Volkswagen ID.4

De Volkswagen ID.4

Maak kennis met de nieuwe 100% elektrische Volkswagen ID.4. De ideale combinatie tussen de ruimte en veelzijdigheid van een SUV en het duurzame karakter van een volledig elektrische auto. Zijn krachtige lijnvoering zorgt voor een robuuste look. Tegelijkertijd is hij zeer gestroomlijnd. De Volkswagen ID.4 is er ook met IQ.Light LED matrixkoplampen die de bestuurder dankzij speciale lenstechnologie welkom kunnen heten. Ook 3D LED-achterlichtunits zijn leverbaar. Dankzij de wielbasis van 2,77 meter biedt de ID.4 de binnenruimte van een SUV uit een hogere klasse. Ook de flexibel in te delen middenconsole, die los staat van het dashboard, draagt bij aan de opgeruimde uitstraling van het interieur. De bagageruimte van de ID.4 is ook flexibel in te delen. De inhoud ervan varieert van 543-1.575 liter. Met de Easy Open & Close-achterklep volstaat een voetbeweging om de achterklep te openen. Het maximale trekgewicht (geremd) van de ID.4 bedraagt 1.000 kg.

Op het dashboard van de Volkswagen ID.4 zijn nagenoeg geen knoppen of schakelaars te vinden. Alle belangrijke informatie wordt weergegeven op een compact display dat via het multifunctionele stuur is te bedienen. Met de grote tuimelschakelaar rechts van het display is de rijmodus te selecteren en via een centraal touchdisplay (10 of 12 inch) zijn navigatie-, telefoon- en multimediafuncties te bedienen. De spraakbedieningsfunctie is te activeren door een commando te beginnen met ‘Hallo ID.’. Het standaard ID.Light maakt gebruik van een smalle lichtstrip onder de voorruit. Dit systeem ondersteunt de bestuurder met lichteffecten bij situaties zoals afslaan of remmen. Het augmented reality head-up display (standaard in de ID.4 1ST Max) projecteert pijlen en andere graphics zodanig op de vooruit dat ze opgaan in de omgeving van de auto.

Het IQ.Drive bundelt slimme assistentiesystemen in de Volkswagen ID.4. Standaard in de 1ST Editions zijn bijvoorbeeld Lane Assist, Park Distance Control én een geïntegreerd automatisch parkeersysteem. In Emergency Braking Front Assist is naast de uitwijk-assistent een automatische remfunctie inbegrepen, die in actie komt als tegemoetkomend verkeer bij het afslaan voor gevaar kan zorgen. Ook de ‘stop & go’ adaptive cruise control met snelheidsbegrenzer behoort tot het standaardpakket van de 1ST. Dit systeem kan op basis van navigatiedata en verkeerstekens automatisch de snelheid aanpassen bij bijvoorbeeld rotondes, bochten en aanduidingen van de bebouwde kom.

De Eco Assistance-functie geeft de bestuurder een seintje als het vanuit efficiency-oogpunt handig is het ‘gaspedaal’ los te laten. In de ID.4 1ST Max is Travel Assist ook standaard. Dit systeem houdt de auto tussen de wegmarkeringen én zorgt voor voldoende afstand tot voorliggers. Bij rijbaanwisselingen waarschuwt het voor mogelijk gevaar.Alle intelligente functies worden aangestuurd door een nieuw elektronica-platform. Dankzij mobiele updates wordt het aantal slimme functies steeds verder uitgebreid.

Elke Volkswagen ID.4 heeft standaard 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu óf maximaal 160.000 kilometer. Daarnaast zullen alle in Nederland geleverde ID.4 modellen inclusief tot 8 jaar onderhoud worden geleverd.**

De nieuwe Volkswagen ID.4. Het beste van twee werelden.

Vol trots stellen we je voor aan het nieuwste lid van de Volkswagen ID. Family. De Volkswagen ID.4 combineert het beste van twee werelden: de ruimte en veelzijdigheid van een SUV, met het duurzame karakter van een volledig elektrische auto. Dit maakt 'm een familieauto pur sang. Stad. Bergen. Platteland. Waar je ook rijdt, de Volkswagen ID.4 voelt zich overal thuis.

