Nieuwe Golf R hero

1 februari 2024

De nieuwe Golf R: een warm onthaal in de ijzige kou

 

De Nieuwe Golf R Schittert op de Oostenrijkse Ice Race

Jaarlijks wordt in het Oostenrijkse Zell am See de adembenemende Ice Race gehouden. Dit sportieve evenement biedt de ideale gelegenheid om het vijftigjarig jubileum van de Volkswagen Golf te vieren, met name met een voorproefje van het meest sportieve model uit de Golf-serie: de nieuwe Golf R.

Onthulling Vernieuwde Volkswagen Golf R 

In Zell am See zijn de vernieuwde Golf-modellen in vier varianten onthuld: de iconische Golf GTI, de efficiënte Golf eHybrid, de geëlektrificeerde Golf GTE en de dynamische camouflagetrim van de Golf R. De nieuwe R, met vierwielaandrijving, werd gepresenteerd door voormalig rallyrijders Hans-Joachim Stuck en Johan Kristoffersson. Kristoffersson, winnaar van vijf van zijn zes World Rallycross-kampioenschappen in een Volkswagen, is enthousiast over de Golf R: "Onder de camouflage schuilt een echte sportwagen waar R-modellen fans nu al naar uitkijken."

De R van ‘Racing’

De 'R' van Racen Hoewel de officiële onthulling van de Golf R later dit jaar plaatsvindt, geeft het gecamoufleerde model in Zell am See al een voorproefje. Het opvallende R-logo en de speciaal ontworpen bumpers, diffusors en velgen onderscheiden de Golf R van de rest van de Golf-familie. Volkswagen R, het premium performance-merk van Volkswagen, biedt klanten de keuze uit vijf prestatiegerichte modellen, waaronder de dynamische Golf R en het vlaggenschip, de Touareg R eHybrid. Met meer dan 35.000 exemplaren in 2023 was dat jaar een recordjaar voor het R-label van Volkswagen. Sinds 2002 zijn er in totaal meer dan 300.000 R-modellen afgeleverd aan tevreden eigenaars.

DISCLAIMER 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.