Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen ID.7 - content 2

28 augustus 2023

Volkswagen start productie elektrisch topmodel ID.7

Vanaf medio september te configureren en te bestellen; nog dit jaar in de showroom

Volkswagen ID.7 zet nieuwe maatstaven

In Emden, net over de grens bij Groningen, rolt de nieuwe Volkswagen ID.7 van de productielijn. Deze slanke, ruime limousine is het vlaggenschip in de elektrische ID.-familie, met een reikwijdte tot 700 kilometer*. Hij biedt geavanceerde functies zoals een slimme bediening en verbeterde klimaatregeling. De prijzen worden binnenkort onthuld, waarna de ID.7 configureerbaar en bestelbaar zal zijn. Nederlandse showrooms kunnen het model later dit jaar verwachten.

Productie van de Volkswagen ID.7

Volkswagen's offensief op het gebied van elektrische modellen blijft onverminderd krachtig voortgaan. De start van de productie van de ID.7 markeert de meest recente mijlpaal, maar er staat nog meer te wachten: de ID.7 maakt deel uit van de tien nieuwe elektrisch aangedreven modellen die Volkswagen zal introduceren tegen 2026. Hiermee zal Volkswagen tegen die tijd het meest uitgebreide aanbod van EV-modellen binnen de auto-industrie aanbieden.

Efficiency staat centraal 

Efficiëntie stond centraal gedurende het ontwikkelingsproces van de ID.7. Deze uiterst ruime vijfpersoonslimousine bereikt een opmerkelijke actieradius tot 700 kilometer* met een 86 kWh-accu (615 km* met 77 kWh-accu), dankzij zowel zijn gestroomlijnde ontwerp (Cw: 0,23) als zijn intelligente warmtemanagement. De geheel nieuwe elektromotor, die 210 kW/286 pk genereert en is voorzien van water- en oliekoeling, zorgt voor indrukwekkende prestaties.

Nieuwe maatstaven 

De ID.7 bevat een augmented reality display waar echte en virtuele wereld samenkomen. Met het nieuwe bedieningsconcept, een vrijstaand 15 inch touchdisplay, wordt de besturing intuïtiever dan ooit. Maximaal comfort dankzij verbeterde ergo-stoelen en individueel regelbare ventilatie via het klimaatsysteem. Het optionele panoramadak heeft slim glas dat van transparant naar ondoorzichtig schakelt. De nieuwste rijassistentiesystemen maken deels geautomatiseerd rijden en zelfs zelflerend parkeren mogelijk.

Binnenkort te configureren en bestellen

Medio september maakt Volkswagen de definitieve specificaties en prijzen van de ID.7 bekend. Vanaf dat moment is de auto ook naar eigen wens samen te stellen in de online configurator en direct ook te bestellen. Nog dit jaar maakt de ID.7 zijn opwachting in de Nederlandse Volkswagen-showrooms. 

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.