Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Volkswagen ID.3

Vernieuwde Volkswagen ID.3: slim, efficiënt en duurzaam

Vanaf begin april te bestellen bij Pon Dealer

Een uitgebreide upgrade

Ruim drie jaar na zijn lancering heeft Volkswagen de ID.3 een uitgebreide upgrade gegeven. Het design en interieur zijn verfijnd en er is geïnvesteerd in software, augmented reality, rijhulpsystemen en duurzaamheid. Het nieuwe dynamische front en de geoptimaliseerde luchtroosters zorgen voor een betere Cw-waarde (0,263) en een hogere efficiëntie. Ook zijn de achterlichten vernieuwd met tweedelige, volledig rode lichtunits.

Duurzaam en opgewaardeerd interieur

Het interieur van de vernieuwde ID.3 van Volkswagen is duurzaam en verbeterd op basis van feedback van klanten. Zachtere materialen zijn gebruikt voor de deurpanelen en het dashboard en er zijn meer gerecyclede materialen verwerkt. Het interieur is standaard diervrij en de auto wordt volledig klimaatneutraal geproduceerd in Zwickau, net als voorheen.

Infotainment-update met verbeterde connectiviteit 

De vernieuwde ID.3 van Volkswagen heeft een verbeterd infotainmentsysteem met een standaard 12 inch (30,5 centimeter) scherm en de nieuwste software. De ergonomie van de menustructuur is geoptimaliseerd en het systeem kan worden bediend met aanraaktoetsen op het multifunctionele stuurwiel. Verder heeft de auto een draadloze telefoonlader, smartphone-connectiviteit en een geoptimaliseerde spraakbesturing. 

Het head-up display heeft een uitgebreide augmented reality-functie en kan navigatie-aanwijzingen weergeven. De ID.3 is flexibel met software-updates en functies zoals de klimaatcontrole kunnen later worden geactiveerd of gedeactiveerd op basis van de behoeften van de klant. De Electric Vehicle Route Planner gebruikt nu actuele verkeersinformatie en capaciteit van laadstations om de ideale route te bepalen, inclusief eventuele laadstops.

Slimmere rijhulpsystemen

De nieuwe functie van Travel Assist voegt automatisch rijstrook wisselen toe bij snelheden vanaf 90 km/u na het activeren van de richtingaanwijzers, mits er ruimte is. Door V2X-technologie kan de ID.3 belangrijke data van compatibele auto's en infrastructuur verwerken om de bestuurder te waarschuwen voor gevaren en stilstaand verkeer, visueel kenbaar gemaakt door het optionele ID. Light. Park Assist Plus kan nu parkeermanoeuvres opslaan en reproduceren terwijl de ID.3 zelf stuurt, accelereert en remt, waardoor de bestuurder geen werk meer hoeft te doen.

Vernieuwde Volkswagen ID.3 - content 2

Ontdek de vernieuwde ID.3

Verbeterde actieradius

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is leverbaar in twee uitvoeringen: de Pro en Pro S. Beide varianten hebben een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft en 310 Nm aan trekkracht produceert. De ID.3 Pro S heeft een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 77 kWh en een verwachte actieradius tot 546 kilometer* (WLTP). De ID.3 Pro heeft een 58 kWh accupakket dat goed is voor een actieradius tot 426 kilometer* (WLTP). Later verschijnt er ook een versie met een kleinere batterij.

Bij een snellaadstation laadt de ID.3 Pro S het accupakket in 30 minuten van 5 naar 80 procent, dankzij het maximale laadvermogen van 170kW. De ID.3 Pro laadt met maximaal 120kW, waarmee het 35 minuten vergt om het accupakket tot 80 procent op te laden. De ID.3 is voorbereid op bidirectioneel laden, waarmee hij dus ook stroom aan het net kan teruggeven.

De vernieuwde Volkswagen ID.3 is vanaf begin april te bestellen en arriveert in juni in Nederland. Aanvullend informatie over prijzen, specificaties en uitvoeringen wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Klimaatneutrale productie

De vernieuwde ID.3 wordt volledig klimaatneutraal geproduceerd in Europa's grootste en meest efficiënte fabriek voor elektrische auto's in Zwickau. De fabriek maakt gebruik van 100% groene energie. Het accupakket van de ID.3 kan na de levenscyclus worden gebruikt voor andere doeleinden of worden gerecycled. Volkswagen werkt samen met zijn productiepartners hard aan de reductie van CO2-emissies en streeft ernaar om de CO2-uitstoot per voertuig tegen 2030 met 40% te verminderen. Het bedrijf zal vanaf 2033 alleen nog elektrische auto's in Europa verkopen en lanceert tot en met 2026 tien nieuwe elektrische modellen om dat doel te bereiken.

Meer weten over de vernieuwde Volkswagen ID.3? 

Vraag het ons Volkswagen team. 

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. Deze cijfers zijn voor de huidige versie van de ID.3, de cijfers van de vernieuwde ID.3 worden in een later stadium gepubliceerd.