Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
De nieuwe ID.7 Tourer

De nieuwe ID.7 Tourer

De ideale elektrische stationwagon

Volkswagen introduceert de elektrische ID.7 Tourer

Met de ID.7 Tourer presenteert Volkswagen één van de eerste elektrisch aangedreven stationwagons. Met een overvloed aan luxe, ruimte voor passagiers en bagage (met een bagagevolume van 605-1.710 liter) en een indrukwekkende reikwijdte tot 685 kilometer*, is de gestroomlijnde ID.7 Tourer perfect geschikt voor zowel zakelijke als persoonlijke behoeften. De nieuwe ID.7 Tourer wordt tegen de zomer in Nederland verwacht.

Luxe, stijl en elektrische kracht gecombineerd

Net als de Limousine, heeft de ID.7 Tourer een lengte van 4,96 meter, een breedte van 1,86 meter en een hoogte van 1,54 meter. De introductie van de Tourer begint met de Luxe Pro Business uitvoering, die standaard is uitgerust met IQ. LIGHT LED-matrixverlichting, inclusief de herkenbare doorlopende lichtstrip aan de voorkant en 3D LED-verlichting aan de achterzijde. De ID.7 Tourer combineert designelementen van zowel een stationwagon als een shooting brake. De langere, licht aflopende daklijn trekt de aandacht en draagt bij aan de uitstekende aerodynamica.

Ruimte in overvloed

Dankzij de langere daklijn biedt de ID.7 Tourer nog meer ruimte dan de Limousine. Met een royale wielbasis van 2,97 meter genieten vijf inzittenden van ruimtelijk comfort. De bagageruimte beslaat 605 liter, en met neergeklapte achterbank zelfs 1.714 liter, met een laadruimte van bijna twee meter lengte - perfect voor lange objecten. Standaard uitgerust met 19 inch lichtmetalen velgen met een gestroomlijnd design, terwijl optioneel 20 inch exemplaren beschikbaar zijn.

Efficiënte kracht met een actieradius tot 685 km*

De ID.7 Tourer wordt geproduceerd in het Duitse Emden. Het model debuteert als ID.7 Tourer Pro, gevolgd door de ID.7 Tourer Pro S. Beide hebben een 210 kW/286 pk elektromotor en achterwielaandrijving. De Tourer Pro heeft een 77 kWh accupakket met een bereik tot 603 km en kan met 175 kW snel laden (10-80% in ca. 28 minuten). De Tourer Pro S heeft een 86 kWh accupakket voor een verwachte reikwijdte van 685 km* en kan met 200 kW snel laden (10-80% in minder dan 30 minuten).

ChatGTP en wellness aan boord

De ID.7 Tourer is uitgerust met een geavanceerd infotainmentsysteem van de nieuwste generatie (MIB4). Met de nieuwe IDA stemassistent kunnen veel functies eenvoudig worden bediend via natuurlijk spraakgebruik. Door de toegang tot ChatGPT kan de stemassistent zelfs antwoorden geven op een breed scala aan onderwerpen die verder gaan dan alleen de auto zelf. Deze integratie met ChatGPT wordt beschikbaar gesteld via een update.

Een standaard feature is het augmented reality head-up display, waardoor de buitenwereld en digitale informatie samensmelten. Zo kan het navigatiesysteem bijvoorbeeld een pijl op de weg projecteren om een afslag aan te geven. Daarnaast draagt een groot (38 cm) vrijstaand touchscreen, centraal geplaatst, bij aan het maximale bedieningsgemak.

Nieuw is de Wellness-app, waarmee verschillende functies tijdens het rijden en tijdens pauzes kunnen worden aangestuurd om het welzijn te bevorderen.

Altijd slimme assistentie

In de nieuwe ID.7 Tourer zijn geavanceerde assistentiesystemen ontworpen om het comfort en de veiligheid naar een topniveau te tillen. De geheugenfunctie van Park Assist maakt volledig automatisch inparkeren mogelijk op vertrouwde parkeerplaatsen, zoals thuis of op het werk. Connected Travel Assist integreert Lane Assist, Adaptive Cruise Control (ACC) en Emergency Assist, met gebruikmaking van online data. Autonome functies zoals afstand houden tot voorliggers, rijbaanwisselingen en het volgen van rijbaanmarkeringen verlopen daardoor nog soepeler.

Wanneer de ID.7 geparkeerd staat, kan Side Assist waarschuwingen geven voor achteropkomend verkeer, inclusief fietsers, en indien nodig zelfs voorkomen dat het portier kortstondig wordt geopend. Het Traffic Alert system maakt gebruik van Car2X-communicatie om de bestuurder tijdig te informeren over mogelijke gevaren, wegwerkzaamheden en files.

Luxe tot in de Details

De ID.7 Tourer biedt een complete uitrusting, net als zijn Limousine-variant. Standaard zijn dakrails, keyless access, sfeerverlichting en het Discover Pro Max navigatiesysteem inbegrepen. De Air Care Climatronic automatische airconditioning met slimme uitstroomopeningen zorgt voor een comfortabel klimaat met drie klimaatzones. Verwarmbare voorstoelen en stuur dragen bij aan topklasse comfort, terwijl massage- en ventilatiefuncties interessante opties zijn.

Het panoramische dak met 'smart glass', beschikbaar zoals in de Limousine, kan met een druk op de knop of via stemcommando's transparant worden gemaakt of juist ondoorzichtig, dankzij elektronisch aangestuurde vloeibare kristallen.

Gebouwd in het Duitse Emden, nabij Groningen, is de ID.7 Tourer vanaf eind februari te bestellen en wordt deze in de zomer geleverd. Gedetailleerde informatie over specificaties en prijzen volgt in aanloop naar de marktintroductie.

Bij aanschaf van de nieuwe ID.7 Tourer is onderhoud tot 7 jaar en fabrieksgarantie tot 8 jaar (of maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu inbegrepen, met gratis 24 uur pechhulp binnen Europa. Met het uitgebreide servicenetwerk zijn Volkswagen-rijders binnen 3 uur weer mobiel bij pech, zoals een lekke band.

Niks missen?

Schrijf je dan nu in via onderstaand formulier! Wij houden je op de hoogte van al het nieuws omtrent de Volkswagen ID.7 Tourer.

Blijf op de hoogte: De Volkswagen ID.7 Tourer

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.