Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3

Het concept van de Volkswagen ID.3 is compleet nieuw. Hij wordt, net als alle toekomstige ID.-modellen, gebouwd op basis van het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde MEB-platform. Ook met zijn vernieuwende design benadrukt hij de start van een nieuw tijdperk. De Volkswagen ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

Met een opvallend, gestroomlijnd design is de Volkswagen ID.3 direct herkenbaar als elektrische auto. Met zijn innovatieve ID. Light-technologie communiceert hij interactief met zowel inzittenden als mensen buiten de auto. De Matrix LED-koplampen maken het mogelijk om altijd met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden. Deze innovatieve koplampen maken een knipoog als de bestuurder zijn geparkeerde auto nadert. Blikvangers aan de achterzijde zijn de donker uitgevoerde glazen achterklep en smalle LED-lichtunits. De ID.3 is 4,26 m lang, 1,81 breed en 1,55 m hoog. Zijn wielbasis bedraagt liefst 2,77 m. De draaicirkel is met 10,2 meter opmerkelijk klein. Voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen is hij leverbaar met een speciale trekhaak (laadvermogen 75 kg).

Door de elektrische aandrijving heeft de Volkswagen ID.3 geen middentunnel. Samen met de korte carrosserie-overhangen en de slimme indeling leidt dat tot een ongekend ruim interieur met vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter. Het innovatieve, digitale instrumentenpaneel en het centrale 10,1-inch display werken zeer intuïtief. Optioneel is een augmented reality head-up display leverbaar die informatie op de voorruit projecteert. Alle bedieningselementen zijn uitgevoerd als touch-buttons, alleen voor de raambediening en de alarmlichten zijn er nog traditionele ‘knoppen’. Uiteraard is de ID.3 ook met spraak te bedienen. Dat begint met het commando ‘hello ID.’

De VW ID.3 is leverbaar met een groot aantal assistentiesystemen zoals Front Assist met City Emergency Braking met Pedestrian Monitoring en multicollision brake. Ook Lane Assist, Side Assist, Park Assist met achteruitrijcamera en keyless acces met verlichte deurgrepen zijn beschikbaar. Het Park Distance Control van de nieuwste generatie maakt parkeren nóg eenvoudiger en voorkomt schades door, indien nodig, zelfstandig een remactie uit te voeren. Uiteraard zijn alle navigatiefuncties geïntegreerd in het multimediasysteem. Smartphones zijn draadloos op te laden.

De ID.3 1ST arriveert in de tweede helft van 2020 in Nederland. De overige versies zullen spoedig daarna volgen. De prijzen, specificaties en timings van de verschillende uitvoeringen worden binnenkort bekendgemaakt. In Duitsland kost de basisversie minder dan € 30.000.*


Blijf op de hoogte over het laatste nieuws rondom de Volkswagen ID.3

Schrijf je in via ons speciale interesse formulier en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de nieuwe 100% elektrische Volkswagen ID.3!

Schrijf je in!

De 100% elektrische Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch. De Volkswagen ID.3 is een echte Volkswagen: gemaakt voor iedereen. Ons nieuwste elektrische model combineert de laatste innovaties met een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. En dat opvallend betaalbaar, of je nu koopt of least. Als eerste komt er een unieke editie op de markt: de ID.3 1ST. Deze heeft extra unieke stijlelementen en kun je nu al reserveren. Wat wil je nog meer.

Volkswagen_ID3_-Actieradius.jpg

Wat is er nu bekend over de Volkswagen ID.3?

Als eerste komt de Volkswagen ID.3 1ST naar Nederland. Deze limited edition heeft de 58 kWh accu die je een comfortabele actieradius geeft van 420 km*. Je herkent de 1ST aan de badges opvallende Play/Pauze pedalen en rijke uitrusting. Navigatie, digitale radio, 18 inch velgen en verwarmbare voorstoelen zijn op alle drie uitvoeringen standaard. De verwachte vanafprijs voor de ID.3 1ST ligt onder de € 40.000*.

De ID.3 1ST is de eerste uitvoering. Daarna volgt de complete line-up. Die begint bij de instapversie met 330 km** actieradius. Die krijgt in Duitsland een vanafprijs van minder dan € 30.000*. Daarboven vind je de versie met 58 kWh en 420 km** actieradius, dezelfde accu als in de 1ST. Verwacht een Nederlandse prijs van minder dan € 36.000*. Het topmodel van de ID.3 krijgt 550 km** actieradius; de prijs is nog niet bekend.

De Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch.

Wat_is_er_nu_bekend_over_de_Volkswagen_ID3.jpg

Tot 550 kilometer** op een volle accu.

De Volkswagen ID.3 heeft een actieradius waar je u tegen zegt. Bij uitvoeringen die later op de markt komen, heb je de keuze uit drie verschillende accu's. De ID.3 1ST is uitgerust met de middelste accu: 58 kWh en een actieradius van 420 kilometer**. De basis-accu (45 kWh) brengt je 330 kilometer** ver, deze batterij is te laden met maximaal 7,2 kW wisselstroom en maximaal 50 kW gelijkstroom (100 kW gelijkstroomladen optioneel). Met de grootste batterij (77 kWh) rijd je zelfs 550 kilometer** op een volle accu. Deze is te laden met maximaal 11 kW (wisselstroom) en 125 kW (gelijkstroom).

