Volkswagen I.D. Crozz

De Volkswagen I.D. Crozz

Het aftellen naar een doorbraak in elektrische mobiliteit is begonnen. Al in 2020 start de ommekeer, wanneer Volkswagen met de I.D. familie zijn innovatieve reeks aan elektrische voertuigen introduceert. Het begint in 2020 met de compacte en baanbrekende I.D., een vierdeurs hatchback met veel ruimte. In hetzelfde jaar komt de Volkswagen I.D. CROZZ op de markt: een vierwielaangedreven, volledig elektrische SUV, waarvan op de IAA in Frankfurt alvast een studiemodel wordt getoond in de vorm van de I.D. CROZZ II. Vorige maand kondigden Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens in Pebble Beach (Californië, VS) aan dat de volledig elektrische I.D. BUZZ – een moderne interpretatie van de klassieke Volkswagen Transporter – in 2022 wordt gelanceerd.

Alle I.D.-conceptmodellen staan op een compleet nieuw platform dat specifiek is ontwikkeld voor elektrische voertuigen. Daarbij hebben ze allemaal een actieradius tussen de 500 en 600 kilometer, een Open Space-interieur dat lounge-achtig is opgezet, volledig digitale instrumenten en bedieningselementen en een optionele autonome rijmodus, I.D. Pilot genaamd.

De Volkswagen I.D. CROZZ

Ons doel is om een elektrische auto voor iedereen te maken. En omdat elk individu anders is en andere behoeften heeft, hebben we een auto gemaakt voor iedereen. Auto's zijn zo persoonlijk dat ze perfect bij je moeten passen. En niet alleen bij jou, ook bij je familie, en je baan. Neem bijvoorbeeld ons conceptmodel, de ID. CROZZ. Deze baanbrekende crossover, in productie vanaf 2020, combineert de kracht van een SUV met de elegantie van een coupé. En hij is nog praktisch ook: hij voelt zich thuis in de stad én de natuur. Met de ID. CROZZ ligt een wereld aan mogelijkheden aan je voeten. Zonder gedoe en enkel aangedreven door elektriciteit.


Absolute vrijheid

De ID. CROZZ geeft je de vrijheid om de dingen te doen die jij het belangrijkst vindt, ongeacht welk pad je inslaat. De actieradius is zo groot dat bijna geen bestemming te ver is. Dus laat de stad en de dagelijkse sleur achter je en start je eigen avontuur. We hebben het interieur ruim opgezet, zodat je je direct thuis voelt. Zo ruim zelfs, dat je je mountainbike én alle bagage mee kunt nemen op vakantie. Revolutionaire technologie zorgt ervoor dat je altijd geniet van frisse lucht, binnen én buiten. Dankzij de elektromotor kun jij in alle stilte genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft - van bospad tot bergpas. De dynamische vierwielaandrijving zorgt ervoor dat je kunt gaan waar je nog nooit eerder bent geweest. De ID. CROZZ is altijd klaar voor avontuur.

Het concept van de ID. CROZZ belichaamt de toekomst van elektrische mobiliteit. De auto zit boordevol innovaties die je dynamisch en stil door alle bochten begeleiden. In de toekomst zal de ID. CROZZ zelfs autonoom kunnen rijden als jij dat wil. Dan is het puur een kwestie van achterover leunen en van het uitzicht genieten. Je kunt zelfs tegen deze digitaal verbonden auto praten.


Vrijheid om te doen wat jij wil

We hebben de ID. CROZZ ontworpen om jou meer vrijheid en ruimte te geven. We hebben daarom ons best gedaan om alles wat niet essentieel was, weg te laten. De stijlen tussen de voor- en achterdeur (B-stijlen), bijvoorbeeld. De achterbanken en het centrale dashboard zijn makkelijk aan te passen. Hierdoor heb jij meer ruimte voor zaken die belangrijk zijn voor jou.


Vierwielaandrijving

De ID. CROZZ houdt je in beweging. Dankzij de elektrische vierwielaandrijving brengt de auto je bijna overal. Met zijn state-of-the-art technologie zal je binnenkort tot 500 kilometer kunnen rijden op één batterijlading. Dus laat de dagelijkse sleur achter je en ga op weg. In je eentje, of met de mensen die jij liefhebt. Sportief én emissievrij.


Autonoom rijden. Meer tijd voor jezelf

Rijd of laat je rijden. Met de ID. CROZZ is de keuze aan jou. Een enkele aanraking van het stuurwiel is genoeg om naar de autonome rijmodus te schakelen. Of je geeft gewoon een stemcommando via de ingebouwde stembesturing. In autonome rijmodus verdwijnt het stuur in het dashboard, wat jou extra ruimte biedt om te genieten van de zaken die er echt toe doen. Zoals genieten van de landelijke omgeving. Of een goed boek lezen. Het is nu misschien nog toekomstmuziek, maar klinkt als iets waar iedereen van zou kunnen genieten.


Afbeeldingen