Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Volkswagen T-Cross -2

De vernieuwde T-Cross compacte SUV verder verfijnd

Herkenbaar opgefrist design, boordevol nieuwe technologie

Een nieuwe touch van binnen en buiten

De vernieuwde T-Cross behoudt zijn compacte en praktische karakter, maar krijgt een nieuwe uitstraling. Met standaard LED-verlichting voor en achter, luxueuze bekledingsmaterialen en de nieuwste infotainmentsystemen, biedt het interieur een upgrade. Daarnaast maakt de T-Cross een grote stap op het gebied van rijassistentie, met standaard Travel Assist in de Life-uitvoering. Bestellingen voor de vernieuwde T-Cross zijn vanaf eind dit jaar mogelijk, met leveringen die begin volgend voorjaar starten.

Volkswagen T-Cross in een nieuw jasje

De T-Cross is een succesnummer gebleken in Nederland, met meer dan 12.000 verkochte exemplaren sinds de introductie in 2019. Kopers waarderen de hoge zitpositie, verrassend ruime interieurafmetingen en rijgedrag dat een indruk geeft van een grotere klasse. De vernieuwde T-Cross behoudt zijn stoere proporties, maar heeft tegelijkertijd een onmiskenbaar nieuwe uitstraling. 

Het gewijzigde front speelt hierbij een belangrijke rol, met standaard LED-koplampen, inclusief de basisuitvoering, en de primeur van IQ Light Matrix LED-verlichting voor de T-Cross. Deze geavanceerde technologie maakt het mogelijk om met grootlicht te blijven rijden zonder tegenliggers te verblinden. De kenmerkende doorlopende lichtstrip in de grille is inbegrepen bij IQ Light. Bovendien maken de achterlichten nu altijd gebruik van LED-technologie. De nieuw vormgegeven achterlichten zijn visueel met elkaar verbonden en bieden bij de luxere uitvoeringen zelfs een lichtstrip met dynamische animaties.

Elke Volkswagen T-Cross zijn eigen looks

De verfijning van het exterieur komt ook op andere punten tot uiting. De elektrisch inklapbare buitenspiegels zijn nu voorzien van lichtprojectie, wat een extra touch geeft. Bovendien heeft elke T-Cross zijn eigen kenmerkende elementen. Het basismodel beschikt bijvoorbeeld over een matzwarte B-stijl, terwijl de Life-uitvoering standaard een B-stijl in hoogglans zwart heeft. De T-Cross Life is uitgerust met zwarte dakrails, terwijl de R-Line-versie pronkt met dakrails in edelstaal-glans. Daarnaast zijn er diverse nieuwe kleuropties beschikbaar, waaronder het sportieve Grape Yellow. Met verschillende nieuwe velgen wordt de robuuste uitstraling van de T-Cross compleet gemaakt.

Compact, maar toch ruim 

Deze SUV van Volkswagen mag dan wel de meest compacte zijn, maar dankzij zijn wielbasis van 2,55 meter biedt hij opmerkelijk veel ruimte. De T-Cross heeft alle positieve eigenschappen van een SUV, zoals een gemakkelijke instap, een comfortabel hoge zitpositie en een goed zicht rondom. Het interieur is voorzien van hoogwaardige zachte materialen op het dashboard en de deurpanelen zijn afgewerkt met eveneens zachte stoffen. Elke uitvoering heeft daarbij speciale accenten die het geheel completeren.

Digital Cockpit standaard

Elke T-Cross heeft standaard een 20,3 cm Digital Cockpit. Het infotainmentsysteem varieert per uitvoering: de basis- en Life-uitvoering hebben een groot (16,5 cm) centraal touchdisplay, terwijl de R-Line-uitvoering standaard het Ready 2 Discover-systeem met een 20,3 cm touchdisplay, draadloze smartphone-integratie en We Connect Plus digitale diensten heeft. Optioneel is het Discover Pro-systeem beschikbaar met navigatie en een nog groter (23,4 cm) touchdisplay dat reageert op handbewegingen en spraakbediening.

Rijervaring: ontspannen en veilig

Ontspannen en veilig rijden staat centraal bij de T-Cross. Vanaf de Life-uitvoering is standaard Travel Assist aanwezig, een geavanceerd assistentiesysteem dat als een slimme bijrijder fungeert. Het systeem helpt bij het sturen, accelereren, remmen en afstand houden, allemaal volledig automatisch. Als bestuurder hoef je alleen je handen aan het stuur te houden.

De vernieuwde T-Cross is verkrijgbaar met verschillende motoropties. De bekende 1.0 TSI turbo-benzinemotor (70 kW/95 pk) is beschikbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl de 1.0 TSI turbo-benzinemotor (84 kW/115 pk) zowel handgeschakeld als met een automatische zeventraps DSG-transmissie leverbaar is. Daarnaast is er de krachtige en soepele 1.5 TSI (110 kW/150 pk) die standaard wordt geleverd met een DSG-automaat.

Een echte Volkswagen 

De vernieuwde T-Cross is een echte Volkswagen en wordt geleverd met standaard 4 jaar garantie. Bovendien profiteer je van de voordelen die Volkswagen te bieden heeft, zoals een gunstige restwaarde en een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig servicenetwerk. Vanaf november kun je de nieuwe modellen bestellen, en de levering zal plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2024. Prijzen en andere specificaties worden bekendgemaakt in aanloop naar de start van de verkoop.

Volop voordeel én snel rijden

Profiteer nu van volop voordeel én een snelle rijervaring met de huidige T-Cross. Zolang de voorraad strekt, kunnen klanten genieten van een aantrekkelijk voordeel. Met maar liefst € 2.000 voorraadvoordeel en een extra inruilpremie van € 2.000, kan het totale voordeel oplopen tot ruim € 4.000. Bovendien is de huidige generatie T-Cross direct leverbaar, waardoor je snel achter het stuur kunt plaatsnemen. Wacht niet tot november en profiteer nu van dit aanbod!

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.