Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Škoda Octavia - hero

Vernieuwde Škoda Octavia

Hightech in luxe en comfort, aangescherpt in design

Een Iconisch Succes in Beweging

Sinds 1996 heeft de Octavia, met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren, een iconische status binnen de Škoda-range verworven. De vernieuwde Combi en hatchback zetten die traditie voort en brengen het succes-DNA naar nieuwe hoogten. Het exterieur van de vernieuwde Octavia is verfijnd, met de toevoeging van de nieuwste generatie LED Matrix-koplampen. Binnenin valt het nieuwe infotainmentsysteem met een 13 inch display direct op, waar ook ChatGPT zijn intrede doet. De nieuwe motorenrange omvat diverse 1.5 eTSI mild-hybridevarianten. Verder wordt de nieuwe Octavia geleverd met een reeks nieuwe veiligheidssystemen en zal deze in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland arriveren.

Moderniteit en functionaliteit in één

De vernieuwde Octavia straalt met aangepaste grille en LED-koplampunits moderniteit uit. De nieuwste LED Matrix-verlichting biedt 40% meer lichtopbrengst zonder tegenliggers te verblinden. Vernieuwde bumpers voor en achter vallen op, met geïntegreerde air curtains voor optimale luchtstroom. Achteraan pronkt de typenaam in nieuwe Škoda-huisstijl, met gewijzigde C-vormige LED-achterlichten en dynamische afslagverlichting bij bepaalde modellen. Nieuwe, gestroomlijnde wieldesigns complementeren de stijlvolle look. De Octavia blijft ruim en praktisch voor zowel zakelijk als privégebruik.

ChatGPT-integratie

In de nieuwe Octavia wordt standaard een 10 inch Virtual Cockpit en een vrijstaand 10 inch infotainment touchdisplay geleverd, met een optionele 13 inch-versie beschikbaar. Naar verwachting zal de ChatGPT-chatbot tegen medio 2024 worden geïntegreerd in de Laura stemassistent, wat aanzienlijk meer mogelijkheden biedt dan alleen spraakbediening. Vanaf het Selection-uitrustingsniveau is een 15 Watt Phone box standaard inbegrepen, terwijl de USB C-poorten een vermogen van 45 W hebben, waardoor smartphones drie keer sneller kunnen worden opgeladen dan voorheen.

Innovatieve materialen

In de nieuwe Octavia maakt Škoda gebruik van gerecyclede materialen voor bijvoorbeeld bekledingsstoffen en afwerkingselementen. De lederen bekleding in de luxe uitvoeringen is op duurzame wijze gelooid door in plaats van chemicaliën schillen van koffiebonen te gebruiken.

Nieuwe Skoda Octavia

Simply clever

De kenmerkende Simply Clever-functies zijn onmiskenbaar Škoda. In de vernieuwde Octavia maken handige toevoegingen hun debuut, zoals de automatische bagageruimteafdekking (optioneel) en de centrale opbergbox achterin, die ruimte biedt voor tassen, flessen en bekers. De praktische tablethouders voor achterpassagiers zijn nu ook verkrijgbaar voor Octavia's met sportstoelen. De ijskrabber in de tankklep en de optionele paraplu in de voordeur zijn vervaardigd van innovatieve materialen.

Mild-hybride Aandrijving: 1.5 eTSI

Het motorenaanbod voor de nieuwe Octavia begint met een handgeschakelde 1.5 TSI turbo-benzinemotor met 85 kW/115 pk vermogen. Deze motor vormt de basis van het gamma. Daarnaast is er een versie met 110 kW/150 pk, ook beschikbaar als 1.5 eTSI met 48V mild-hybridetechnologie. Dankzij een lithium-ion accu kan de Octavia 'zeilen' met de verbrandingsmotor uitgeschakeld. Het ACT+ systeem schakelt twee cilinders uit bij lage belasting, waardoor de efficiëntie van de 1.5 TSI-motoren verder wordt versterkt. Een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling is standaard op de mild-hybrideversies.

Verbeterde Veiligheid

De vernieuwde Octavia, net als de nieuwe Superb en Kodiaq, is uitgerust met een Driver Alert-systeem. Dit systeem gebruikt een slim algoritme om afleiding en vermoeidheid te detecteren, waarbij informatie van het stuursysteem en Lane Assist wordt verwerkt. Het systeem heeft drie waarschuwingsniveaus: aanbeveling, waarschuwing en escalatie.

Het nieuwe, intelligente Park Assist (beschikbaar met DSG-transmissie) maakt automatisch inparkeren mogelijk op zowel parallelle als loodrechte parkeerplaatsen. Het systeem neemt stuurbewegingen, remmen en snelheidsbeheer over en stopt automatisch bij obstakels. Met Remote Park Assist kan de Octavia zelfs zonder bestuurder inparkeren via de MyŠkoda app, waarbij de maximale snelheid 9,5 km/u is.

De veiligheid van de vernieuwde Octavia wordt onderstreept door de maximale score van vijf sterren in de Euro NCAP veiligheidstests, inclusief de tests met strengere eisen in 2022.

Vanaf tweede kwartaal in Nederland

De vernieuwde Škoda Octavia en Octavia Combi worden naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar op de Nederlandse markt gelanceerd. Klanten kunnen kiezen uit verschillende Design Selections, waaronder de sportief getinte Sportline.

Gedetailleerde informatie over de beschikbare modellen en bijbehorende prijzen wordt bekendgemaakt in de aanloop naar de introductie op de Nederlandse markt.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.