Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
De vernieuwde ID.3 - hero

De vernieuwde Volkswagen ID.3 nu te bestellen

Aangescherpt design, verfijnd interieur en state-of-the-art technologie 

Hij is er! De vernieuwde Volkswagen ID.3

Volkswagen start vandaag met de voorverkoop van de vernieuwde Volkswagen ID.3. De elektrische bestseller van Volkswagen onderscheidt zich van zijn voorganger met een strakker design en een hoogwaardiger interieur, en zet grote stappen op het gebied van software en intelligente rijhulpsystemen. De vernieuwde ID.3 is vanaf vandaag te bestellen als rijk uitgeruste ID.3 Pro Business vanaf € 44.990*. De goedkopere ID.3 Pro zal later beschikbaar komen. Snelle beslissers die direct willen rijden met extra voordeel kunnen kiezen voor de Advantage-voorraadmodellen van de huidige ID.3. Inclusief SEPP-subsidie loopt het voordeel bij een ID.3 Advantage op tot wel € 6.950. 

Verfijnd interieur

De Volkswagen ID.3 heeft inmiddels een prominente plaats veroverd in het straatbeeld van Nederland. Als de eerste Volkswagen op het MEB-platform is deze elektrische auto enorm in trek. De vernieuwde Volkswagen ID.3 borduurt voort op het succes van de huidige versie en presenteert een nieuw ontworpen voorkant met geoptimaliseerde luchtroosters en een gestroomlijnd design, wat resulteert in een nog lagere Cw-waarde van 0,263. Volkswagen heeft goed geluisterd naar de feedback van huidige ID.3-rijders. Het interieur is verfijnd met nieuwe, diervrije en grotendeels gerecyclede materialen die voor een aangename ervaring zorgen.

Vernieuwde Volkswagen ID.3 - content 2

Groter scherm in de vernieuwde Volkswagen ID.3

Het infotainmentscherm is standaard uitgerust met een groter formaat van 30,5 centimeter. Daarnaast beschikt het over de nieuwste software en een verbeterde menustructuur. Het infotainmentsysteem kan eenvoudig worden bediend met aanraaktoetsen op het multifunctionele stuurwiel. Ook zijn er enkele nieuwe functies, zoals verbeterde spraakbesturing en toegevoegde augmented reality-features in het head-up display. Bovendien maakt de Electric Vehicle Route Planner nu gebruik van actuele verkeersinformatie, zodat de vernieuwde Volkswagen ID.3 de ideale route voor de bestuurder kan bepalen, inclusief berekening van eventuele laadstops op basis van de actuele capaciteit bij laadstations.

Slimme rijhulpsystemen

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen. Met Travel Assist kan de auto automatisch van rijstrook wisselen na het activeren van de richtingaanwijzers bij snelheden vanaf 90 km/u, mits er voldoende ruimte is. Dankzij V2X-technologie kan de ID.3 razendsnel belangrijke informatie verwerken van compatibele auto's en de infrastructuur, waardoor de bestuurder gewaarschuwd wordt voor gevaren, ongevallen en stilstaand verkeer. Park Assist Plus kan nu parkeermanoeuvres opslaan en reproduceren, naast het vinden van parkeerplekken en bieden van stuurassistentie.

Verbeterde actieradius 

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Pro Business, Pro S en Pro S Business. Alle modellen hebben een krachtige elektromotor van 150 kW (204 pk) die de achterwielen aandrijft en een trekkracht van 310 Nm levert. De ID.3 Pro S is uitgerust met een lithium-ion accupakket van 77 kWh, waarmee een verwachte actieradius tot 559 kilometer** (WLTP) mogelijk is. De ID.3 Pro heeft een 58 kWh accupakket, wat goed is voor een actieradius tot 429 kilometer** (WLTP). Volkswagen zal later meer varianten introduceren, waaronder modellen met een kleiner batterijpakket en een betaalbaardere Pro-uitvoering. Bij een snellaadstation kan de ID.3 Pro S het accupakket in slechts 30 minuten opladen van 5 naar 80 procent, dankzij het maximale laadvermogen van 170 kW. De ID.3 Pro Business kan met een maximum van 120 kW laden, waarmee het 35 minuten duurt om het accupakket tot 80 procent op te laden.

Rijk uitgeruste Business-modellen

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is nu beschikbaar voor bestelling als de zeer goed uitgeruste ID.3 Pro Business (€ 44.990*) en ID.3 Pro S Business (€ 49.990*). De Business-modellen zijn standaard voorzien van onder andere het 'Discover Pro' navigatiesysteem met een groot 30,5 cm scherm, LED Matrix-koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen 'East Derry', adaptieve cruise control, achteruitrijcamera, keyless access, climatronic en donker getinte achterste ruiten. De Pro S Business heeft daarnaast standaard 19 inch lichtmetalen velgen 'Wellington'. De Pro S zonder het Business-pakket is verkrijgbaar voor € 47.990*. Je kunt de vernieuwde ID.3 configureren op onze website.

De ID.3 Advantage: direct rijden vanaf € 38.990*

Voor snelle beslissers die direct willen rijden tegen een scherpe prijs, is er de ID.3 Advantage. Deze uitvoeringen, de ID.3 Pro Advantage en ID.3 Pro Edition Advantage, zijn direct uit voorraad leverbaar. Beide modellen hebben standaard het 58 kWh accupakket met een rijbereik tot 426 kilometer (WLTP)** en zijn compleet uitgerust. Ze beschikken onder andere over adaptive cruise control, navigatie en smartphone-integratie. Ook zijn geavanceerde veiligheidssystemen inbegrepen, zoals parkeersensoren en lane assist. De ID.3 Advantage is verkrijgbaar vanaf € 38.990* met een fiscale bijtelling van slechts 16% voor zakelijke rijders. Snelle particuliere beslissers kunnen mogelijk aanspraak maken op de tijdelijke SEPP-subsidie van € 2.950, waardoor het totale voordeel kan oplopen tot € 6.950. De nieuwe Advantage-uitvoeringen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Uitvoeringen vernieuwde Volkswagen ID.3

Volkswagen Service en tot 7 jaar onderhoud

Op de vernieuwde ID.3 biedt Volkswagen standaard tot 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (of maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu. Bovendien is er 24-uurs pechhulp binnen Europa beschikbaar. Met ons uitgebreide servicenetwerk in Nederland en Europa kunnen we beloven dat berijders binnen 3 uur weer mobiel zijn bij pech, zoals een lekke band.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.