Volkswagen ID. SPACE VIZZION

De Volkswagen ID. SPACE VIZZION

Maak kennis met de 100% elektrische Volkswagen ID. SPACE VIZZION. Het zevende lid van de snel groeiende ID. Family combineert de ruimte van een SUV met het karakter van een sportieve Gran Turismo. De productieversie van deze concept car staat gepland voor 2021. De Volkswagen ID. SPACE VIZZION staat op het MEB-platform van Volkswagen. Dit nieuwe, speciaal voor elektrische auto’s ontwikkelde platform is de basis van een nieuwe generatie auto’s die elektrisch rijden mogelijk gaat maken voor het grote publiek. Hij heeft het DNA van de ID. Family en tegelijkertijd een geheel eigen karakter binnen het rap groeiende gamma van elektrische concept cars van Volkswagen. De luchtweerstand van de carrosserie is extra laag vanwege de unieke constructie van de voorzijde die rijwind kan doorlaten.

In het interieur van de Volkswagen ID. SPACE VIZZION is een volledig digitale cockpit terug te vinden die nieuwe standaarden zet op het gebied van intuïtief bedieningsgemak. Het grote Augmented Reality head-up display en het centrale 15.6 inch grote touchscreen vervangen de traditionele instrumenten en ook de traditionele versnellingspook is voltooid verleden tijd. De versnellingen kunnen worden ingezet via een knop aan de stuurkolom. De Volkswagen ID. SPACE VIZZION staat bol van de hightech features, waaronder de geanimeerde IQ. Light exterieur- en de ID. Light interactieve interieurverlichting.

Net als de overige modellen uit de ID. Family biedt ook deze nieuwe concept car een grote range en uitstekende prestaties. Hij heeft een lithium-ion batterij van 82 kWh (77 KwH netto) die z’n stroom levert aan een 205 kW sterke motor op de achteras en een 75 kW sterke motor op de vooras. Met z’n systeemvermogen van 250 kW sprint hij in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. De vierwielaangedreven Volkswagen ID. SPACE VIZZION heeft mede dankzij zijn aerodynamische design een range tot 590 kilometer (WLTP) op een volle accu.

Net als de andere modellen uit de ID. Family, is ook de Volkswagen ID. SPACE VIZZION een voorbode van een nieuwe elektrische Volkswagen. Zowel het in- als exterieur tonen een realistische visie op wat vanaf 2021 kan worden verwacht in het hogere segment waarin Volkswagen ook opereert. Net als bij de Passat komt er een Limousine en een Variant. De conceptversie van de Limousine, de ID. VIZZION, beleefde in 2018 zijn debuut op de autoshow van Genève.

De ID. SPACE VIZZION

Als zevende model in onze ID. Family heeft de ID. SPACE VIZZION een eer hoog te houden. Gelukkig doet ‘ie dat moeiteloos. Met een strak, aerodynamisch design, flinke actieradius en de binnenruimte van een SUV maakt de ID. SPACE VIZZION z’n naam volledig waar.

0-100 in 5,4 seconden

Net als de andere modellen in de ID. Family laat de ID. SPACE VIZZION zien dat ook elektrische auto’s een plezier zijn om in te rijden. De ID. SPACE VIZZION accelereert in 5,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Combineer dat met een actieradius van 590 kilometer* (WLTP), en je snapt waarom zelfs lange ritten in dit nieuwe ID. model een aangename ervaring zijn.

Schoolvoorbeeld in aerodynamica

Zeker, de ID. SPACE VIZZION is een ruime auto. Maar we hebben daarbij niets ingeleverd op het gebied van aerodynamica. Door het slimme, strakke design glijdt de rijwind over de auto zonder dat jij snelheid verliest.

Dat is niet het enige voordeel: het design ziet er ook nog eens bijzonder stijlvol uit. De 22 inch wielen, slimme LED-koplampen en het dak in hoogglans zwart benadrukken dit ook.

Van appelsap tot concept car

De ID. SPACE VIZZION heeft een volledig digitale cockpit met het geprojecteerde Head-up Display achter het stuur als primaire dashboard. Het 15,6 inch infotainmentsysteem met touchscreen ondersteunt het digitale display en biedt extra informatie en mogelijkheden. Maar het interieur is meer dan alleen comfortabel en intelligent. De bekleding van de ID. SPACE VIZZION is uitgevoerd in duurzame materialen, zoals kunstleder gemaakt uit resten van appelsapproductie.


Afbeeldingen