Volkswagen ID. Buzz

De Volkswagen ID. Buzz

De Volkswagen klassieker heruitgevonden. Het herkenbare design en de vele autonome rijfuncties maken de Volkswagen ID. Buzz een elektrisch icoon. De Volkswagen ID. Buzz is nog niet in productie, maar nu krijg je al een uniek inzicht in de toekomstplannen.

De ID. Buzz is lid van de ID.-familie waarmee Volkswagen in 2020 zijn offensief op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s start. In deze reeks auto’s worden gaandeweg steeds meer autonome rijfuncties geïntroduceerd. Volkswagen verwacht in 2025 meer dan twintig volledig elektrisch aangedreven modellen te kunnen aanbieden. Deze staan stuk voor stuk op het nieuwe MEB-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor emissievrij rijden en digitale mobiliteit. De ID.-modellen hebben een in de wagenvloer geïntegreerd accupakket en een compacte aandrijflijn. Daardoor is het interieur zeer ruim en variabel. Het MEB-platform maakt het bovendien mogelijk dat geavanceerde technologieën als een head-up display met augmented reality al beschikbaar komen in de compacte klasse. De MEB-modellen bieden de nieuwste assistentiesystemen en zijn klaar voor de bijbehorende levels van autonoom rijden. De elektronische systemen van de MEB-modellen komen ook beschikbaar voor Volkswagens met conventionele aandrijving op basis van het MQB-platform.


Blijf op de hoogte van de Volkswagen ID. Buzz!De Volkswagen ID. Buzz

Of het nou een compact model of SUV is - al onze ID. modellen zijn perfect afgestemd op jouw wensen. Zo ook het conceptmodel van de ID. Buzz. Met deze volledig elektrische bus, in productie vanaf 2022, brengen we de iconische T1 'back to the future'. Dit betekent voor jou nog meer ruimte om de wereld te ontdekken en op avontuur te gaan. Omdat de ID. Buzz nog volop in ontwikkeling is, zul je nog enige tijd moeten wachten tot je de auto bij de dealer kunt bewonderen. Maar gelukkig kun je nu al vooruit kijken en erover dromen.


Voor jou en je familie

De ID. Buzz zit bomvol met onze beste ideeën en herdefinieert wat een auto kan zijn. Een pionier, een mobiel huis, een ruimte om je creativiteit tot uiting te brengen. Als je wilt, leert de ID. Buzz zelfs wat jouw favoriete muziek is. Ook weet de auto als geen ander hoe hij jou het beste begeleidt op reis. Neem het flexibele interieur bijvoorbeeld, dat ruimte geeft voor je familie en voor avonturen. Trek de natuur in en slaap onder de sterren. Dankzij het Augmented Reality Head-up Display vind je zelfs de verste bestemming met gemak. En stap je na je avontuur weer in? Dan verwelkomen de LED-koplampen van de ID. Buzz je met een gepersonaliseerd lichtschema.

De ID. Buzz is een echte familievriend. Een trouwe partner die je bijstaat in je dagelijkse, drukke leven. De auto is uitgerust met alles wat je nodig hebt om het leven makkelijker te maken: ongekend comfort, een nieuw ontworpen interieur én in de toekomst zelfs een volledig autonome rijmodus. Als bestuurder word je passagier en krijg je de tijd en vrijheid om te doen wat jou inspireert.


Benieuwd naar de elektrische bedrijfswagen van Volkswagen?

Bekijk dan de Volkswagen ID. Buzz Cargo

Ontdek 'm hier

Ruimtebesparend wonder

Om de ID. Buzz zo flexibel mogelijk te houden, is extra aandacht besteed aan de ruimtebesparende indeling. De bagageruimte biedt genoeg ruimte voor je grootse plannen. En dat is nog niet alles, want in een paar simpele stappen creëer je nog meer opbergruimte. Dat doe je bijvoorbeeld door de zitplaatsen naar voren of achteren te schuiven of zelfs de volledige stoel om te draaien. Heel eenvoudig.LED-koplampen

In plaats van de klassieke ronde koplampen van de T1, is de ID. Buzz uitgerust met intelligente LED 'ogen' die communiceren met medeweggebruikers. De koplampen draaien met de bocht mee en geven zo richting aan. En wanneer de ID. Buzz voetgangers of fietsers opmerkt aan de rand van de weg, 'kijkt' hij in hun richting en trekt met subtiele lichtsignalen hun aandacht. Dat kun je best vooruitziend noemen, toch?


AR Head-up Display en Touchpad stuur

De ID. Buzz is een baanbrekende auto. Het Augmented Reality (AR) Head-up Display projecteert je navigatie-instructies direct voor je op de weg. Volg de pijlen en je bereikt de bestemming zonder je ogen ook maar een moment van de weg te hoeven halen.

De ID. Buzz is opvallend makkelijk om te besturen, omdat alles intuïtief is afgestemd op de bestuurder. Er zijn geen fysieke bedieningselementen aanwezig in de cockpit. Een simpele aanraking op het touchpad is al genoeg om gebruik te maken van de functies van de ID. Buzz en je volgende avontuur aan te gaan.


Afbeeldingen