Zo krachtig kan elektrisch zijn

Elektrisch, dus inleveren op prestaties? Dacht het niet. Of je nou op de A2 of in de Alpen rijdt, de ID.4 is er de baas. Optrekken gaat razendsnel. Met een actieradius tot 520 kilometer* hoef je je over het bereik ook geen zorgen te maken. Allemaal dankzij ons baanbrekende MEB-platform, waarbij het grote accupakket in de vloer van de auto is weggewerkt. Dat creëert extra ruimte voor bagage, passagiers én lange benen. De ID.4 mag zich met recht een Volkswagen noemen. Meer weten over de klimaatneutrale productie van de ID.4? Lees dan verder op onze Way to Zero pagina.

Een vliegende start: de 1ST Editions

De ID.4 trapt af met twee speciale 1ST Editions: de ID.4 1ST en ID.4 1ST Max. Deze extra rijk uitgeruste modellen herken je aan de typische 1ST badges en Play & Pauze pedalen. Zo laat jij zien dat je er als eerste bij was. De 1ST Editions hebben een actieradius tot 501 kilometer*. De uitvoeringen daarna krijgen een actieradius tot 520 kilometer*. Wil je de ID.4 zakelijk rijden? Dan profiteer je in 2020 nog van 8% bijtelling**.

Hier heb je alle ruimte

Met stoelen die beter zitten dan je eigen bankstel en meer dan genoeg beenruimte vragen je passagiers niet snel hoe lang de rit nog duurt. Zet de sfeerverlichting aan in je favoriete kleur en je voelt je meteen thuis. Ook achter het stuur hoef je niets te missen. Met het Touch-Display van 30,5 centimeter en de digitale diensten van We Connect luister je naar je favoriete podcasts en playlists, terwijl je ogen op de weg blijven. Want het Head-up Display projecteert alle voor jou belangrijke informatie op de voorruit.Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De elektrische Volkswagen ID.4 is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de Volkswagen ID.4 het beste bij jou past.


* De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de voertuigconfiguratie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.
** Voor elektrische auto's geldt 8% bijtelling over de eerste € 45.000 van de catalogusprijs van de auto. Over het meerdere moet 22% bijtelling worden betaald. Dit geldt op basis van de huidige wet- en regelgeving in september 2019 en is onder voorbehoud van veranderingen tot 2020.
*** Het maximale vermogen 220 kW: dit maximale vermogen, berekend in overeenstemming met UN GTR.21, kan maximaal 30 seconden aaneengesloten gebruikt worden. Het in de individuele rijsituatie beschikbare vermogen hangt van verschillende factoren af, zoals de (omgevings-)temperatuur en laadstatus, conditie en fysieke veroudering van de hoogvoltaccu. De beschikbaarheid van het maximale vermogen vereist dat de temperatuur van de hoogvoltaccu tussen de 23 °C en 50 °C is en de auto een laadniveau van > 88% heeft. Met name afwijkingen van het hiervoor genoemde leiden mogelijk tot een vermindering in vermogen. De accutemperatuur kan, tot een bepaalde hoogte, beïnvloed worden via de functionaliteiten van de airconditioning. Het gewenste laadniveau van de hoogvoltaccu kan ingesteld worden in de auto. Het beschikbare vermogen kan op elk moment in het vermogen display van de auto worden getoond. Om de bruikbare capaciteit van de hoogvoltaccu zo hoog mogelijk te houden wordt het laadniveau van 80% aanbevolen voor dagelijks gebruik.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Voorraad nieuw 2

Volkswagen ID.4

Pro 77 kWh

 • Elektrisch
 • 2022
 • Automaat
 • 10 km
€ 56.040

€ 54.950

BTW verrekenbaar

Volkswagen ID.4

Pro 77 kWh

 • Elektrisch
 • 2022
 • Automaat
 • 10 km
€ 53.030

€ 52.000

BTW verrekenbaar

Occasions 3

Volkswagen ID.4

First 77 kWh

 • Elektrisch
 • 03/2021
 • Automaat
 • 12.394 km

€ 57.250

BTW verrekenbaar

Volkswagen ID.4

First 77 kWh

 • Elektrisch
 • 12/2020
 • Automaat
 • 6.052 km
€ 60.450

€ 59.650

BTW verrekenbaar

Volkswagen ID.4

First 77 kWh

 • Elektrisch
 • 12/2020
 • Automaat
 • 11.579 km
€ 57.750

€ 56.950

BTW verrekenbaar