Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen ID.X concept car -3

Volkswagen presenteert ID.X Performance concept car

Dynamische looks dankzij vele sportieve features

Een volledig elektrische sportlimousine 

Tijdens het ID. Treffen in Locarno – aan de Zwitserse zijde van Lago Maggiore – heeft Volkswagen met de ID.X Performance een nieuwe visie op een volledig elektrische sportlimousine voor de hogere middenklasse gepresenteerd. Het studiemodel ademt een en al dynamiek met zijn krachtige all-wheel drive setup, het performance-onderstel en zijn buitengewoon sportieve verschijning.

Sportieve ambities 

De ID.X Performance benadrukt zijn sportieve ambities met een dynamische uitstraling. Zijn uiterlijk is versterkt met een frontsplitter en achterdiffuser, beide vervaardigd uit carbon. De technici hebben het spoorwijdte met 80 millimeter vergroot en het sportieve onderstel met speciale stijve veren met 60 millimeter verlaagd. Deze aanpassingen, gecombineerd met de nieuwe aandrijflijn, resulteren in verbeterde sportieve prestaties en een nog responsiever stuurgedrag.

Sportieve looks

De ID.X Performance rolt op sportieve 20-inch velgen met een centrale wielmoer en is uitgerust met brede racebanden van 265 breedte. Achteraan zorgt een carbon vleugel voor de noodzakelijke neerwaartse druk. Donker getinte achterlichtclusters accentueren de sportieve uitstraling van deze elektrische high-performance sedan. Binnenin vinden de passagiers comfort op carbon kuipstoelen die zelfs tijdens een sportieve rijstijl optimale ondersteuning bieden. Rode accenten onderstrepen het sportieve karakter van het interieur.

Krachtige dual-motor aandrijflijn

De ID.X Performance-showauto van Volkswagen beschikt over een krachtige dual-motor aandrijflijn met 441 kW (558 pk) en een boost-functie. Deze aandrijflijn bestaat uit een permanente synchroonmotor op de achteras en een extra asynchrone motor op de vooras, waardoor vierwielaandrijving mogelijk is. Het systeem biedt snelle piekprestaties en efficiënte werking met lage weerstandsverliezen. Een Vehicle Dynamics Manager regelt het aandrijfkoppel en het sperdifferentieel op de achteras, bediend via een apart 17-inch display in de middenconsole. De energie voor dit systeem komt van een accupakket met een hoog vermogen en snel opladen tot maximaal 200 kW.

ID. fan-community

Volkswagen onthulde de ID.X Performance tijdens het internationale ID. Treffen in Locarno (5-9 september). Het event is geïnitieerd en georganiseerd door ID.-klanten die tevens lid zijn van de ID. Drivers Club. Dit jaar noteert het event een nieuw record met meer dan 130 deelnemende auto’s. Naast de ID.X Performance presenteert Volkswagen in Locarno ook de andere leden uit de ID.-familie. Vorig jaar zorgde het merk tijdens het event ook al voor twee primeurs, in de vorm van de ID. XTREME en ID. Xcite showauto’s. Net als die twee concept cars blijft het ook bij de ID.X Performance bij een studiemodel en zal hij niet op de markt komen.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.