Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Software update 1

ID. Software 3.0 voor jouw ID.

Allerlei nieuwe functies en verbeteringen

ID. Software 3.0 in het kort

Met ID. Software 3.0 profiteer je zonder bijkomende kosten van allerlei nieuwe functies en verbeteringen. Veel van deze verbeteringen zijn gebaseerd op feedback en suggesties van onze klanten. Het fijne aan deze update is dat je hem helemaal zelf kunt installeren zodra je hier een bericht over krijgt in het infotainmentscherm van je ID.
 

Wat heb ik aan de nieuwe ID. Software 3.0?

De nieuwe software-update is een groot pakket met nieuwe functies en verbeteringen. Op deze pagina vind je precies wat er nieuw is, of wat er verbeterd is. Lees snel verder!

Verbeterde oplaadprestaties 

Met de ID. Software 3.0 profiteer je ook van beter, tijdbesparende prestaties bij het opladen van de hoogvoltaccu. 

Nieuwe structuur van het laadmenu 

Met ID. Software 3.0 zijn de instellingen voor het opladen van de accu dankzij de nieuwe structuur van het laadmenu intuïtiever en sneller toegankelijk. Daarnaast heeft het laadmenu nu zijn eigen pictogram in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem. 

Langere levensduur van de accu

Als 'Battery Care Modus' actief is, wordt het bovenlimiet voor het laden van de accu ingesteld op 80% van het maximum. Dat geeft extra bescherming voor de accu en daarom gaat de accu nog langer mee. Indien nodig kun je het effect van 'Battery Care Modus' tijdelijk uitschakelen. Voor gebruik van de laad-timer kan het bovenlimiet voor het laden van de accu permanent op 100% worden gezet. 

e-Route Planner in het navigatiesysteem 

Met de in het navigatiesysteem geïntegreerde e-Route Planner plan je automatisch noodzakelijk laadstops in de ingestelde navigatieroute. Wanneer daar onderweg aanleiding voor is, worden die stops ook automatisch aangepast. De nieuwe update heeft daarnaast het voordeel van een verbeterd route-algoritme en nieuwe opties voor persoonlijke voorkeursinstellingen. Bovendien werkt de e-Route Planner van deze update met duidelijke en extra intuïtieve schermen, waarbij je nu ook laadstations kunt zoeken met behulp van filter die selecteren op eigenschappen als beschikbaarheid.  

Resetten van de actieradius berekening 

Met de ID. Software 3.0 update betekent opnieuwe instellen van de lange-termijn rijgegevens nu ook een reset van de actieradius berekening. Een druk op de reset-knop betekent dus ook een reset van de historische verbruiksgegevens zoals je auto die heeft 'geleerd'en de lange-termijn rijgegevens die voor berekening van je bereik worden gebrukt. 

Ontdek alle nieuwe features van de Volkswagen ID. Software 3.0 in deze video

Software-update 3.0 - content 6

Veelgestelde vragen update 3.0

Wanneer kan de ID. Software 3.0 Over-the-Air update worden uitgevoerd?

Eerst moet je ID. klaar zijn voor ontvangst van de 3.0 Over-the-Air update en daarvoor is een nieuwe 12V-accu en ID. Software 2.4 nodig. Je wordt of bent al door je Volkswagen dealer uitgenodigd om deze te installeren. Op dit moment is Volkswagen nog aan het testen met ID. Software 3.0 en het is niet duidelijk hoe lang de tests duren. Zodra ID. Software 3.0 gereed is voor installatie ontvang je daar bericht over. 

Hoe lang duurt de installatie van de ID. Software 3.0?

De update wordt in twee delen geïnstalleerd. Om volledig te profiteren van alle voordelen van ID. Software 3.0 is het belangrijk dat zowel deel 1 als deel 2 worden geïnstalleerd zodra ze beschikbaar zijn.  

Installatie van deel 1 van de update duurt ongeveer 6 - 7 uur.

Installatie van deel 2 van de update duurt ongeveer 1 - 2 uur.

Welke functies heb ik tot mijn beschikking na de ID. Software 3.0 update?

Informatie over de nieuwe en verbeterde functies waar je met de update op kunt rekenen, vind je op deze pagina.

Hoe kan ik zien welke versie van de ID. Software momenteel in mijn ID. is geïnstalleerd? Selecteer ‘Instellingen’ in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem van je ID. Ga vervolgens naar ‘Systeeminformatie’. De versie van je ID. software vind je in de sectie ‘ID. Software’.

Selecteer ‘Instellingen’ in het hoofdmenu van het infotainmentsysteem van je ID. Ga vervolgens naar ‘Systeeminformatie’. De versie van je ID. software vind je in de sectie ‘ID. Software’.

Waarom moet ik de ID. Software 3.0 Over-the-Air update voor mijn ID. uitvoeren?

Volkswagen raadt aan nieuwe software-updates direct en consequent uit te voeren. Het is de enige manier om te blijven profiteren van aanvullingen op en verbeteringen in de functies van je auto. Voorwaarde voor ontvangst van een volgende update is altijd dat de voorafgaande update inmiddels is geïnstalleerd.

Ik heb al ID. Software 2.4. Moet ik dan toch de Over-the-Air update naar ID. Software 3.0 uitvoeren?

De ID. Software 3.0 Over-the-Air update bevat onder andere een aantal nieuwe functies. Het is dan ook nadrukkelijk aan te bevelen de update voor deze nieuwe versie van de software zo snel mogelijk uit te voeren.

Krijg ik bevestiging van installatie van de software-update?

Het systeem registreert de versie van de in je auto geïnstalleerde ID. Software.

Wat gebeurt er als ik het tweede deel van de ID. Software 3.0 Over-the-Air update niet installeer?

Installatie van deze Over-the-Air update is een voorwaarde voor ontvangst van volgende updates. Als je de installatie niet volledig uitvoert, dat wil zeggen deel 1 en deel 2, zijn niet alle in de documentatie beschreven nieuwe functies en verbeteringen beschikbaar. Als je bijvoorbeeld alleen deel 1 installeert, is de spraakbedieningsfunctie alleen te gebruiken in het Engels en Duits. Installatie van deel 2 is dus noodzakelijk om volledig gebruik te kunnen maken van de functies die met deze update in je auto beschikbaar worden. Teruggaan naar eerdere versies van de software is niet mogelijk.

Houdt ‘Online modus’ in dat locatiegegevens worden verstuurd en gedeeld?

In eerdere versies van de software betekende inschakeling van de ‘Online modus’ ook automatische activering van het versturen en delen van locatie- en gebruiksgegevens. Er waren geen mogelijkheden voor individuele selectie van voorkeursinstellingen op dat gebied. Met de 3.0 update komt daar verandering in. Het is nu wel mogelijk om de ‘Online modus’ in te schakelen en daarbij persoonlijke voorkeuren in te stellen voor het verzenden en delen van door de auto gegenereerde gegevens, zoals voertuig- en gebruiksinformatie, locatiegegevens en Car2X-data. Met deze update kan je auto nu dus online blijven terwijl je zelf bepaalt wat voor gegevens verstuurd en gedeeld mogen worden (met uitzondering van gegevens die te maken hebben met wettelijk verplichte functies als eCall). Meer informatie over de privacy-instellingen in de 3.0 update vind je hier.

DISCLAIMER

* De functionaliteit na de update is afhankelijk van marktspecificaties, modeljaar en optionele uitrusting en kan dus variëren.