Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

Met Upgrades kun je jouw Volkswagen ook na aanschaf met extra functies uitrusten. Voor de aankoop en het gebruik van Upgrades heb je een Volkswagen ID-gebruikersaccount, een geldig Volkswagen Connect-contract en jouw legitimatie als hoofdgebruiker (de koppeling van jouw gebruikersaccount aan de betreffende auto) nodig. Verder is het noodzakelijk dat de auto beschikt over de nodige voorbereiding voor de technische functies en hardware-uitrusting die je wilt toevoegen. Dit kan afhankelijk zijn van het modeljaar en de productiedatum. De hoofdgebruiker kan de Upgrades die voor de betreffende auto beschikbaar zijn bekijken en kopen in de In-Car shop van het infotainmentsysteem of in de Volkswagen Connect Webshop. Producten tegen betaling koop je zowel in de In-Car shop als in de Volkswagen  Connect webshop met behulp van de op dat moment weergegeven en beschikbare betaalmiddelen. Jouw Volkswagen-partner adviseert je ook graag bij vragen over Upgrades en de beschikbaarheid ervan. Gekochte en geactiveerde functies blijven bij de auto, kunnen door alle bestuurders worden gebruikt en zijn niet overdraagbaar naar andere auto's.

FunctieActiveringTechnische voorwaarden
NavigatieVolkswagen ConnectVoor auto's compatibel met Volkswagen Connect; Ready 2 Discover
App-Connect incl. App-Connect Wireless voor Apple CarPlay en Android Auto van Google 1)Volkswagen ConnectVoor auto's compatibel met Volkswagen Connect; Ready 2 Discover of Discover Media voor draadloos gebruik van Apple CarPlay en Android Auto van Google
Spraakbediening 2) 3)Volkswagen ConnectVoor auto's compatibel met Volkswagen Connect; Ready 2 Discover 4) of Discover Media
Sfeerverlichting (meerkleurig)Volkswagen ConnectGolf 8; sfeerverlichting; Ready 2 Discover, Discover Media of Discover Pro
Dynamische sfeerverlichtingVolkswagen ConnectGolf 8; sfeerverlichting; Ready 2 Discover, Discover Media of Discover Pro
Grootlichtassistent (Light Assist)Volkswagen ConnectGolf 8; Ready 2 Discover, Discover Media of Discover Pro
Automatische afstandsregeling ACCVolkswagen ConnectGolf 8; snelheidsbegrenzer; Ready 2 Discover, Discover Media of Discover Pro
VerkeerstekenherkenningVolkswagen ConnectGolf 8; Ready 2 Discover

1) App-Connect bestaat uit de technologieën Apple CarPlay, Android Auto en MirrorLink. Om afleiding te voorkomen, kunnen er tijdens de rit alleen gecertificeerde apps worden gestart. Houd er in dit verband ook rekening mee dat sommige apps niet voor elk van de drie technologieën worden aangeboden, dat de functies tijdens de contractduur onderhevig zijn aan inhoudelijke wijzigingen door de aanbieder of door de aanbieder kunnen worden stopgezet en dat de beschikbaarheid van deze technologieën per land kan verschillen. Informatie over de compatibiliteit van smartphones vind je voor Apple CarPlay op https://www.apple.com/ios/carplay/, voor Android Auto op https://www.android.com/intl/auto/ en voor MirrorLink op https://mirrorlink.com/. Apple CarPlay is een merk van Apple Inc. Android Auto is een merk van Google LLC. MirrorLink is een gedeponeerd merk van het Car Connectivity Consortium LCC.

2) Voor het gebruik van de extra functies van de online spraakbediening in de auto heb je een Volkswagen ID. en een actieve Volkswagen Connect Plus-licentie nodig. Afhankelijk van het model en de uitrusting van de auto kunnen veel autofuncties en onlinediensten door middel van spraak worden bediend.

3) De (online)spraakbediening is momenteel beschikbaar in de volgende talen: Duits, Engels (GB en US), Frans, Spaans, Tsjechisch en Italiaans.

4) De spraakbediening voor navigatiefuncties is bij “Ready 2 Discover” pas mogelijk nadat de Upgrade ”Navigation” is geactiveerd.

5) Automatische afstandsregeling (ACC) is instelbaar tussen een snelheidsbereik van 30 km/u (20 mph) en 210 km/u (130 mph). Afhankelijk van de markt kan dit snelheidsbereik afwijken. Je kunt de regeling via ACC op elk moment overnemen. Wanneer je remt, wordt het systeem afgebroken. Wanneer je versnelt, wordt gedurende die tijd de acceleratiesensor onderbroken en vervolgens weer ingeschakeld. Als je een aanhangwagen hebt aangekoppeld, is de ACC-regeling minder dynamisch. Wanneer de automatische vertraging door ACC niet voldoende is, krijg je van de ACC via een melding op het instrumentenpaneel de opdracht om extra te remmen. Bovendien licht het rode waarschuwingslampje op en klinkt er een waarschuwingsgeluid. De intelligente techniek van de ACC is niet geschikt voor vooraf aangegeven fysieke grenzen, zo werkt het systeem niet bij bijvoorbeeld sneeuw en uitsluitend binnen de systeemgrenzen. Het verhoogde niveau aan comfort betekent nooit dat je veiligheidsrisico's kan nemen.