passatr-line1-hero-mobile

De nieuwe Passat hybride nu te bestellen vanaf € 48.990*

Een echte Passat, maar weer een stap verder in ruimte, afwerking en efficiency. De nieuwe Volkswagen Passat is per direct te bestellen.

De Nieuwe Volkswagen Passat: Ruimer, Geëlektrificeerd en Vol Innovatie!

De gloednieuwe Volkswagen Passat is vanaf nu beschikbaar voor bestelling. In zijn negende generatie is dit succesnummer nog ruimer, veelzijdiger en comfortabeler dan ooit tevoren, met uitsluitend geëlektrificeerde motoren. De eTSI mild-hybridemodellen gaan als eerste van start. De nieuwe Passat neemt de leiding met innovatieve technologieën zoals Dynamic Chassis Control Pro voor verbeterde rijeigenschappen, ergoActive stoelen voor ultiem comfort, en een nieuw infotainmentsysteem. Gefabriceerd in Bratislava, zal de nieuwe Passat eind maart schitteren bij de Nederlandse dealers, met prijzen die beginnen bij € 48.990*.

Ontdek de Nieuwe Passat met Perfecte Proporties

Met zijn perfecte verhoudingen presenteert de nieuwe Passat een harmonieuze uitstraling. Standaard voorzien van scherp getekende LED-koplampen. Optioneel beschikbaar is de IQ. Light LED Matrix-verlichting met een naadloze lichtstrip in de grille. De onderling verbonden LED-achterlichten trekken de aandacht met hun 3D-lichtsignatuur. De uitstekende aerodynamica van de Passat wordt benadrukt door een opmerkelijke Cw-waarde van slechts 0,25.

Nog ruimer en comfortabeler

In vergelijking met zijn voorganger biedt de nieuwe Passat nog meer ruimte en comfort. De bagageruimte is uitgebreid tot 690 liter (+40 liter), waardoor de Passat zelfs ruimer is dan premium stationwagens in de hogere middenklasse. Met een 5 cm langere wielbasis is er nu extra beenruimte, vooral achterin. De slimme, elektrisch verstelbare ergoActive voorstoelen, bekleed met leer, zorgen voor een extra dosis comfort. Afhankelijk van de uitvoering kunnen deze stoelen ook beschikken over ventilatie-, verwarmings- en massagefuncties.

Daarnaast valt de premium afwerking van het interieur op. De nieuwe Passat is voorzien van een digitale cockpit en een compleet nieuw infotainmentsysteem (MIB 4) met een intuïtieve menustructuur en spraakbediening voor maximaal gebruiksgemak. Het nieuwe scherm kan tot wel 15 inch groot zijn, en het optionele head-up display projecteert belangrijke informatie op de voorruit.

Vier smaken, voor iedereen de juiste Passat

Volkswagen levert de Passat in vier compleet uitgeruste uitvoeringen, met ruimte voor verdere personalisatie met behulp van de optielijst. Het basismodel beschikt al over lichtmetalen velgen ‘Bari’, het Ready to Discover multimediasysteem met 32,8 cm touchdisplay, automatische airconditioning (2 zones), smartphone-integratie, Park Distance Control en een achteruitrijcamera. De Business-uitvoering gaat qua looks, luxe en comfort een stap verder met onder andere 17 inch lichtmetalen velgen ‘Bologna’, ArtVelours bekleding, ergoActive comfortstoelen met massagefunctie, Park Assist, navigatiesysteem Discover Media, telefoonvoorbereiding Plus inclusief draadloos laden en een chromen dakreling.

De Passat Elegance Business heeft alle luxe van de Business-uitvoering plus specifieke 17 inch lichtmetalen velgen, IQ. Light LED Matrix, Keyless Acces, verwarmde ergoActive Sport-Comfort-stoelen en Easy Open, de elektrisch bediende achterklep met sensorgestuurde openingsfunctie. Het absolute topmodel is de Passat R-Line Business. Die vult de uitrusting van de Elegance Business aan met de sportieve looks van R-Line, 18 inch lichtmetalen velgen en verwarmde Top-Sport ergoActive stoelen. Dynamic Chassis Control Pro, dat bijdraagt aan een nog stabieler, wendbaarder en preciezer rijgedrag en tegelijk voor meer comfort, is standaard op de Passat R-Line Business eHybrid. 

Altijd geëlektrificeerd

De recente Passat maakt gebruik van het geavanceerde MQB Evo-platform, dat een scala aan hightech functies herbergt en volop ruimte biedt voor elektrificatie. Het startschot wordt gegeven door de 1.5 eTSI-motor (110 kW/150 pk), die optimaal profiteert van de 48V mild-hybridetechnologie voor maximale efficiëntie. In 2024 wordt ook de eHybrid-aandrijflijn met plug-in hybridetechnologie geïntroduceerd, met keuze uit 150 kW/204 pk of 200 kW/272 pk. De puur elektrische actieradius van deze eHybrid-modellen bedraagt ongeveer 100 kilometer**. Standaard is elke Passat uitgerust met een automatische DSG-transmissie.

De nieuwe Passat 1.5 eTSI is te bestellen vanaf € 48.990*, terwijl de Passat 1.5 eHybrid (Business) vanaf maart beschikbaar is vanaf € 49.990. Voor de volledige prijslijst met alle modellen, klik hier. Elke Passat wordt geleverd met standaard 4 jaar garantie.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.