Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen ID.7 Pro Business

Volkswagen ID.7 Pro Business vanaf € 63.990*

Innovatief tot in detail

De verfijnde pracht van de Volkswagen ID.7

Als vlaggenschip van Volkswagens ID.-familie streeft de ID.7 naar uitmuntendheid op alle vlakken. Het gestroomlijnde design (Cw: 0,23) markeert het begin van zijn indrukwekkende eigenschappen. Met royale afmetingen en een wielbasis van bijna drie meter biedt hij overvloedige ruimte. Het rijcomfort bereikt nieuwe hoogten dankzij een geavanceerd onderstel, een intelligent aircosysteem met elektronisch aangestuurde ventilatieopeningen, en de nieuwste ergo-Active stoelen met elektrische verstelling, geavanceerde massage- en klimaatfuncties. De premium afwerking draagt op natuurlijke wijze bij aan een ervaring van luxe, rust en comfort.

Innovatief tot in detail

Het dashboard van de ID.7 belichaamt eveneens het innovatieve karakter van het voertuig. Naast een compact digitaal instrumentencluster is een augmented reality head-up display altijd standaard aanwezig. Dit display verrijkt de buitenwereld met virtuele informatie. Volkswagen heeft aandachtig geluisterd naar de feedback van de bestuurders van de eerste generatie ID. modellen. Het nieuwe infotainmentsysteem, uitgerust met een royaal 15-inch aanraakscherm, is uiterst snel en wordt nu op een zeer intuïtieve wijze bediend via een compleet nieuwe menustructuur en altijd zichtbare sneltoetsen. Met de intelligente IDA stemassistent kunnen veel functies eenvoudig worden aangestuurd via natuurlijk spraakgebruik.

Start met de ID.7 Pro Business

De ID.7 Pro Business markeert de primeur als het eerste model binnen de ID.7-serie dat nu al beschikbaar is voor bestelling. Deze uitvoering is uitgerust met een aandrijflijn voorzien van een krachtige elektromotor met 210 kW/286 pk vermogen en een 77 kWh accupakket met water-/oliekoeling. Volgens de WLTP-norm biedt deze variant een indrukwekkende maximale actieradius van 599 km**. Het accupakket kan bij een snellader met 175 kW gelijkstroom worden opgeladen, wat resulteert in een laadtijd van ongeveer 28 minuten voor het bereiken van 5-80% capaciteit. De ID.7 Pro Business is bovendien geschikt voor het trekken van aanhangers met een gewicht tot 1.000 kg.

Alle luxe inbegrepen 

De Pro Business-uitvoering biedt een uiterst uitgebreide standaarduitrusting. Met de opvallende IQ. Light LED Matrix-verlichting en de doorlopende lichtstrip tussen de koplampen is het vlaggenschip onmiddellijk herkenbaar als lid van de ID.-familie, waarbij het hightech karakter van de auto wordt benadrukt. De 20 inch lichtmetalen Montreal-velgen voegen bij aan de krachtige en elegante uitstraling. Het sleutelloze vergrendel- en startsysteem (Keyless Access) verwelkomt je in het luxe en gebruiksvriendelijke interieur. Standaard zijn onder andere Navigatie ‘Discover Pro’ met een royaal 38,1 cm aanraakscherm, het augmented reality head-up display en een hoogwaardig 8+1 luidsprekersysteem. De ergo-Active voorstoelen, bekleed met Art-Velours, zijn elektrisch verstelbaar en verwarmd. De automatische Climatronic airconditioning biedt controle over drie klimaatzones. Bovendien zijn features zoals Area View met een 360-graden-camera en Travel Assist met Adaptive Cruise Control standaard inbegrepen, waardoor de ID.7 geschikt is voor gedeeltelijk geautomatiseerd rijden.

Voor een nog persoonlijkere touch is de ID.7 Pro Business ook verkrijgbaar met het 'smart glass' panoramadak. Met een eenvoudige druk op de knop of een stemopdracht kan dit dak worden aangepast van transparant naar verduisterd of vice versa. Andere boeiende opties omvatten Dynamic Chassis Control en het hoogwaardige Harman Kardon audiosysteem.

Nog dit jaar bij de dealer en op de weg

De splinternieuwe ID.7 Pro Business wordt vervaardigd in het Duitse Emden en is nu beschikbaar voor bestelling bij de Nederlandse Volkswagen-dealers, met een startprijs vanaf € 63.990*. De eerste exemplaren van de ID.7 worden nog dit jaar verwacht bij de Nederlandse dealers en op de wegen.

Volkswagen zal vervolgens snel het ID.7-gamma uitbreiden, met onder andere de geplande release van de ID.7 Pro S, waarbij een verwachte actieradius van circa 700 kilometer** wordt voorzien.

Zoals bij andere ID.-modellen omvat de nieuwe ID.7 tot 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (of maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu. Bovendien wordt gratis 24-uurs pechhulp binnen Europa aangeboden. Dankzij het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en Europa kunnen ID.-bestuurders binnen 3 uur weer op weg bij pech, zoals bijvoorbeeld een lekke band.

Meer weten over de ID.7? Wij staan je graag te woord!

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.