Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen bussen - hero 2

17 maart 2022

Volkswagen zoekt de 75 mooiste bussen van Nederland

75 jaar de Volkswagen-bus

De Volkswagen-bus wordt dit jaar 75. Wat ooit begon met de iconische T1 is uitgegroeid tot een zeer succesvolle reeks bedrijfswagens. Bovendien komt dit jaar de Volkswagen ID. Buzz op de markt: de elektrische Volkswagen-bus waarin geschiedenis en toekomst samenkomen. Vanwege dit jubileum organiseren Volkswagen & Volkswagen Bedrijfswagens op 1 juni 2022 een uniek samenzijn van de 75 mooiste bussen van Nederland: de Bus tot Buzz Tour. Een deskundige jury zal die dag de mooiste bus van Nederland kiezen.

Schets van Ben Pon

Volkswagen en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want de geschiedenis van de Volkswagen-bus begon met een idee van Volkswagen importeur Ben Pon. Op 23 april 1947 bezocht hij de Volkswagen-fabriek in Duitsland, met een simpele schets onder zijn arm. Hij overtuigde Volkswagen dat er in Nederland grote behoefte was aan praktische bestelbusjes. De rest is geschiedenis, want niet veel later rolden de eerste Transporters van de productielijn. De schets van Pon behoort inmiddels tot de collectie van het Rijksmuseum.

Mooiste bus van Nederland

Om het jubileum te markeren organiseert Volkswagen Nederland op woensdag 1 juni aanstaande de Bus tot Buzz Tour: een rit met 75 van de mooiste en meest bijzondere Volkswagen-bussen van Nederland. De start is vanzelfsprekend bij Pon in Leusden en vanuit deze locatie tourt de stoet met busjes langs verschillende plekken op zoek naar de geschiedenis van de Volkswagen-bus.

Aanmelden vanaf vandaag

Volkswagen roept zoveel mogelijk Nederlandse buseigenaren op zich uiterlijk 6 mei hier aan te melden. De Tour is bedoeld voor alle generaties Volkswagen-bus en ook voor bijzondere specificaties, modellen of versies. Een deskundige jury bepaalt de uiteindelijke selectie van 75 exemplaren, en zal op de dag zelf bovendien één van de deelnemers uitroepen tot ‘Mooiste Volkswagen-bus van Nederland’. De winnaar gaat namens Volkswagen Nederland naar het Europese Bulli Festival in Hamburg deze zomer. Eén ding staat al vast: het wordt een unieke verzameling bussen op de weg!

Geschiedenis en toekomst

Het 75-jarig bestaan van Volkswagen in Nederland valt samen met de komst van de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo. De iconische vormen van deze volledige elektrische bestel- of personenwagen doen sterk denken aan de eerste Volkswagen-bus, de T1. Uiteraard is de ID. Buzz op 1 juni ook van de partij, want ook deze bus is een echte allemansvriend, vol karakter en is het icoon voor een nieuw tijdperk. Voor mensen en voor ondernemingen, net als alle voorgaande generaties.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.