Volkswagen ID.3

De Volkswagen ID.3

Het concept van de Volkswagen ID.3 is compleet nieuw. Hij wordt, net als alle toekomstige ID.-modellen, gebouwd op basis van het speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde MEB-platform. Ook met zijn vernieuwende design benadrukt hij de start van een nieuw tijdperk. De Volkswagen ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.

Met een opvallend, gestroomlijnd design is de Volkswagen ID.3 direct herkenbaar als elektrische auto. Met zijn innovatieve ID. Light-technologie communiceert hij interactief met zowel inzittenden als mensen buiten de auto. De Matrix LED-koplampen maken het mogelijk om altijd met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden. Deze innovatieve koplampen maken een knipoog als de bestuurder zijn geparkeerde auto nadert. Blikvangers aan de achterzijde zijn de donker uitgevoerde glazen achterklep en smalle LED-lichtunits. De ID.3 is 4,26 m lang, 1,81 breed en 1,55 m hoog. Zijn wielbasis bedraagt liefst 2,77 m. De draaicirkel is met 10,2 meter opmerkelijk klein. Voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen is hij leverbaar met een speciale trekhaak (laadvermogen 75 kg).

Door de elektrische aandrijving heeft de Volkswagen ID.3 geen middentunnel. Samen met de korte carrosserie-overhangen en de slimme indeling leidt dat tot een ongekend ruim interieur met vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter. Het innovatieve, digitale instrumentenpaneel en het centrale 10,1-inch display werken zeer intuïtief. Optioneel is een augmented reality head-up display leverbaar die informatie op de voorruit projecteert. Alle bedieningselementen zijn uitgevoerd als touch-buttons, alleen voor de raambediening en de alarmlichten zijn er nog traditionele ‘knoppen’. Uiteraard is de ID.3 ook met spraak te bedienen. Dat begint met het commando ‘hello ID.’

De VW ID.3 is leverbaar met een groot aantal assistentiesystemen zoals Front Assist met City Emergency Braking met Pedestrian Monitoring en multicollision brake. Ook Lane Assist, Side Assist, Park Assist met achteruitrijcamera en keyless acces met verlichte deurgrepen zijn beschikbaar. Het Park Distance Control van de nieuwste generatie maakt parkeren nóg eenvoudiger en voorkomt schades door, indien nodig, zelfstandig een remactie uit te voeren. Uiteraard zijn alle navigatiefuncties geïntegreerd in het multimediasysteem. Smartphones zijn draadloos op te laden.

De 100% elektrische Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch. De Volkswagen ID.3 is een echte Volkswagen: gemaakt voor iedereen. Ons nieuwste elektrische model combineert de laatste innovaties met een grote actieradius, betrouwbaar karakter en luxe design. En dat opvallend betaalbaar, of je nu koopt of least. Als eerste komt er een unieke editie op de markt: de ID.3 1ST. Deze heeft extra unieke stijlelementen. Wat wil je nog meer.


De Volkswagen ID.3

Gewoon een Volkswagen. Maar nu elektrisch.

Wat_is_er_nu_bekend_over_de_Volkswagen_ID3.jpg

Tot 542 kilometer** op een volle accu.

Na de Volkswagen ID.3 1ST volgt de complete line-up van de ID.3. Die begint bij de instapversie tot 330 km** actieradius. Daarboven vind je de versie met 58 kWh en tot 424 km** actieradius, dezelfde accu als in de ID.3 1ST. Het topmodel van de ID.3 krijgt een 77 kWh accu met een actieradius tot 542 km** en wordt begin 2021 verwacht.

Volkswagen_ID3_-_Co2_neutraal.jpg

Volledig CO2-neutraal.

Elektrisch rijden is niet alleen innovatief, maar ook beter voor het milieu. De productie van de Volkswagen ID.3 is volledig CO2-neutraal: van materiaal tot eindproduct. En de CO2-uitstoot die onvermijdelijk is, compenseren we met klimaatbeschermingsprojecten. Ook worden zoveel mogelijk onderdelen van de auto op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Het doel is zelfs om 97% van de accu te hergebruiken.

Volkswagen_ID3_-_Licht_IQ_-_2.jpg

Licht met IQ.

Altijd perfect zicht, in iedere rijsituatie, onder alle weersomstandigheden. Dat comfort bieden de IQ.LIGHT LED Matrix koplampen. Die passen zich automatisch en razendsnel aan iedere situatie aan. Zelfs het grootlicht hoef je niet meer zelf te regelen, zodat je nooit per ongeluk tegenliggers verblindt. En, niet onbelangrijk: ze zien er ook nog eens goed uit. De ID.3 is standaard uitgevoerd met de slimme IQ.DRIVE features, zoals Lane Assist en Adaptive Cruise Control.

