Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch

Prijzen

Kopen vanaf

€ 43.990

Private lease vanaf

€ 749

Financieren vanaf

€ 487

Bijtelling

16%

Prijzen

Kopen vanaf

€ 43.990

Private lease vanaf

€ 749

Financieren vanaf

€ 487

Bijtelling

16%

Stap over. Stap in.

Eindelijk een elektrische auto zonder de nadelen van een elektrische auto. Met het gebruiksgemak en comfort dat je van een Volkswagen gewend bent. En met een actieradius die je het vertrouwen geeft om ook voor elektrisch rijden te kiezen.

id3collage-hero

Tot 550 kilometer* rijbereik

De ID.3 heeft verschillende accuvarianten met een actieradius van maximaal 550 km*. Zo heb je vrijwel altijd genoeg voor al je dagelijkse ritten naar kantoor, school en afspraken. Je lege accu is binnen 35 minuten alweer voor 80 procent opgeladen (bij een snellader en de 58kWh accu).

Licht met IQ

Altijd perfect zicht, in iedere rijsituatie, onder alle weersomstandigheden. Dat comfort bieden de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen van de ID.3. Die passen zich automatisch en razendsnel aan iedere situatie aan. Zelfs het grootlicht hoef je niet meer zelf te regelen, zodat je nooit per ongeluk tegenliggers verblindt. En, niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit. De ID.3 is standaard uitgevoerd met de slimme IQ.DRIVE features, zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Je ziet meer. En vindt sneller je weg

ID.Light 'praat' met je: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light je snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer je van rijbaan moet wisselen. Als je spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op je stem. Het optionele augmented-reality-head-updisplay toont handige informatie op de voorruit, direct in je zicht. Zo zie je precies waar je moet afslaan.

Alles onder controle

Zoeken naar de knop om je radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd je ogen op de weg en gebruik je stem om de DAB+ radio, het navigatiesysteem of je telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt je verder. En de ID.3 denkt zelf ook mee. De slimme navigatie onthoudt bestemmingen en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief.

Dit zijn de highlights van de ID.3
 

full-bleed-id3-actiepagina-duurzaamheidspremie-xxl-v3

Welke ID.3 past het best bij jou?

Uitvoeringen van de ID.3
 

ID.3 Mobile

Ervaar de ID.3 zelf

De ID.3 in het echt ervaren? Plan dan meteen een proefrit en laat je overtuigen.

collageblock-basis-voor-heel-veel-ruimte

Extra veel ruimte

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen, zoals de ID.3. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

co2-neutraal-new-afb

Milieubewust rijden

CO2-neutraal rijden begint al bij de productie. Volkswagen produceert de ID.3 CO2-neutraal. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, wordt gecompenseerd met klimaatbeschermingsprojecten. Ook worden zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Het doel is zelfs om 97% van de accu te hergebruiken. Lees meer over onze CO2-neutrale productie op Way to Zero.

De voordelen van rijden met de Volkswagen ID.3

 • Gunstige bijtelling
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Bespaar op brandstofkosten
 • Geen wegenbelasting en BPM (particulier)
 • Ongeëvenaarde rijbeleving

Alles rondom laden in één keer geregeld

Ook voor alles rondom laden en mobiliteit kun je bij je Pon Dealer terecht. Wij zorgen ervoor dat iedere klant de juiste laadoplossing krijgt en altijd mobiel is – ook als je wil overstappen op een ander vervoersmiddel of een brandstofauto wil huren voor een verre vakantie. Wij helpen je graag met een:

 • Laadpunt thuis of op het werk
 • Laadsleutelhanger
 • Mobiliteitskaart 

Bekijk de Volkswagen ID.3 bij Pon Dealer!

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch. De Volkswagen ID.3 is een echte Volkswagen: gemaakt voor iedereen. Dit elektrische model combineert de laatste innovaties met een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design.

ID3-Video_PH

Direct een ID.3 rijden?

Kun jij niet wachten om in je nieuwe ID.3 te stappen? Dat snappen we. Kies voor een model uit voorraad en voor je het weet rijd jij in je nieuwe Volkswagen.

Onze Volkswagen ID.3 voorraad

Veelgestelde vragen over de Volkswagen ID.3

Hoe groot is de ID.3?

De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto. Dit maakt de ID.3 ook zeer geschikt als stadsauto. Doordat er minder ruimte nodig is voor de motor en aandrijving, blijft er van binnen meer ruimte over voor jou, je passagiers en je bagage.

De ID.3 is 4,26 m lang, 1,81 breed en 1,55 m hoog. Zijn wielbasis bedraagt liefst 2,77 m. De draaicirkel is met 10,2 meter opmerkelijk klein. Voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen is de ID.3 leverbaar met een speciale trekhaak (laadvermogen 55 kg).

Door de elektrische aandrijving heeft de ID.3 geen middentunnel. Samen met de slimme indeling leidt dat tot een ongekend ruim ‘open space’-interieur met vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter.

Is er een trekhaak of dakkoffer beschikbaar voor de ID.3?

Er wordt een steunhaak beschikbaar gesteld voor de ID.3. De maximale kogeldruk zal 55 kilo bedragen. Hiermee kun je een fietsendrager en twee fietsen meenemen. Het is dus niet mogelijk om een caravan of aanhanger mee te nemen. Er is geen dakkoffer beschikbaar voor de ID.3, maar wel een Thule trekhaakbox. Deze box kan gemonteerd worden op de fietsendrager Thule Velospace XT. Houd hierbij rekening met impact op de actieradius.

Welke accu is beschikbaar op de ID.3

 • Basis | 45 kWh accu | 349 kilometer range
 • Mid-range | 58 kWh accu | 426 kilometer range
 • Long-range | 77 kWh | 553 kilometer range

Hoe zit het met de actieradius in de praktijk?

Bij de ID.3 met 58 kWh accu rijd je in de praktijk tussen de 300 en 420 kilometer. Het aantal kilometers dat je kan rijden, is onder andere gebaseerd op jouw rijgedrag, de accessoires op de auto, buitentemperatuur, verkeerssituatie en andere omstandigheden.

Wil jij de Volkswagen ID.3 zelf ervaren? Plan dan nu je proefrit.

Proefritformulier
 

Voorkeursdatum

Brochures en prijslijsten

Geïnteresseerd in de Volkswagen ID.3 en wil je meer informatie over de uitvoeringen en mogelijkheden? Download dan hier de brochures en prijslijsten.

Logo-Keurmerk-Private-Lease-SCHADUW-2020

Veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leasen met het keurmerk Private Lease

DISCLAIMER

* Pon Dealer biedt de private leaseproducten aan van Volkswagen Pon Financial Services. Volkswagen Private Lease, SEAT Private Lease, ŠKODA Private lease en Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 20073305. Vanaf tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij  48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden zijn hier te vinden.