Overzicht We Connect diensten

Jouw toegang tot de digitale diensten van Volkswagen en de directe verbinding met jouw auto: met We Connect is jouw Volkswagen er klaar voor. Na eenmalige activering kun je gratis talloze nuttige en innovatieve online diensten gebruiken.

Er moet een apart We Connect-contract worden afgesloten met Volkswagen AG voor het gebruik van deze gratis diensten.

DienstActiveringTechnische voorwaarden
Mobiele sleutel 1)We ConnectDiscover Pro (voor Passat, Arteon of Golf) of Discover Media (alleen Golf), compatibele smartphones 1)
PechoproepWe ConnectStandaarduitrusting
WagenstatusWe ConnectStandaarduitrusting
Portieren en lichtWe ConnectStandaarduitrusting
Automatische ongevalsmeldingWe ConnectStandaarduitrusting
WagenstatusrapportWe ConnectStandaarduitrusting
RijgegevensWe ConnectStandaarduitrusting
ParkeerpositieWe ConnectStandaarduitrusting
ServiceafspraakplanningWe ConnectStandaarduitrusting

1) Alleen beschikbaar met het optionele navigatiesysteem “Discover Pro” (voor Passat, Arteon en Golf) of “Discover Media” (alleen voor Golf) en in combinatie met de We Connect-app. Voor de Passat en de Arteon zijn vijf gratis sleutels beschikbaar. Voor de Golf zijn afhankelijk van het ontwerp van de functie ook vijf mobiele sleutels beschikbaar. De mobiele sleutels kunnen gedurende de eerste 4 jaar na het afsluiten van het We Connect-contract worden ingewisseld. Het doorgeven van een mobiele sleutel vereist een identiteitscontrole van de sleutelverzender via Volkswagen Ident. Na installatie op een compatibele smartphone is de mobiele sleutel één jaar geldig op het apparaat waaraan de sleutel gekoppeld is.