Volkswagen_ID3_-_Interactieve_interieurverlichting.jpg

Interactieve interieurverlichting.

Interactieve interieurverlichting. Als een goede vriend helpt de ID.3 je in het dagelijks leven. De verlichting in de auto is interactiever dan ooit. De auto begroet je, helpt je navigeren en vertelt je wanneer je moet remmen om ongelukken te voorkomen. De auto kan je zelfs waarschuwen voor naderende weggebruikers als jij uit de auto stapt.

De basis voor heel veel ruimte.

Het MEB-platform is speciaal ontwikkeld voor onze nieuwe elektrische modellen. De platte accu's zitten verwerkt in de vloer, wat ondanks z'n compacte formaat veel binnenruimte en een grote actieradius oplevert. De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto.


Volkswagen_ID3_-_Slimmer_navigeren.jpg

Slimme navigatie.
De ID.3 heeft navigatie die met je meedenkt. Hij onthoudt bestemmingen en routes en komt zelf met filemeldingen of een sneller alternatief. De DAB+ radio maakt van elke rit een belevenis. Zo luister je onderweg met kraakhelder digitaal geluid naar je favoriete muziek, nieuws of podcast.

Volkswagen_ID3_-_Stem_bediening.jpg

Alles onder controle. Met je stem.
Zoeken naar de knop om je radio zachter te zetten tijdens het rijden? Verleden tijd. Houd je ogen op de weg en gebruik je stem om de radio, het navigatiesysteem of je telefoon te bedienen. Zeg 'Hallo ID.' en hij helpt je verder.

Volkswagen_ID3_-_IDLight.jpg

Je ziet meer. En vind sneller je weg.
ID.Light 'praat' met je: met licht. Samen met het optionele navigatiesysteem wijst ID.Light je snel en ontspannen de weg. Lichtsignalen en een knipperende richtingaanwijzer geven aan wanneer je van rijbaan moet wisselen. Als je spraakbediening gebruikt, reageert het systeem met een lichtsignaal op je stem. En bij het uitstappen zegt ID.Light je gedag met een subtiel lichtteken. Het optionele augmented reality Head-up Display toont handige informatie op de vooruit, direct in je zicht. Zo zie je precies waar je moet afslaan.

Volkswagen_ID3_-_Interieur.jpg

Kom binnen. Hoe vind je het interieur?
Niet alleen compleet anders van buiten, maar ook van binnen. Met opvallend veel ruimte. Dus zet je tas lekker neer, ga zitten in de uitnodigende stoelen, en relax met de sfeerverlichting die je naar eigen smaak instelt. Kies uit de tien standaardkleuren (of 30 optionele kleuren). Koele of warme verlichting - het is aan jou.


Volkswagen_ID3_-_Tussenbanner_Topconditie.jpg

Topconditie gegarandeerd.
De ID.3 1ST is een échte Volkswagen. Je mag dus ook bij deze auto rekenen op de kwaliteit die je van ons gewend bent. Daarom krijg je bij je nieuwe ID.3 1ST:


Volkswagen_ID3_-_Tussenbanner_Laden.jpg

Laden en mobiliteit in één keer geregeld

Ook voor alles rondom laden en mobiliteit kun je bij je bij Pon Dealer Volkswagen terecht. Met e-care zorgen we ervoor dat iedere klant de juiste laadoplossing krijgt. Wij helpen je graag met een:

  • Laadpunt thuis of op het werk
  • Laadsleutelhanger
  • Mobiliteitskaart

Zo weet je zeker dat je moeiteloos op je bestemming aankomt – of je nou reist met je eigen ID.3 of met het openbaar vervoer via je Shuttel mobiliteitskaart. En eenmaal aangekomen, kun je zelfs je parkeerzaken regelen met de kaart.


Ontdek alle voordelen van elektrisch rijden

Meer informatie

Kies je uitvoering

De elektrische Volkswagen ID.3 is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de Volkswagen ID.3 het beste bij jou past.


** De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met de officiële actieradius is nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarden zijn mogelijk. De actieradius van elektrische voertuigen kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Afhankelijk van de rijstijl kan 80% van alle rijders met de kleinste batterij-variant een actieradius van 230-330 km realiseren en met de mid-range variant van 300-420 km. Met de 77 kWh-versie is 390-550 km zonder tussentijds laden haalbaar.
*** Voor elektrische auto's geldt 8% bijtelling over de eerste € 45.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving in september 2020 en is onder voorbehoud van veranderingen tot 2021.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Occasions 1

Volkswagen ID.3

Life 58 kWh

  • Elektrisch
  • 05/2021
  • Automaat
  • 13.255 km

€ 39.950

BTW verrekenbaar