Volkswagen ID. NEO

De Volkswagen ID. NEO

De toekomst is dichterbij dan je denkt.

De Volkswagen ID. NEO is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig emissievrije Volkswagens. Vanaf 2020 gaat hij in productie, maar nu krijg je al een uniek inzicht in de toekomstplannen. Volledig elektrisch, volledig verbonden en een grote stap richting autonoom rijden.

De Volkswagen ID. NEO Van concept naar realiteit.

Bij een volledig nieuwe techniek, past ook een eigen design. Daarom heeft de Volkswagen ID. NEO een design dat je nu nog niet kent van de huidige modellen, maar wat toch onmiskenbaar Volkswagen is.

Autonoom rijden

De eerste ID. NEO legt een perfecte basis voor zijn opvolger van 2025, die volledig autonoom kan rijden. Je activeert de autonome modus op de ID. NEO door op het Volkswagen-logo op het stuur te drukken. Vervolgens verdwijnt het stuur in het dashboard en heb jij je handen vrij.

Altijd persoonlijk

Dankzij User ID. kan je jouw auto instellen zoals jij dat wilt. De stand van je stoel bijvoorbeeld, of instellingen van de radio en je persoonlijke contacten. Alles staat opgeslagen in jouw User ID., zodat je altijd een persoonlijke ervaring hebt op het moment dat jij instapt en wegrijdt.


Je smartphone als digitale sleutel

Open de Volkswagen ID. NEO met het apparaat dat je altijd op zak hebt: je smartphone. Hiermee ontgrendel je niet alleen de deuren, maar start je zelfs de auto. Bovendien koppelt je telefoon altijd direct je User ID.-instellingen met jouw auto.


Techniek van de toekomst

VolkswagenID_5.jpg

Gebouwd op het MEB platform

De Volkswagen ID. NEO is de eerste Volkswagen die gebouwd wordt op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Omdat Volkswagen de maximale afstand op één accu zo groot mogelijk wilt maken, heeft de ID. NEO een grote accu nodig. Als dit op dezelfde manier zou worden opgelost als in de huidige elektrische auto's, dan zou er geen bagageruimte meer over blijven. Daarom heeft Volkswagen wat nieuws ontwikkeld: een grote, platte accu die wordt verwerkt in de bodem van de auto. Zo verlies je geen ruimte en kan er toch veel elektriciteit worden opgeslagen.

VolkswagenID_6.jpg

400 tot 600 kilometer op één lading

Het nieuwe MEB platform heeft als grote voordeel dat je tot maar liefst 600 kilometer ver komt op één lading. Daardoor is de actieradius vergelijkbaar met die van een benzine- of dieselmotor. Is de accu leeg? Dan laad je hem in slechts 15 minuten al voor 80% op. Ook is het vermogen groot: de Volkswagen ID. NEO heeft 170 pk aan boord. De voor- en achteras worden individueel aangedreven door twee elektromotoren, die direct op de assen zijn bevestigd.


Meer weten over de Volkswagen ID. NEO?

Wil je graag meer weten over de Volkswagen ID. NEO? Bekijk dan eens ons speciale nieuwsbericht met daarin de meest gestelde vragen over de Volkswagen ID. NEO. Wat wordt bijvoorbeeld het bereik van de ID. NEO? Wanneer komt hij naar Nederland en wat moet hij gaan kosten? Je leest het in het speciale nieuwsbericht.

Lees meer