Bandenwissel - winter

Škoda Winterbanden

  • Maximale grip in winterse omstandigheden
  • Altijd banden van hoge kwaliteit
  • Sla je zomerbanden op in het bandenhotel

Veiligheid rijden in de winter

Banden zijn het enige contact dat je hebt met de weg en zijn daarom erg belangrijk voor je auto en veiligheid. Bij temperaturen van 7 graden Celsius of minder bieden winterbanden meer grip op een besneeuwd of nat wegdek.

Škoda Winterbanden

Ga goed voorbereid de winter in. Bij temperaturen lager dan 7 graden hebben winterbanden de voorkeur. Door de specifieke rubbersamenstelling presteren de winterbanden het best tijdens koude omstandigheden. De diepte in het profiel van winterbanden zorgt er daarnaast voor dat sneeuw en water sneller wordt afgevoerd. Winterbanden zorgen daardoor voor een kortere remweg en daarmee verklein je de kans op een ongeval.

Winterbanden onmisbaar voor extra grip

Voor extra grip op de weg bij ijzel, gladheid en sneeuw zijn winterbanden onmisbaar. Zeker als je weet dat de kans op een ongeluk in de winter 6 keer hoger is dan in de zomer. Voor je veiligheid zijn ze daarom nu extra voordelig. Je ziet het verschil in remweg op sneeuw met zomer- en winterbanden. Bij een snelheid van 30 km/h is deze met zomerbanden al 8 meter langer, bij 50 km/h zelfs 11 meter.