Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Software-update 2.4 - hero mobile

ID. Software 2.4 voor jouw ID.

Met een nieuwe 12V-accu

Nu beschikbaar: een nieuwe 12V-accu in combinatie met nieuwe software

Zorg dat je ID. up-to-date blijft met de nieuwe ID. Software 2.4 en profiteer van de voordelen van de nieuwe 12V-accu. Je ID. krijgt namelijk kosteloos een nieuwe, technisch verbeterde 12V-accu en een software-update naar ID. Software 2.4. Met deze update krijg je de meest recente versie van de software en profiteer je bovendien van minder energieverbruik door een slimmer warmtebeheer. Jouw Volkswagen dealer benadert je binnenkort om een afspraak te maken. 

Wat wordt er in de werkplaats gedaan?

We rusten je ID. uit met een nieuwe 12V-accu, die technisch verbeterd is en nóg langer meegaat.

Waarom zijn software-updates belangrijk?

Software-updates zijn van belang omdat ze je ID. up-to-date houden. Je profiteert hierdoor niet alleen van optimalisaties in functies en applicaties, maar ook van totaal nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten.

Wat heb ik aan de nieuwe ID. Software 2.4?

 

Software-update 2.4 - content 1

Geoptimaliseerd warmtebeheer

De nieuwe ID. Software 2.4 zorgt onder meer voor een slimmer warmtebeheer. Dat kan zorgen voor verminderd gebruik van energie onder winterse weersomstandigheden en dat betekent dat je ID. meer kilometers kan maken. 

Software-update 2.4 - content 2

Nieuwe slimme assistentiesystemen

Het geheel nieuwe Adaptive Cruise Control maakt Car2X communicatie mogelijk en past je snelheid aan op basis van de verkeerssituatie. In het instructieboekje vind je meer informatie over deze assistentiesystemen. Goed om te weten: de digitale handleiding met alle informatie over je ID. hebben we verwerkt in het infotainmentsysteem van je Volkswagen. 

Zo regel je de update

  1. Maak een afspraak via de link in de uitnodigingsmail die je van je dealer ontvangt.
  2. Ga met je ID. naar de dealer op de afgesproken datum. Heb je voor gratis vervangend vervoer gekozen? Dan staat dit voor je klaar wanneer je de auto komt brengen.
  3. Ga ervan uit dat de dealer je auto ongeveer een werkdag nodig heeft. Zodra de auto klaar is, neemt je Volkswagen dealer contact met je op. De update is gratis.
Software-update 2.4 - hero 3

Heb je nog vragen?

We kunnen ons voorstellen dat een software update vragen bij je oproept. Heb je vragen of wil je graag meer informatie over de update? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen update 2.4

Hoe maak ik een afspraak voor de software-update?

 Je hoeft zelf geen actie te ondernemen. Jouw Volkswagen dealer nodigt je uit wanneer je aan de beurt bent.

Hoe lang duurt het installeren van de ID. Software 2.4 update?

Je moet rekenen met maximaal één werkdag voor installatie van de update.

Kan ik het installeren van de software-update ook zelf doen, bij mij thuis?

Dit is een uitvoerige update die wordt geïnstalleerd in combinatie met vervanging van de 12V-accu. Dat moet allebei in de werkplaats gebeuren.

Blijf ik mobiel terwijl de update voor mijn ID. wordt uitgevoerd?

 Jazeker. Je Volkswagen dealer zorgt ervoor dat je zonder kosten mobiel blijft tijdens deze operatie. Er zijn ook dealers die een ‘overnight update’-service aanbieden. Meer informatie daarover kun je opvragen bij je Volkswagen dealer.

Wat voor functies krijg ik erbij met deze software-update?

De nieuwe ID. Software 2.4 zorgt onder meer voor een slimmer warmtebeheer. Daarnaast zorgt de update voor betere beelden van de voor- en achtercamera. Lees meer

Zullen toekomstige software-updates weer Over-the-Air (online) beschikbaar zijn?

Het is onze doelstelling om updates Over-the-Air beschikbaar te maken wanneer dat technisch mogelijk is. Als een bezoek aan de werkplaats noodzakelijk is, word je daar altijd tijdig over geïnformeerd.

Waarom moet ik software-updates installeren in mijn ID.?

 Volkswagen raadt aan uitstaande software-updates meteen en met regelmaat te installeren. Je profiteert op die manier van nieuwe en verbeterde functies. Je moet altijd de vorige update uitgevoerd hebben om de volgende te kunnen installeren.

Is deze update gratis?

Ja, aan de update zijn voor jou geen kosten verbonden.

Ik heb ID. Software 2.3 al. Heb ik 2.4 dan toch nog nodig?

 ID. Software 2.4 bevat nieuwe functies en verbeteringen. Wij adviseren dan ook om deze nieuwe software-versie zo snel mogelijk te laten installeren.

Krijg ik een bewijs van ontvangst van de software-update?

 De software-update wordt door je Volkswagen dealer in het systeem geregistreerd en daarnaast ook gedocumenteerd in het digitale serviceplan.

Hoe weet ik of mijn auto al beschikt over de ID. Software 2.3 update?

Selecteer in het infotainment-systeem ‘Instellingen > systeeminformatie’. Als ID. Software 2.3 is geïnstalleerd, zie je daar ‘ID. Software 2.3’ met het corresponderende ‘Software No. 0910’.

Mijn ID. heeft ID. Software 2.1 als hoogste versie. Is installatie van ID. Software 2.4 dan toch mogelijk?

 Ja, je ID. krijgt de nieuwe accu en de software wordt ook geactualiseerd tot de laatste versie. Dat wil zeggen dat je ID. wordt bijgewerkt tot ID. Software 2.4, ook als je voorafgaand aan je bezoek aan de werkplaats nog op versie 2.1 zat.

Ben ik mijn fabrieksgarantie kwijt als de update niet wordt geïnstalleerd?

Nee, niet installeren van de update heeft geen gevolgen voor je garantie.

Ik heb mijn ID. nog maar kort geleden afgeleverd gekregen. Krijg ik deze update dan ook pas later of geldt voor afspraken het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’?

Afspraakschema’s zijn afhankelijk van de capaciteit die de Volkswagen dealer van jouw keuze in een bepaalde periode beschikbaar heeft.