Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

De nieuwe Volkswagen Tiguan 

Vanaf nu te bestellen

Prijzen

Kopen vanaf

€ 46.990

Zakelijke lease vanaf

€ 739

Inruilpremie

€ 2.000

Prijzen

Kopen vanaf

€ 46.990

Zakelijke lease vanaf

€ 739

Inruilpremie

€ 2.000

De nieuwe Volkswagen Tiguan nu ook als plug-in hybride

De populaire Tiguan is vernieuwd. Sterk, stoer en ruim als altijd. Nu ook als plug-in hybride SUV die goed is voor 120* ontspannen elektrische kilometers, plus een grote portie premium comfort. Alles om je rijdende leven gemakkelijker te maken. De nieuwe Tiguan is vanaf nu te bestellen.

Altijd hybride. Rij 120 km elektrisch

De nieuwe Tiguan biedt ook een plug-in hybride optie aan, met zowel een elektromotor als een benzinemotor. Hiermee kun je tot zo'n 120 km* volledig elektrisch rijden voordat de brandstofmotor ingrijpt. Dat betekent dat je normaal gesproken je woon-werkverkeer volledig elektrisch kunt afleggen. Bovendien kun je met deze hybride zorgeloos op vakantie, zelfs met een zware caravan. Goed om te weten: de hoogvoltaccu is zo weer vol, want de nieuwe Tiguan ondersteunt DC snelladen tot 40 kW.

Uitvoeringen van de Tiguan

Welke Tiguan past het best bij jou?

Volkswagen Tiguan acties

Bekijk onze acties op de Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan  hero 3

Wijst je de weg in het donker

Of je nu op de snelweg, een bospad of een bochtige vakantieroute rijdt, met de HD-LED Matrix-verlichting ben je niet alleen nog beter zichtbaar in het verkeer, maar heb je ook een uitstekend zicht in het donker. Dit komt de algehele veiligheid ten goede. Daarnaast zijn de intelligente koplampen ook nog eens visueel indrukwekkend. Ze bestaan elk uit ongeveer 20.000 LED's! Deze lampen werpen onder andere een lichttapijt op de rijbaan voor de nieuwe Volkswagen Tiguan, wat bekend staat als "Lane Light" of rijstrookverlichting, en dit maakt elke nachtelijke rit extra plezierig en stressvrij.

Stoelen waar je nooit meer uit wilt

De stoelen in de nieuwe Tiguan bieden uiterst veel comfort en gebruiksgemak. Ze zijn elektrisch verstelbaar en voorzien van uitgebreide massage- en klimaatfuncties. Naast verwarming kunnen de stoelen ook koelen, wat bijvoorbeeld ideaal is na een sportieve activiteit of wanneer je onderweg bent naar een belangrijke vergadering. Met de Tiguan zul je in ieder geval met een droge rug op je bestemming arriveren. Bovendien kun je kiezen voor een drukpuntmassage om van top tot teen te ontspannen. Comfortabeler dan dit wordt het niet.

Genoeg ruimte voor al je hobby's

De nieuwe Tiguan is ruimer dan ooit tevoren, dankzij een vergrote wielbasis. Dit uit zich vooral in een royaal interieur en een grotere kofferbak met een indrukwekkende inhoud van 650 liter. Als je de achterbank neerklapt, kun je zelfs binnen enkele ogenblikken beschikken over bijna drie keer zoveel bagageruimte, namelijk 1.650 liter. Of je nu gaat verhuizen, kamperen of gewoon even de benen wilt strekken, de Tiguan biedt alle mogelijkheden. En vergeet niet dat de nieuwe Tiguan voldoende trekkracht heeft om moeiteloos een caravan of trailer mee te nemen.

Offroad voelt bijna als onroad

Offroad rijden voelt bijna net zo soepel als rijden op verharde wegen met de nieuwe Tiguan. Dit komt doordat de Tiguan optioneel is uitgerust met een geavanceerd onderstel, bekend als Dynamic Chassis Control Pro. Met slechts één druk op de knop kun je de ideale demping instellen, variërend van buitengewoon comfortabel tot uiterst sportief. Er zijn maar liefst 15 verschillende instellingen beschikbaar, waardoor er ook zeker een perfecte stand voor jou is.

De nieuwe Volkswagen Tiguan -7

Premium comfort

Zodra je de nieuwe Volkswagen Tiguan binnenstapt, valt direct op dat alles een tikje luxueuzer en premium is. Standaard beschikt de auto over een groot touchscreen met extra gebruiksgemak, zodat je je voornamelijk kunt concentreren op de weg. Wil je helemaal ongestoord van punt A naar B reizen? Kies dan voor geluidsisolerende zijruiten, die bovendien achterin donker getint zijn. De passagiers op de achterbank zullen dit zeer waarderen.

Plan een proefrit

Heb je een vraag over deze sportieve SUV?

Neem dan gerust contact met ons op. Onze verkoopadviseurs helpen je graag met al je vragen over de Nieuwe Tiguan! 

Brochures en prijslijsten

Geïnteresseerd in de nieuwe Volkswagen Tiguan en wil je meer informatie over de uitvoeringen en mogelijkheden? Download dan hier de brochures en prijslijsten.

Veelgestelde vragen over de nieuwe Tiguan

Wat gaat de nieuwe Tiguan 2024 kosten?

De nieuwste Tiguan is beschikbaar voor bestelling vanaf € 46.990,-, en zal beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2024.

Welke uitvoeringen zijn er van de nieuwe Tiguan?

De nieuwe Tiguan is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen: 

  • Tiguan
  • Tiguan Life Edition
  • Tiguan R-Line Business

Is een Tiguan zuinig?

Brandstofverbruik

 1.5 eTSI 96 kW/130 pk1.5 eTSI 110 kW/150 pk
Langzaam, l/100 km (automaat)8,18,2 - 8,4
Gemiddeld, l/100 km (automaat)5,96,0 - 6,2
Snel, l/100 km (automaat)5,25,2 - 5,6
Zeer snel, l/100 km (automaat)6,36,4 - 6,9
Gecombineerd, l/100 km (automaat)6,16,2 - 6,5

De opgegeven verbruikscijfers zijn afgeleid van de huidige Europese testmethode. In de praktijk kunnen variaties in het daadwerkelijke verbruik voorkomen als gevolg van bijkomende uitrustingen, verschillende wegen, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, de staat van de auto en individuele rijstijl.

Hoeveel kost een Tiguan hybride?

De nieuwe Tiguan eHybrid wordt naar verwachting beschikbaar voor aankoop vanaf maart 2024, met een vanaf prijs van € 50.990. Let op, de vermelde prijs is onder voorbehoud van wijzigingen, omdat de definitieve technische specificaties nog niet zijn vrijgegeven.

DISCLAIMER

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.
** Pon Center biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, Škoda Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.