik van de nieuwste plug-in hybridetechnologie, met een 25,7 kWh accu die een indrukwekkende elektrische actieradius van 100 kilometer** mogelijk maakt. Opladen kan met 11 kW (wallbox, openbare laadpunten) en nog sneller met 50 kW snelladen (25 minuten van 10-80%).

De Superb 1.5 TSI e-TEC met 110 kW/150 pk is uitgerust met mild-hybridetechnologie, inclusief een 48-volt riemaangedreven starter-generator, een lithium-ion batterij en de nieuwste generatie cilinderuitschakeling (ACT+). De tijdens het remmen teruggewonnen elektriciteit kan zorgen voor een powerboost en kan ook worden gebruikt om met uitgeschakelde benzinemotor te 'zeilen'.

Veiliger dan ooit

De nieuwe Superb biedt de meest geavanceerde rijassistentiesystemen. Voor het eerst introduceert hij Turn Assist, dat waarschuwt voor tegemoetkomende voertuigen bij het afslaan, met een automatische remingreep om aanrijdingen te voorkomen. Emergency Steering Assist versterkt stuurcorrecties tussen 30 en 150 km/u, terwijl ESC onder- of overstuur voorkomt. Crossroad Assist waarschuwt voor naderend verkeer van links of rechts en voert een remingreep uit als reactie ontbreekt. Exit Warning waarschuwt bij een openstaand portier voor naderend verkeer van achteren, met een bereik van 35 meter en een dekking van 120 graden. Intelligent Park Assist maakt automatisch inparkeren mogelijk.

Bestaande rijassistentiesystemen zijn verder verfijnd dankzij verbeterde sensoren en camera's. Travel Assist optimaliseert de zichtbaarheid van voertuigen in de directe omgeving in de Virtual Cockpit. Het Assisted Drive Basic-pakket combineert Adaptive Lane Assist en Adaptive Cruise Control met navigatie om de snelheid aan te passen bij bochten, kruisingen en rotondes. 

Traffic Jam Assist maakt gedeeltelijk geautomatiseerd rijden in druk verkeer mogelijk (tot 60 km/u). Side Assist detecteert achteropkomend verkeer op 90 meter afstand (voorheen 70), en Front Assist herkent nu ook fietsers. De Superb houdt de bestuurder beter in de gaten dan ooit, met Attention en Drowsiness Assist die vermoeidheid signaleren en waarschuwen. Crew Protect Assist reageert bij een noodstop en/of dreigende aanrijding door automatisch ramen te sluiten, gordels aan te spannen en alarmverlichting te activeren. Emergency Assist kan de Superb bij een (medisch) noodgeval tot stilstand brengen, een noodoproep verzenden en deuren ontgrendelen voor hulpdiensten, met verlichting in het interieur.

De nieuwe Škoda Superb wordt in het voorjaar van 2024 in Nederland verwacht. Meer informatie over de line-up, exacte specificaties en prijzen wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* *Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.