Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Skoda Superb -1

7 september 2023

Vierde generatie van de Škoda Superb

Nog meer ruimte en betere aerodynamica

Škoda Superb nu ook als hatchback

Škoda staat op het punt om de vierde generatie van de Superb te lanceren, met naast de veelzijdige Combi ook een elegante hatchbackvariant. De nieuwe Škoda Superb hatchback is in alle dimensies groter geworden en tegelijkertijd nog aerodynamischer. Het exterieur heeft een volledig nieuw ontwerp met een innovatieve achthoekige Škoda-grille. Binnenin zijn er opmerkelijke updates, zoals een groter 13-inch infotainmentdisplay en een versnellingspook op de stuurkolom. Bovendien is het aanbod van aandrijflijnen voor de Superb uitgebreid, inclusief een mild-hybridevariant.

Meer ruimte en minder luchtweerstand

De nieuwe Superb hatchback is ten opzichte van zijn voorganger in lengte gegroeid. Dit resulteert in meer hoofdruimte voor zowel de voor- als de achterpassagiers. Bovendien biedt de bagageruimte nu 645 liter, waardoor de vierde generatie Superb zowel praktisch als stijlvol is. De breedte en wielbasis blijven ongewijzigd. De nieuwe Škoda onderscheidt zich aan de buitenkant door de kenmerkende designtaal van Škoda, die niet alleen bijdraagt aan een robuuste uitstraling maar ook aan een uitstekende aerodynamica, met een lage luchtweerstandscoëfficiënt (Cw-waarde) van 0,24. Door zorgvuldige aanpassingen aan de daklijn en buitenspiegels, evenals de toevoeging van luchtinlaten, is dit de meest gestroomlijnde Superb ooit.

Nieuw interieur met Škoda Smart Dials

Het geheel vernieuwde interieur van de Superb biedt een vrijstaand 13-inch centraal display, samen met een primeur voor Škoda's grootste model: een head-up display en de nieuwe Škoda Smart Dials. Deze Smart Dials bestaan uit drie handige draai-drukknoppen met kleine digitale displays, waarmee eenvoudig toegang wordt geboden tot veelgebruikte functies zoals stoelverwarming en volume. De middenconsole is nu ruimer en gestroomlijnder omdat de versnellingspook zich direct op de stuurkolom bevindt. De traditionele uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style zijn vervangen door nieuwe opties, namelijk Essence en Selection, aangevuld met Sportline en Laurin & Klement-versies, elk met een eigen uniek interieurdesign.

Nu ook met mild-hybridetechnologie

De nieuwe Superb hatchback introduceert voor het eerst mild-hybridetechnologie. Het 1.5 TSI instapmodel met 110 kW/150 pk combineert een viercilinder benzinemotor met een 48V startgenerator en een 48V lithium-ion accu. Hierdoor wordt energie teruggewonnen tijdens het remmen, opgeslagen in de accu en kan deze worden ingezet voor een elektrische boost aan de verbrandingsmotor of om de auto uit te laten rollen met de motor volledig uitgeschakeld. Opmerkelijk is dat een 7-traps DSG-automaat nu standaard is bij Škoda. De nieuwe Superb hatchback voldoet aan de Euro 6d-emissienorm.

DISCLAIMER 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.