De nieuwe Volkswagen Tiguan  hero

De nieuwe Volkswagen Tiguan 

Perfecte mix tussen kracht en comfort

De nieuwe Volkswagen Tiguan nu ook als plug-in hybride

De populaire Tiguan is vernieuwd. Sterk, stoer en ruim als altijd. Nu ook als plug-in hybride SUV die goed is voor 100 ontspannen elektrische kilometers, plus een grote portie premium comfort. Alles om je rijdende leven gemakkelijker te maken.

Plug-in hybrid. Rij 100 km elektrisch

De nieuwe Volkswagen Tiguan plug-in hybride is uitgerust met zowel een elektromotor als een benzinemotor. Hierdoor kun je tot ongeveer 100 kilometer volledig elektrisch rijden voordat de brandstofmotor in werking treedt. Dit betekent dat je tijdens je dagelijkse woon-werkverkeer in principe volledig elektrisch kunt rijden. Bovendien biedt de auto de mogelijkheid om zorgeloos op vakantie te gaan, zelfs als je een zware caravan wilt meenemen. Het is handig om te weten dat de hoogvoltaccu snel kan worden opgeladen, aangezien de nieuwe Tiguan ondersteuning biedt voor DC snelladen met een vermogen tot 50 kW.

Wijst je de weg in het donker

Of je nu op de snelweg, een bospad of een bochtige vakantieroute rijdt, met de HD-LED Matrix-verlichting ben je niet alleen nog beter zichtbaar in het verkeer, maar heb je ook een uitstekend zicht in het donker. Dit komt de algehele veiligheid ten goede. Daarnaast zijn de intelligente koplampen ook nog eens visueel indrukwekkend. Ze bestaan elk uit ongeveer 20.000 LED's! Deze lampen werpen onder andere een lichttapijt op de rijbaan voor de nieuwe Volkswagen Tiguan, wat bekend staat als "Lane Light" of rijstrookverlichting, en dit maakt elke nachtelijke rit extra plezierig en stressvrij.

De nieuwe Volkswagen Tiguan  hero 3

Stoelen waar je nooit meer uit wilt

De stoelen in de nieuwe Tiguan bieden uiterst veel comfort en gebruiksgemak. Ze zijn elektrisch verstelbaar en voorzien van uitgebreide massage- en klimaatfuncties. Naast verwarming kunnen de stoelen ook koelen, wat bijvoorbeeld ideaal is na een sportieve activiteit of wanneer je onderweg bent naar een belangrijke vergadering. Met de Tiguan zul je in ieder geval met een droge rug op je bestemming arriveren. Bovendien kun je kiezen voor een drukpuntmassage om van top tot teen te ontspannen. Comfortabeler dan dit wordt het niet.

Genoeg ruimte voor al je hobby's

De nieuwe Tiguan is ruimer dan ooit tevoren, dankzij een vergrote wielbasis. Dit uit zich vooral in een royaal interieur en een grotere kofferbak met een indrukwekkende inhoud van 650 liter. Als je de achterbank neerklapt, kun je zelfs binnen enkele ogenblikken beschikken over bijna drie keer zoveel bagageruimte, namelijk 1.650 liter. Of je nu gaat verhuizen, kamperen of gewoon even de benen wilt strekken, de Tiguan biedt alle mogelijkheden. En vergeet niet dat de nieuwe Tiguan voldoende trekkracht heeft om moeiteloos een caravan of trailer mee te nemen.

Offroad voelt bijna als onroad

Offroad rijden voelt bijna net zo soepel als rijden op verharde wegen met de nieuwe Tiguan. Dit komt doordat de Tiguan optioneel is uitgerust met een geavanceerd onderstel, bekend als Dynamic Chassis Control Pro. Met slechts één druk op de knop kun je de ideale demping instellen, variërend van buitengewoon comfortabel tot uiterst sportief. Er zijn maar liefst 15 verschillende instellingen beschikbaar, waardoor er ook zeker een perfecte stand voor jou is.

Premium comfort

Zodra je de nieuwe Volkswagen Tiguan binnenstapt, valt direct op dat alles een tikje luxueuzer en premium is. Standaard beschikt de auto over een groot touchscreen met extra gebruiksgemak, zodat je je voornamelijk kunt concentreren op de weg. Wil je helemaal ongestoord van punt A naar B reizen? Kies dan voor geluidsisolerende zijruiten, die bovendien achterin donker getint zijn. De passagiers op de achterbank zullen dit zeer waarderen.

Blijf op de hoogte: De Nieuwe Volkswagen Tiguan