Volkswagen_ID3_-_Co2_neutraal.jpg

Volledig CO2-neutraal.

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. De productie van de Volkswagen ID.3 is volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, compenseren we met klimaatbeschermingsprojecten. Ook recyclen we zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier. We gaan er zelfs voor om 97% van de accu te hergebruiken. Zo dragen wij bij aan de wereld van morgen.

Volkswagen_ID3_-_Licht_IQ_-_2.jpg

Licht met IQ.

Altijd perfect zicht, in iedere rijsituatie, onder alle weersomstandigheden. Dat comfort bieden de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen. Die passen zich automatisch en razendsnel aan iedere situatie aan. Zelfs het grootlicht hoef je niet meer zelf te regelen, zodat je nooit per ongeluk tegenliggers verblindt. En, niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit. De ID.3 is standaard uitgevoerd met de slimme IQ.DRIVE features, zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control. Alle features en voordelen van IQ.DRIVE ontdek je hier.

Volkswagen_ID3_-_Interactieve_interieurverlichting.jpg

Interactieve interieurverlichting.

Interactieve interieurverlichting. Als een goede vriend helpt de ID.3 je in het dagelijks leven. De verlichting in de auto is interactiever dan ooit. De auto begroet je, helpt je navigeren en vertelt je wanneer je moet remmen om ongelukken te voorkomen. De auto kan je zelfs waarschuwen voor naderende weggebruikers als jij uit de auto stapt.

De basis voor heel veel ruimte.

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.


Volkswagen_ID_-_Reserveren_banner.jpg

Reserveer jouw Volkswagen ID.3 1ST.

Als één van de eersten in de Volkswagen ID.3 1ST rijden?


Volkswagen_ID3_-_Slimmer_navigeren.jpg

Slimme navigatie en diepe bassen.
De ID.3 heeft navigatie die met je meedenkt. Hij onthoudt bestemmingen en routes en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief. De DAB+ radio maakt van elke rit een belevenis. Zo luister je onderweg met kraakhelder digitaal geluid naar je favoriete muziek, nieuws of podcast. En als de bassen nog wat dieper mogen, kies je voor de speakers van Beats Audio. Met de groeten van Dr. Dre.

Volkswagen_ID3_-_IDLight.jpg

Je ziet meer. En vind sneller je weg.
ID.Light 'praat' met je: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light je snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer je van rijbaan moet wisselen. Als je spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op je stem. En bij het uitstappen zegt ID.Light je gedag met een subtiel lichtteken. Het optionele augmented reality Head-up Display toont handige informatie op de vooruit, direct in je zicht. Zo zie je precies waar je moet afslaan.

Volkswagen_ID3_-_Stem_bediening.jpg

Alles onder controle. Met je stem.
Zoeken naar de knop om je radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd je ogen op de weg en gebruik je stem om de radio, het navigatiesysteem of je telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt je verder.

Volkswagen_ID3_-_Interieur.jpg

Kom binnen. Hoe vind je het interieur?
Niet alleen compleet anders van buiten, maar ook van binnen. Met opvallend veel ruimte. Dus zet je tas lekker neer, ga zitten in de uitnodigende stoelen, en relax met de sfeerverlichting die je naar eigen smaak instelt. Kies uit de tien standaardkleuren (of 30 optionele kleuren). Koele of warme verlichting - het is aan jou.


Volkswagen_ID3_-_Tussenbanner_Topconditie.jpg

Topconditie gegarandeerd.
De ID.3 1ST is een échte Volkswagen. Je mag dus ook bij deze auto rekenen op de kwaliteit die je van ons gewend bent. Daarom krijg je bij je nieuwe ID.3 1ST:


Meer weten over de Volkswagen ID.3?

Wil je graag meer weten over de Volkswagen ID.3? Bekijk dan eens ons speciale nieuwsbericht met daarin de meest gestelde vragen over de Volkswagen ID.3. Wat wordt bijvoorbeeld het bereik? Wanneer komt hij naar Nederland en wat moet hij gaan kosten? Je leest het in het speciale nieuwsbericht.

Lees meer

Interesse formulier Volkswagen ID.3

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom de nieuwe Volkswagen ID.3? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier. 

LET OP!

Invulling van dit formulier is géén garantie op reservering!* De prijsindicatie voor de ID.3 van € 30.000 is gebaseerd op de Duitse prijsstelling.

** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met de officiële actieradius is nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarden zijn mogelijk. De actieradius van elektrische voertuigen kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Afhankelijk van de rijstijl kan 80% van alle rijders met de kleinste batterij-variant een actieradius van 230-330 km realiseren en met de mid-range variant van 300-420 km. Met de 77 kWh-versie is 390-550 km zonder tussentijds laden haalbaar.

*** Voor elektrische auto's geldt 4% bijtelling over de eerste € 50.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving in september 2019 en is onder voorbehoud van veranderingen tot 2020.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.