Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
De nieuwe Volkswagen Tiguan

Wereldpremière derde generatie van de succesvolle Tiguan

Nieuwste generatie Tiguan combineert technologische innovaties met vooruitstrevend design

Volkswagen Tiguan wereldwijd succesvol

Op dit moment is de Tiguan van Volkswagen wereldwijd het meest succesvolle model. Sinds zijn introductie in 2007 hebben al meer dan 7,5 miljoen kopers voor deze SUV gekozen. De Tiguan heeft zich gedurende vele jaren bewezen als een stijlvolle, technologisch geavanceerde en praktische SUV die geschikt is voor dagelijks gebruik. Deze kwaliteiten zullen ook te vinden zijn in de derde generatie van de Volkswagen Tiguan, die vanaf het eerste kwartaal van 2024 beschikbaar zal zijn in de showrooms.

Typisch Volkswagen, Typisch Tiguan

De derde generatie van de Tiguan combineert het karakteristieke Tiguan-DNA met de onmiskenbare Volkswagen-identiteit, maar brengt tegelijkertijd een geheel nieuwe dimensie. Opvallend aan de voorzijde zijn de krachtige, gestroomlijnde koplampen die naadloos zijn geïntegreerd en worden geflankeerd door een glazen dwarsbalk, die optioneel kan worden uitgerust met een LED-strip. De grille-opening bevindt zich nu in de bumper, terwijl luchtgeleiders aan de buitenzijde van de bumper zorgen voor een optimale luchtstroom. Dit strak vormgegeven front draagt bij aan een indrukwekkende aerodynamica, met een verlaagde cw-waarde van 0,28 (vergeleken met 0,33 bij de vorige generatie).

Aan de achterzijde valt de opvallende LED-lichtbalk direct op, en boven de wielkasten tekent zich een gespierde schouderlijn af, waarmee de SUV een robuust statement maakt. Een bijzondere toevoeging aan de nieuwe Tiguan is het optionele IQ.LIGHT HD-matrix koplampsysteem, een primeur voor een MQB-model. Dit interactieve verlichtingssysteem, dat ook voor de Touareg is ontwikkeld, deelt het basisontwerp van de koplampen met zijn grotere broer. Met een lengte van 4.539 mm is de nieuwe Tiguan exact 30 mm langer dan zijn voorganger, maar de hoogte blijft met 1.639 mm nagenoeg onveranderd. De breedte (1.842 mm) en wielbasis (2.680 mm) blijven ongewijzigd, wat resulteert in een ruimtelijk geoptimaliseerd ontwerp dat trouw blijft aan zijn roots.

Verfijnd interieur, geavanceerde connectiviteit

Het interieur van de derde generatie Tiguan is compleet nieuw en biedt een ongeëvenaarde kwaliteit in zijn klasse, met optionele details zoals contrasterende biezen die het een luxueuze uitstraling geven. Hierdoor komt de nieuwe Tiguan dichter dan ooit bij zijn luxueuze tegenhanger, de Touareg. Het MIB-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie (MIB4) zorgt voor naadloze connectiviteit met het digitale ecosysteem van de inzittenden. De Digital Cockpit met ontspiegelde displays draagt bij aan het gebruiksgemak en de strakke esthetiek. MIB4 biedt een groot horizontaal infotainmentscherm met een vernieuwde menustructuur en een nieuw head-up display dat informatie op de voorruit projecteert.

Ook is er een multifunctionele rijbelevingsschakelaar met geïntegreerd OLED-display beschikbaar. Net als in de negende generatie Passat is er een IDA-2 spraakassistent aanwezig op de nieuwe Tiguan, waarmee talloze voertuig- en infotainmentfuncties eenvoudig met natuurlijke spraakbediening kunnen worden aangestuurd. Voor degenen die comfort waarderen, zijn er optioneel ergoActive-Plus-stoelen beschikbaar met een massagefunctie met tien drukpunten en een viervoudig instelbare lendensteun. Bovendien kan worden ingesteld bij welke buitentemperaturen de stoelverwarming of stoelventilatie automatisch wordt geactiveerd.

Ongeëvenaarde rijbeleving

Het optionele DCC Pro-systeem in de nieuwe Tiguan is uitgerust met adaptieve schokdempers die automatisch reageren op de wegomstandigheden en aanpasbaar zijn in 15 stappen, van comfortabel tot sportief. Dit zorgt voor een veelzijdige rijervaring die wendbaar en stabiel is. Een rijbelevingsschakelaar wordt gebruikt voor het selecteren van rijprofielen en rijmodi, evenals voor het regelen van het audiovolume en instellingen voor het Atmospheres-systeem, dat sfeerverlichting en audiostemmingen combineert, inclusief Spotify- en Apple Music-afspeellijsten. Modusopties zijn Lounge, Energetic, Joy, Minimal en Me (handmatig configureerbaar).

Krachtiger en efficiënter

Volkswagen heeft de plug-in hybride Tiguan versterkt met een nieuw 19,7 kWh accupakket dat een elektrisch bereik van ongeveer 100 kilometer biedt. Daarnaast introduceert het twee nieuwe 48V mild-hybride modellen met 96 kW (130 pk) en 110 kW (150 pk), uitgerust met actieve cilinderuitschakeling (ACT) voor een efficiënte prestatie. Alle hybride Tiguan-modellen hebben voorwielaandrijving. De nieuwe Volkswagen Tiguan wordt in het eerste kwartaal van volgend jaar in Nederland gelanceerd, met prijzen en aanvullende specificaties die binnenkort worden onthuld.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.