Volkswagen Golf Variant

De nieuwe Volkswagen Golf Variant

De nieuwe Volkswagen Golf Variant is ruimer én digitaler dan ooit. En dankzij onder meer mild-hybride-technologie en twin-dosing-inspuiting zet hij ook op het gebied van efficiency grote stappen. Met zijn gestrekte design oogt de nieuwe Volkswagen Golf Variant zeer dynamisch. Hij combineert het gezicht van de Golf 8 met een licht aflopende daklijn, die fraai aansluit op de dakspoiler. De vormgeving van de achterste zijruit doet denken aan die van een coupé. Zowel de koplampen als de achterlichten maken gebruik van LED-technologie.

Door de toegenomen lengte en wielbasis groeit de interieur lengte van de nieuwe Volkswagen Golf Variant naar 1,80 m. De toename van 4,8 cm komt ten goede aan de beenruimte achterin. Zo biedt de nieuwe Volkswagen Golf Variant maximale ruimte voor vijf. Ook de bagageruimte is riant: met de stoelen in normale positie is al een volume van 611 liter beschikbaar (6 liter meer dan in de voorganger). Met neergeklapte achterbank komt het maximale laadvolume op 1.642 liter (+22 l). Voor extra gebruiksgemak kun je kiezen voor een achterklep, die na een voetbeweging onder de bumper elektrisch opent.

Elke nieuwe Volkswagen Golf Variant krijgt een omvangrijke standaarduitrusting mee. Altijd inbegrepen zijn onder meer de Digital Cockpit Pro, het online infotainment system ‘Ready to Discover’ met 10,0-inch touchscreen, digitale radio-ontvangst, We Connect en We Connect Plus online diensten, een multifunctioneel stuurwiel, LED koplampen en LED achterlichten, Air Care Climatronic automatische airconditioning en Bluetooth-telefonie. Ook de nieuwste assistentiesystemen zijn standaard, waaronder Lane Assist, Front Assist met City Emergency Braking en voetgangersherkenning en de nieuwe functie waarmee de nieuwe Volkswagen Golf Variant automatisch afremt in een bocht als er tegemoetkomend verkeer wordt gesignaleerd. Ook standaard zijn het elektronische sperdifferentieel XDS, Keyless start, licht- en regensensor en de Car2X-functie.

De nieuwe Volkswagen Golf Variant. Op alle vlakken meer.

De nieuwe Volkswagen Golf Variant is meer Golf dan ooit. Vanbuiten sportiever. Vanbinnen digitaler. En met meer ruimte dan je ooit durfde te dromen - en dan hebben we het niet alleen over de bagageruimte. Ook op de achterbank zitten je passagiers er extra royaal bij. Daarnaast beschikt de nieuwe Volkswagen Golf Variant standaard over premium features die autorijden voor jou net weer wat slimmer, makkelijker en fijner maken.

Een extra paar ogen die met je meekijken

Het slimme Travel Assist combineert assistentiesystemen als Lane Assist en Adaptive Cruise Control. Zo houdt ‘ie je Golf binnen de lijntjes, je voorliggers op veilige afstand en neemt hij filerijden grotendeels van je over. Je hoeft alleen je handen nog maar op het stuur te houden. In combinatie met de standaard LED-verlichting op je Golf Variant, weet je zeker dat jij alles op de weg ziet. En alsof dat nog niet genoeg is, rijd je met Car2X extra veilig. Dit slimme systeem communiceert met auto’s en de wereld om je heen en je waarschuwt voor obstakels onderweg. Klinkt hightech, en dat is het ook.

Gemakkelijk toegang tot een zee aan ruimte

Je bagageruimte openen met je kind op je linkerarm en de boodschappen op rechts? Eitje. Door het optionele Easy Open hoef je alleen je voet onder de auto te bewegen en de achterklep gaat automatisch open. Met een laadvolume van maximaal 1642 liter, een in hoogte verstelbare laadvloer en een lage laaddrempel wordt in- en uitpakken extra makkelijk. Alles aan boord? Met een druk op de knop sluit de achterklep in één soepele beweging.

Digitaler dan ooit

Met het standaard digitaal instrumentenpaneel Digital Cockpit op de nieuwe Volkswagen Golf Variant leggen we de digitale lat hoog. Hier zie je in één oogopslag de klassieke toerenteller, snelheidsmeter en kilometerteller, maar ook andere interessante weetjes over je auto. Met het 25,4 centimeter grote infotainmentsysteem Ready to Discover bedien je je favoriete apps gewoon op je display via App Connect. Of nog makkelijker: gebruik gewoon je stem om je radio, telefoon of navigatie te bedienen. Wil je later meer opties aan je Golf Variant toevoegen? Met Functions On Demand pas je je uitrusting gewoon vanuit je auto aan. Handig, toch?Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De nieuwe Volkswagen Golf Variant is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de nieuwe Volkswagen Golf Variant het beste bij jou past.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Voorraad nieuw 1

Volkswagen Golf Variant

Variant 1.0 TSI Golf

 • Benzine
 • 2022
 • Handgeschakeld
 • 10 km
€ 33.323

€ 31.900

BTW verrekenbaar

Occasions 5

Volkswagen Golf Variant

Variant 1.5 eTSI R-Line

 • Benzine
 • 03/2021
 • Automaat
 • 23.702 km

€ 42.750

BTW verrekenbaar

Volkswagen Golf Variant

Variant 1.5 TSI Comfortline

 • Benzine
 • 07/2020
 • Handgeschakeld
 • 20.333 km

€ 23.450

BTW verrekenbaar

Volkswagen Golf Variant

Variant 1.5 eTSI Life

 • Benzine
 • 02/2021
 • Automaat
 • 9.239 km

€ 34.950

BTW verrekenbaar