Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan is direct herkenbaar aan zijn nieuwe grille, die speciaal voor de SUV’s van Volkswagen is ontworpen. Samen met de hogere motorkap, bredere LED-koplampen en nieuwe bumpers komt de Volkswagen Tiguan daarmee nog krachtiger voor de dag. Op de achterzijde bevindt de Tiguan-belettering zich nu onder het VW-logo.

De nieuwe Volkswagen Tiguan maakt in het interieur nu gebruik van digitale touchpanelen in plaats van bedieningsknoppen. Zo is er een module met touchbuttons en -sliders voor alle klimaatfuncties. Optioneel kunnen deze knoppen ook gebruikt worden voor de bediening van de verwarming van de stoelen, voorruit en achterruit en om het airco-menu te openen. Een digitale versie van het nieuwe multifunctionele stuurwiel met verlichte ‘touch-eilandjes’ en touchsliders is eveneens optioneel. De Tiguan heeft standaard verlichte USB-C-poorten onder de airco-module.

De nieuwe Volkswagen Tiguan maakt gebruik van het nieuwe MIB3-infotainmentsysteem met een online connectivity unit (OCU) en geïntegreerde eSim. Hiermee komen de online diensten van We Connect (onbeperkte gebruiksduur) en We Connect Plus (gedurende 1 jaar gratis) onder handbereik. Afhankelijk van de uitvoering maakt het MIB3-systeem nieuwe features als stembediening (natural voice control) mogelijk en biedt het toegang tot streaming diensten als Apple Music. Dankzij het nieuwe infotainmentsysteem zijn vele instellingen te personaliseren én op te slaan in de cloud. Via het Volkswagen ID zijn deze settings ook in andere Volkswagen-modellen te gebruiken. Ook de draadloze verbinding van App-Connect Wireless voor Apple CarPlay en Android Auto is nu beschikbaar voor de VW Tiguan. Een sound system (480 W, 10 speakers) van Harman Kardon is als optie te bestellen.

De nieuwe Volkswagen Tiguan beschikt over de nieuwste veiligheids- en assistentiesystemen die samenvallen onder de naam IQ.DRIVE. Travel Assist, dat is te activeren met een knop op het stuur, staat voor de volgende stap in rijden met assistentie. In de Tiguan is dit systeem in staat om bij snelheden tussen 0-210 km/u (tussen 30-210 km/u voor handgeschakelde versies) de besturing en het gasgeven en remmen over te nemen. Hiervoor maakt Travel Assist gebruik van de Adaptive Cruise Control en Lane Assist. Ook als Travel Assist actief is, dient de bestuurder de handen aan het stuur te houden. Het stuur is uitgevoerd met touch-detectie om dit te monitoren. Indien nodig volgt een waarschuwing.

De nieuwste generatie Adaptive Cruise Control (ACC) maakt gebruik van camerabeelden en GPS-informatie van het navigatiesysteem. Op basis van bijvoorbeeld informatie over snelheidslimieten, bochten en rotondes past ACC automatisch de snelheid aan. Front Assist is standaard in de nieuwe Tiguan. Dit systeem reageert nu nog beter op voetgangers die in complexe verkeerssituaties oversteken. Lane Assist is ook verbeterd: het herkent wegmarkeringen als groenstroken nu nog beter.

De nieuwe Volkswagen Tiguan is ook leverbaar met IQ.LIGHT LED-Matrix koplampen. Met 24 LED’s in elke koplampmodule zijn diverse (interactieve) lichtfuncties te activeren en op de weg te projecteren. Ook nieuw is de ‘vegende’ animatie van de LED-richtaanwijzers in de koplampen. In de Tiguan Elegance hebben ook de richtingaanwijzers van de nieuwe achterlichtunits deze vegende animatie.

De nieuwe Volkswagen Tiguan: alles behalve saai

Alle ruimte voor een heel gezin, avontuurlijke vakanties en alle bagage. Geavanceerde assistentiesystemen. En een motor om over naar huis te schrijven. Verpakt in een spannend en strak nieuw design. Ruim? Check. Connected? Check. Krachtig? Check. Verleidelijk? Dubbelcheck. De nieuwe Volkswagen Tiguan is alles. Behalve saai.

Strakke lijnen en herkenbaar karakter

Zonder het herkenbare karakter van de Tiguan te verliezen, hebben we het design een flinke upgrade gegeven. Met strakkere lijnen, gewaagde details én revolutionaire verlichting. De nieuwe Volkswagen Tiguan laat daarnaast zien wat het betekent om jezelf steeds opnieuw uit te vinden. Dit komt tot uiting in het vooruitstrevende ontwerp. Van de krachtige proporties tot het dynamische front met zijn precieze lijnen tot de sterke schouders en het expressieve silhouet dat jouw oog meteen richt op zijn sterke punten: innovatieve kracht, soevereiniteit en compromisloze functionaliteit.

Slim interieur

Het interieur van de nieuwe Volkswagen Tiguan is niet alleen ruimer, maar ook intuïtiever dan ooit. Gebruik de grote touchscreenknoppen of je stem om de temperatuur in de auto aan te passen, je route te wijzigen of de kleur van de sfeerverlichting te bepalen. Of bedien bijna alle functies van je auto vanaf het multifunctionele stuur. Zonder je handen van het stuur te halen.

100% verbonden

'Zijn we er al?' zul je in de Volkswagen Tiguan niet snel horen. Met het nieuwste infotainmentsysteem en een hoop online services zijn jij en je medepassagiers van alle gemakken voorzien. Het infotainmentsysteem geeft je toegang tot verschillende streamingdiensten, ontelbare radiostations en online podcasts. Liever Netflixen op de achterbank? Met de geïntegreerde Wi-Fi hotspot kijken je passagiers de volledige rit hun favoriete serie. Achter het stuur zie je met We Connect niet alleen real-time navigatie op je display, maar leer je ook alles over jouw rijstijl, lees je het laatste nieuws en luister je je favoriete album.Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De nieuwe Volkswagen Tiguan is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de nieuwe Volkswagen Tiguan het beste bij jou past.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Voorraad nieuw 14

Volkswagen Tiguan

1.5 TSI Life

 • Benzine
 • 2022
 • Handgeschakeld
 • 10 km
€ 43.040

€ 41.250

BTW verrekenbaar

Volkswagen Tiguan

1.5 TSI Life

 • Benzine
 • 2022
 • Handgeschakeld
 • 10 km
€ 43.470

€ 41.650

BTW verrekenbaar

Volkswagen Tiguan

1.5 TSI Life

 • Benzine
 • 2022
 • Handgeschakeld
 • 10 km

€ 42.790

BTW verrekenbaar

Occasions 7

Volkswagen Tiguan

1.4 TSI eHybrid R-Line Business+

 • Hybride
 • 08/2021
 • Automaat
 • 6.978 km

€ 57.450

BTW verrekenbaar

Volkswagen Tiguan

1.4 TSI eHybrid Life

 • Hybride
 • 04/2021
 • Automaat
 • 7.536 km
€ 51.950

€ 49.950

BTW verrekenbaar

Volkswagen Tiguan

1.5 TSI ACT Highline

 • Benzine
 • 05/2019
 • Automaat
 • 69.696 km

€ 34.950